|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Koleje żelazne & autostrady w Europie ;) |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-11-2009, 09:30
|
|
|
przede wszystkim Niemcy maja autostrady i to za darmo
fakt jest taki, ze z zachodu na wschod niemiec przejedzie sie na 1 baku za 50€ a koszt np. intercity to min. 200€
oni tam naprawde duzo jezdza (pomimo posiadania 3 i wiecej aut w rodzinie) |
|
|
|
 |
Wiktor
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
|
Wysłany: 09-11-2009, 16:25
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | z zachodu na wschod niemiec przejedzie sie na 1 baku za 50€ a koszt np. intercity to min. 200€
|
z tym inter city trochę przesadziłeś, nie tak dawno jechałem z zurychu przez stuttgartu do berlina m.in ICE (inter city express) i nie kosztowało to wiecej niż 30 euro, kilka dni później z berlina do wiednia tym razem austryjackim pociągiem i też cena oscylowało w okolicach wcześniej wymienionej.
Co nie zmienia faktu że teraz pokonuje się wiecej km samochodem niż bylo to np 15 lat temu, spójżcie na samochody klasy wyższej tam w samochodzie 5 letnim przebieg rzędu 200 tyś km nie robi wrażenia.
A powracając do galanta kilka miesięcy temu widziałem właśnie w Niemczech do sprzedania galanta z 03 r. avance z przebiegiem trochę ponad 400 tyś, dodam że auto nadal było w dobrej kondycji |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-11-2009, 08:06
|
|
|
ja jechalem w 2005 r ostatnio - z Berlina do Monachium i koszt biletu IC to bylo 157 € o ile dobrze pamietam
moze miales jakies okazje, bo wiem, ze Niemcy robia promocje: weekendowe, na konkretne pociagi - byly kiedys takie pociagi za 20 € na caly weekend po calych Niemczech dla 2 osob - ale tylko na okreslone pociagi (regional express, stadt express i kilka innych)
normalnie bilety kolejowe sa tam naprawde drogie - dopisze, ze te 157 € to z klase ekonomiczna bylo, bo bussines byla prawie 100 € drozsza... |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
|
Wysłany: 10-11-2009, 14:16
|
|
|
Dokładnie, 90 Euro z Monachium do Berlina - emeryt... A z Poznania do Bratysławy przez Warszawę 360zł... |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
|
|