Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:40
[MSS ALL] ELEKTRONIKA Dorobienie kluczyka z immobiliserem
Autor Wiadomość
bonio
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2006, 16:03   [MSS ALL] ELEKTRONIKA Dorobienie kluczyka z immobiliserem

Witam,czy ktoś z posiadaczy MSS wie czy model Family z 2001 roku ma imobilaizer w kluczyku, kolega kupił niedawno sprowadzonego z Włoch MSS 1,6 i ma do niego tylko jeden kluczyk. Chcielibyśmy dorobić zapasowy , ale nie wiemy czy ma on fabryczny imobilaizer czy też nie.
Jeśli jednak ma to co potrzeba dla serwisu ,żeby dorobić nowy kluczyk.
I jeszcze jedno pytanie, czy ma ktoś instrukcję obsługi MSS po polsku, ponieważ posiadamy tylko po włosku, a kolega chciałby trochę poczytać .
Chętnie bym skserował takową,pokryjemy koszty przesyłki, chyba że ktoś ma w wersji elektroncznej.
Pozdrowienia dla wszystkich fanów Mitsubishi
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 13:03, w całości zmieniany 2 razy  

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2006, 02:24   

jak pojdziesz tam gdzie dorabiaja kluczyki to odrazu powiedza czy ma immobiliser czy nie, nawet jak ma to i tak dorobia

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Wysłany: 03-09-2006, 11:22   

Co do instrukcji to widziałemna allegoro - można spokonie sobie kupić oryginały chodzą.

krzych
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2007, 23:32   

Ja mam model family z 2001 roku, mam immobilizer i mialem podobny problem z dorobieniem klucza. Niestety nie znalazlem nikogo kto potrafilby zakodowac immo - jedynie ASO

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-03-2007, 14:30   

bonio, na 100% masz IMO i teraz już powinieneś dorobić w dobrym punkcie z kluczykami w Krakowie powiem Ci gdzie, ale u Ciebie musisz poszukać

krzych, akurat trafiłeś na zły moment teraz nie ma już problemu z tym autkiem tak jak Ci napisałem na PW

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Tomis
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 15:55   

Koszt dorobienia kluczyka około 300 zł. W punkcie dorabiania kluczy w aso nie wiem

ted00
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 19:25   

Potwierdzam,mnie dzisiaj gość za dorobienia kluczyka też zaśpiewał 300 zł.

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 19-03-2007, 21:09   

W moim punkcie 270 i dla MM zniżka :) czyli myśle że za 240 by poszło :)

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

mkzibi 
Forumowicz

Auto: MSS 1.3
Wysłany: 09-11-2009, 10:35   

Adaho_krak napisał/a:
W moim punkcie 270 i dla MM zniżka :) czyli myśle że za 240 by poszło :)

A czy w 1.3 GLX z roku 1999 będę miał immo? Bo mi nie odpala i nie wiem czy immo nie padł czy szukać w elektryce?

Zbych
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2009, 22:16   

krzych napisał/a:
Ja mam model family z 2001 roku, mam immobilizer i mialem podobny problem z dorobieniem klucza. Niestety nie znalazlem nikogo kto potrafilby zakodowac immo - jedynie ASO

ja też mam family z 2001 - w tamtym roku można było dorobic tylko w ASO a i to miesiąc czekania - aktualnie od ręki ( 1-2 godziny ) tylko trzeba autko podstawić - koszt od 250 - 300zl - pozdro

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 10-11-2009, 23:58   

Cytat:
A czy w 1.3 GLX z roku 1999 będę miał immo? Bo mi nie odpala i nie wiem czy immo nie padł czy szukać w elektryce?

Na 100% ma immo.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

mkzibi 
Forumowicz

Auto: MSS 1.3
Wysłany: 11-11-2009, 10:17   

Adaho_krak napisał/a:
Cytat:

Na 100% ma immo.

A czy można jakoś obejść te immo żeby w ogóle odpalić samochód? Nie mogę odpalić więc jak mam jechać do ASO. Z powodu głupiego kluczyka który bez powodu się rozprogramował będę musiał holować auto do ASO? Zaczyna mi się to nie podobać. Zaczynam żałować że kopiłem tą markę. Jak bym maił VW to za grosze mogę sobie dorobić sam klucz z immo a tu same kłopoty. Moze się myle?

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 11-11-2009, 11:44   

mkzibi napisał/a:
głupiego kluczyka który bez powodu się rozprogramował

Kluczyk raczej się nie rozprogramował, praktycznie niemozliwe.
mkzibi napisał/a:
Jak bym maił VW to za grosze mogę sobie dorobić sam klucz z immo

Cena klucza do VW niczym się nie różni od ceny klucza do MSS. Poztym VW pewnie już by CI dawno uprowadzili :D
mkzibi napisał/a:
będę musiał holować auto do ASO?

Nie musisz jechać do ASO. Zapytaj na swoim regionalnym forum o dobrego elektryka, elektronika, powinien poradzić sobie bez problemu.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

Odpowiedz do tematu