Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
12-11-2009, 09:53
Galant VR-4 TypeS Shadowline - Veronika
Autor Wiadomość
nabassu 
Forumowicz

Auto: VR-4, Sigma, 106, 600ss
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2009, 10:32   Galant VR-4 TypeS Shadowline - Veronika

Nadszedl czas, aby przedstawic sie wreszcie oficjalnie, juz jako posiadacz mitsubishi.
Od ponad 3 lat cierpialem na rekina, poszerzalem wiedze, szukalem, czytalem.
Mial byc oczywiscie V6 Avance. Obowiazkowo czarny w skorze.
Potem marzenia o VR-4, bodajrze Rocha. A potem okazalo sie, ze jest w Polsce przelozony karawan pod lublinem :) I tak poznalem Roberta. Okazala sie to znajomosc na dluzej, bo okolo stycznia na allegro znalazlem dwa sedany z Jego stajni, napisalem wiec, czysto hobbystycznie, nie majac pieniedzy na realizacje marzenia.
Potem misie zniknely, ale okazalo sie ze wciaz tam sa, tylko nie sa wystawione.
No i przyszedl pomysl na kredyt "rodzinny" :) Zalozenie jest proste, rodzicom znudzil sie opelek, wiec postanowilem tymczasowo wcisnac im takie oto ekskluzywne auto, tanio, solidnie, nie psuje sie, bezpieczne itd :)
Przekret przeszedl o dziwo i auto jest ich wlasnoscia, puki na nie nie zbiore. Poprostu mialo nie zniknac gdzies w Europie.
Jak narazie moge sie cieszyc moja małą, puki nie przebrniemy przez ministerstwa i detale stylistyczne, potem auto odbiora mi siłą :)

No i tak to, teraz plany.
Auto generalnie jest juz zaplanowane od 3 lat, plus minus jakies duperelki.
Radio kupione niedawno, z tego co sprawdzalem, bylo dobrane w 2006 :)
Plan wewnetrzny obejmuje skore i alcantare. Deska juz jest, boczki beda, bo zostala dziura po panelu, wiec trzeba, fotele przednie beda Recaro, wtedy pojdzie do tapicera komplet.
Sufit, slupki, wszystko od pasa w gore bedzie przerobione.
Kazdy plastik w srodku bedzie polakierowany na polysl. Czyli kratki, ramki, duperelki.

Mechanicznie plan obejmuje 350 kucykow osiagnietych mapami, wydechami i pierdolkami.
Sofcik, to nie Evcia.

Felgi sobie pojechaly do Szwajcarii, spoiler sie polamal przy wyladunku, szczesliwym trafem photoshop pomogl zadecydowac, ze gladka klapa jest ladniejsza, wiec zostala zaspawana i polakierowana.
Bedzie pewnie doklejony tak zwany Lip z BMW M3.
Generalnie, ma to wygladac docelowo tak:

Czarne auto na postrach :)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 22-04-2009, 11:18   

Maciek, a miałem po spocie do Ciebie pisać kiedy wreszcie przedstawisz swoje cudo :D
Z tego co mówiłeś to jeszcze sporo pracy przed Tobą. Ale to tylko stylistyczne prace więc mam nadzieję, że niedługo osiągniesz końcowy efekt. Jeśli wyjdzie tak jak po virtual tuningu na ostatnim zdjęciu to rzeczywiście będzie budzić respekt...
W sumie może się nie śpiesz z tym wszystkim bo będizesz musiał się z nim pożegnać na jakiś czas, ale z taką motywacją szybko odłożysz kasę, żeby go wyrwać od rodziców. Gorzej jak się przyzwyczają do tego auta i nie będą chcieli oddać :P Będziesz musiał uśmiechnąć się do Roberta żeby szykował kolejne ;)

Jeśli masz jakieś obecne zdjęcia i z realizacji projektu to mógłbys wrzucić :]

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 11:22   

oddadza oddadza... 20L na 100 to nie w kij dmuchal :D nie no, ojciec to moze zejdzie do 15 :) ale 98Pb minimum hahaha beda mi go wpychac.
teraz to tylko kwestia kasy, bo nie obszyje sam, tylko plasticzki maluje.
ale sufit z alcantary i fotele to bedzie taki punkt zwrotny. tak jak deska, a potem jak wsadzilem prawie gotowe kratki nawiewow, wszystko sie "obudzilo" :)
Jeszcze doloze tu pare zdjec, tylko musze umyc małą, a najlepiej oddac na polerke, a juz wogole najlepiej na powloke diamentowa.
malowac te felgi na czarno?

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 11:32   

Ciężko powiedzieć, na tym VT były inne i jako czarne lepiej wyglądały, ale te które miałeś na spocie są ładniejsze i w oryginalnym kolorze wyglądają dobrze. Może zostaw to na koniec i zobaczysz wtedy...
A przednie boczne szyby też przyciemniasz? W ogóle chcesz je robić folią czy tzw. odymianiem?

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 11:46   

tylko piec. nie ufam foliom. poza tym nie tylko lans, ale widocznosc na zewnatrz ma byc dobra nadal.
tylko podobno sedan tej wielkosci to jakies 2000 z kawalkiem w zielonej gorze.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 11:50   

Tak myślałem, bo folia by nie pasowała do tej alcantry i reszty auta :P

Zapomniałem napisać, bez tego spojlera rzeczywiście wygląda lepiej.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2009, 11:54   

Maciek dawaj aktualne zdjatka, wazne zeby bylo widac przed lacznie z w trakcie i po. Podoba mi sie ta virtualna wersja, moze swoje kombi w koncu zaczne podrasowywac

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 12:00   

Robert, a może przedstaw nam wreszcie swoje tajemnicze kombi? :twisted:

Maciek wrzuć chociaż zdjęcia z przebiegu prac... tak jak Robert napisał, żeby można bylo zoabczyć tą różnicę :D

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 22-04-2009, 12:13   

nabassu napisał/a:
malowac te felgi na czarno?

Ja bym zostawil felgi takie jakie są. Wyglądają super :)

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 12:21   

no dobra, to teraz etap za ktory serdecznie chce podziekowac Robertowi, bez ktorego nie mial bym teraz auta ktore kreslilem na karteczkach przez ostatnie dwa miesiace na wykladach i w domu.
Wielkie dzieki Robert, spelniles moje najwieksze marzenie.
A teraz historia jak to zrobil (w 3 tygodnie!) :

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 12:27   

oddzielne podziekowania dla Bartka, bez ktorego reflektorow nie przeszedl bym przegladu.
I tak go nie przeszedlem bo mam krótki VIN :D ale przynajmniej sie poznalismy :)

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 12:32   

Zamieściłeś zdjęcia w odwrotnej kolejności :P

Robert robił tą przekładkę? Bo z tego co czytałem to do tej pory polecał tylko kogoś kto może to zrobić porzadnie. Słąbo widać na tych zdjęciach, ale czy ta przegroda była przerabiana? Bo z tego co pamiętam to Roch przekładał...

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2009, 12:37   

moj wagladal w zimie tak, poki co niewiele tematu ruszylem, nie mam czasu. Maciek pewnie szybciej skonczy swojego niz ja cokolwiek zeztuninguje

Ostatnio zmieniony przez PLPynton 22-04-2009, 12:39, w całości zmieniany 2 razy  

nabassu 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 12:37   

tak sie wsadzily na serwer :)
Rober robil, ale niech sie sam wypowie.
Jak to mowia na forum subaru, jest zrobione kawiorowo.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2009, 12:43   

Hehe no Robert nie bądź taki skromny i załóż swój temat w nasze miśki. I bez tuningowania to bardzo ładne rodzinne kombi :D A to na lusterku to zapach? :twisted: Ciekawe jak pachnie :P

Mam nadzieję, że Maciek się nie obrazi za delikatny OT :) W końcu oba VR-4 z jednej stajni, PLPynton jest dla VR-4 niczym Ross Brawn w F1 :twisted:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi