[2.5 TD] Przekłądka świateł ze zderzaka do tych na górze |
Autor |
Wiadomość |
rogal16-91
Forumowicz Pajero 4x4

Auto: Pajero II GLX 2.5 TDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 109 Skąd: Majdan OBL
|
Wysłany: 30-03-2010, 16:07 [2.5 TD] Przekłądka świateł ze zderzaka do tych na górze
|
|
|
Witam, chciał bym przełożyć lampy ze zderzaka do tych wyżej co w nich są światła cofania i przeciwmgłowe i najlepiej do tych w zderzaku dać białe żarówki na światło cofania ponieważ te fabryczne świecą słabo. dało by się taki przeszczep wykonać ? |
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 30-03-2010, 17:34 Re: Przekłądka świateł ze zderzaka do tych na górze
|
|
|
rogal16-91 napisał/a: | Witam, chciał bym przełożyć lampy ze zderzaka do tych wyżej co w nich są światła cofania i przeciwmgłowe i najlepiej do tych w zderzaku dać białe żarówki na światło cofania ponieważ te fabryczne świecą słabo. dało by się taki przeszczep wykonać ? | przeszczep do tych górnych da radę zrobić tylko przepisy drogowe nie są ku temu przychylne chodzi o kąt z jakiego są widoczne oba światła->>a tutaj zasłania koło zapasowe a i dodatkowo po przeszczepie z oryginalnymi kloszami światło stopu jest niezbyt widzialne->> trzeba zakładać dodatkowe stopy. Mam przeszczep do górnych ale dolne są usunięte bo zderzak jest przerobiony. A światło cofania proponował bym wspomóc dodatkowym oświetleniem mocowanym np do koła zapasowego |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Murzyn
Forumowicz

Auto: Pajero II
|
Wysłany: 01-04-2010, 10:51
|
|
|
Panowie moze ja mam inne swiatla, ale u mnie wszystko swieci idealnie.
Cofania juz były w górnych (na srodku obok kierunków)
Postojowe i stop poszly na 1 zarówke w najnizszy otwór
Przeciwmgielne poszly w najwyzszy
Jedynie do czego mozna by sie ewentualnie przyczepic to jasnosc przeciwmgielnego (ciut slabsze niz stop), ale to dlatego ze klosz jest przyciemniony (tak chyba bylo w orginale) |
_________________ autobus, zielony po bezdrozach mego miasta mknie... |
|
|
|
 |
andcomputers
Nowy Forumowicz
Auto: 4 x Pajero II
|
Wysłany: 04-04-2010, 22:57 Re: Przekłądka świateł ze zderzaka do tych na górze
|
|
|
rogal16-91 napisał/a: | Witam, chciał bym przełożyć lampy ze zderzaka do tych wyżej co w nich są światła cofania i przeciwmgłowe i najlepiej do tych w zderzaku dać białe żarówki na światło cofania ponieważ te fabryczne świecą słabo. dało by się taki przeszczep wykonać ? |
Nie ma problemu. Kup sobie Lewą i Prawą taką jak tutaj:
http://allegro.pl/item976...shi_pajero.html
To są wielofunkcyjne na górę. Masz w nich wszystko.
Z elektryką masz dwie możliwości:
1. Przerobić instalację - myślę że bez problemu poradzi sobie każdy elektromechanik.
2. Wraz z lampami kupić instalację (oświetlenia tylniego oczywiście) z samochodu w którym te wielofunkcyjne były założone.
Ja zastosowałem opcję nr 2 - dosłownie przepinasz dwie kostki. Trzeba tylko rozebrać tapicerkę w klapie i lewym tylnim nadkolu.
W modelach sprzed 1994r instalacja mogła się troszkę różnić bo próbowałem zrobić to też w starszym właśnie modelu i tam już nie szło tak gładko. |
_________________ samochody:
Pajero II 3.5V6 3d 208PS automat
Pajero II 3.5V6 3d 208PS manual
Pajero II 3.0V6 3d 180KM manual
Pajero II 3.0V6 3d 180KM angol - dawca jakby co
VW Passat 2.0TDI 140KM DSG |
|
|
|
 |
|