Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Przekłądka świateł ze zderzaka do tych na górze
Autor Wiadomość
rogal16-91 
Forumowicz
Pajero 4x4

Auto: Pajero II GLX 2.5 TDI
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 30-03-2010, 16:07   [2.5 TD] Przekłądka świateł ze zderzaka do tych na górze

Witam, chciał bym przełożyć lampy ze zderzaka do tych wyżej co w nich są światła cofania i przeciwmgłowe :D i najlepiej do tych w zderzaku dać białe żarówki na światło cofania ponieważ te fabryczne świecą słabo. dało by się taki przeszczep wykonać ? :D

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 30-03-2010, 17:34   Re: Przekłądka świateł ze zderzaka do tych na górze

rogal16-91 napisał/a:
Witam, chciał bym przełożyć lampy ze zderzaka do tych wyżej co w nich są światła cofania i przeciwmgłowe :D i najlepiej do tych w zderzaku dać białe żarówki na światło cofania ponieważ te fabryczne świecą słabo. dało by się taki przeszczep wykonać ? :D
przeszczep do tych górnych da radę zrobić tylko przepisy drogowe nie są ku temu przychylne :? chodzi o kąt z jakiego są widoczne oba światła->>a tutaj zasłania koło zapasowe a i dodatkowo po przeszczepie z oryginalnymi kloszami światło stopu jest niezbyt widzialne->> trzeba zakładać dodatkowe stopy. Mam przeszczep do górnych ale dolne są usunięte bo zderzak jest przerobiony. A światło cofania proponował bym wspomóc dodatkowym oświetleniem mocowanym np do koła zapasowego

Murzyn 
Forumowicz

Auto: Pajero II
Wysłany: 01-04-2010, 10:51   

Panowie moze ja mam inne swiatla, ale u mnie wszystko swieci idealnie.
Cofania juz były w górnych (na srodku obok kierunków)
Postojowe i stop poszly na 1 zarówke w najnizszy otwór
Przeciwmgielne poszly w najwyzszy

Jedynie do czego mozna by sie ewentualnie przyczepic to jasnosc przeciwmgielnego (ciut slabsze niz stop), ale to dlatego ze klosz jest przyciemniony (tak chyba bylo w orginale)

andcomputers 
Nowy Forumowicz

Auto: 4 x Pajero II
Wysłany: 04-04-2010, 22:57   Re: Przekłądka świateł ze zderzaka do tych na górze

rogal16-91 napisał/a:

Nie ma problemu. Kup sobie Lewą i Prawą taką jak tutaj:
http://allegro.pl/item976...shi_pajero.html
To są wielofunkcyjne na górę. Masz w nich wszystko.
Z elektryką masz dwie możliwości:
1. Przerobić instalację - myślę że bez problemu poradzi sobie każdy elektromechanik.
2. Wraz z lampami kupić instalację (oświetlenia tylniego oczywiście) z samochodu w którym te wielofunkcyjne były założone.
Ja zastosowałem opcję nr 2 - dosłownie przepinasz dwie kostki. Trzeba tylko rozebrać tapicerkę w klapie i lewym tylnim nadkolu.
W modelach sprzed 1994r instalacja mogła się troszkę różnić bo próbowałem zrobić to też w starszym właśnie modelu i tam już nie szło tak gładko.
Pajero II 3.0V6 3d 180KM manual
Pajero II 3.0V6 3d 180KM angol - dawca jakby co :-)
VW Passat 2.0TDI 140KM DSG

Odpowiedz do tematu