[E54A 2.0 V6] Przedmuchy z kolektora. |
Autor |
Wiadomość |
Przemi80
Forumowicz przemi80
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-04-2010, 11:59 [E54A 2.0 V6] Przedmuchy z kolektora.
|
|
|
Witam! Mam wrazenie ze doszlo do jakiegos przedmuchu w okolicach kolektora wylotowego i nasila sie podczas jazdy a kiedy daje mu gazu na postoju nie jest to juz slyszalne.I w ogole mam wrazenie jak podczas jazdy po przekroczeniu 3.5 tys obr silnik wydaje takie ochrypniete o ile tak je mozna nazwac dzwieki.I pyt czy wysoce skomplikowana jest wymiana ewentualnych uszczelek pod kolektory.Czekam na odp.Pozdrawiam |
_________________ Przemi80 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-04-2010, 12:11
|
|
|
Radze zajechać na kanał i poprzeglądać uważnie uklad wydechowy, w szczególności zwrócić uwage na złacza elastyczne wydechu (plecionki,drucianki,peszle, jak kto woli) oraz na kołnierze wydechowe i polaczenia rur z denkami garnków, garnki pod wzgledem rozlatywania sie na szwach. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Cieniu
Forumowicz Cieniu

Auto: Galant E50
|
Wysłany: 15-04-2010, 12:21
|
|
|
Obstawiam plecionkę. Gdybyś miał przedmuch na kolektorze, to by pierdział cały czas. Też pewnego dnia zrobiło się głośniej podczas jazdy. Bez obciążenia nie pierdział. Trochę głośniejszy był też po odpaleniu (mi się to przytrafiło w zimę). Ciekawe także było to (może u Ciebie w aucie też to zaobserwujesz), ze jadąc na wstecznym był cichy. Silnik się cofał delikatnie i plecionka się uszczelniała (zwierała). Te ochrypnięte dźwięki na wyższych obrotach ja nazywałem gulgotaniem;).
Pozdrawiam |
_________________ "I'm just a musical prostitute..." |
|
|
|
 |
Przemi80
Forumowicz przemi80
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6
|
Wysłany: 01-05-2010, 20:20
|
|
|
Witam! no i po problemie.miales racje przyczyna tkwila w tej dluzszej plecionce.teraz zupelnie inne auto.jest cicho i przyjemnie.i nie ma juz tego ochrypniecia na wyzszych obrotach.Wielkie dzieki za odp.pozdrawiam |
_________________ Przemi80 |
|
|
|
 |
|