Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
06-02-2010, 21:20
[EAx 97-04] Galant,Zabrze,Bielsko,Racibórz
Autor Wiadomość
laki-14 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.8gdi 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2009, 14:58   [EAx 97-04] Galant,Zabrze,Bielsko,Racibórz

Witam, potrzebuje porady w sprawie wybrania silnika w Galancie, myślę nad diesel ale coś mało mnie przekonuje po przeczytaniu na forum o tym silniku, więc może benzyna ale 2.0 z gazem oczywiście, obecnie posiadam cari GDI ale potrzebuje combi więc Galant pasuje idealnie co również wiąże się z tym że mogę znów się wybrać na zlot, ale wracając do tematu poniżej mam parę propozycji więc myślę że rozjaśnicie moją sytuacje co do wybrania silnika, pozdro.

Kod:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10382938

Cena (brutto):9 600 PLN / 2 334 EUR (do negocjacji)
Typ:Kombi
Informacje:
Rok produkcji: 1998, 220 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, immobiliser, welurowa tapicerka, tempomat, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:bezwypadkowy
Opis pojazdu:Mitsubishi Galant :
sport edition, aluminiowe felgi momo 16,
właściciel niepalący, wnętrze zadbane,
zawieszenie przednie wymaga remontu,
w cenie komplet kół zimowych,
ważny przegląd i ubezpieczenie,
cena jest do małej negocjacji,
pojazd do zobaczenia w Zabrzu lub okolicach
kontakt 502 39 12 71
Polska , Zabrze (woj. śląskie),
tel.: +48 502391271
SPRZEDANY
Kod:
http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-bdb-C9916326.html

Cena (brutto):11 200 PLN / 2 723 EUR (do negocjacji)
Typ:Kombi
Informacje:
Rok produkcji: 1997, 220 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:
bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Witam sprzedam Mitsubishi w bdb stanie,dobrze wyposażony , po wymianie hamulców,oleju,kabli wysokiego napięcia,świec,zawieszenia, climatronik po przeglądzie, nowe alufelgi + koła stalowe.,relingi dachowe, samochód zadbany!!!!

Kod:

http://moto.allegro.pl/item818827552_galant_2_0_16v_sport_edition.html
Rok produkcji : 1998
Przebieg (km): 170000
Pojemność silnika (cm3): 2000
Moc silnika (KM):136
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ:     Kombi
Liczba drzwi:     4/5
Kolor: Fioletowy
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe     Bezwypadkowy, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
Do sprzedania śliczny Galant
Samochód sprowadzony w 2008r
Stan BDB
Jeden właściciel w PL
rok 1998
SPORT EDITION
przebieg org.170 000km
2.0 16V - 136KM
Benzyna bez gazu
Tel.0 608 663 227
Lokalizacja      Racibórz
Ostatnio zmieniony przez Kmer 23-11-2009, 16:03, w całości zmieniany 5 razy  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 21-11-2009, 19:14   

Zapoznaj sie z tym tematem >>TUTAJ<<
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 22-11-2009, 10:49, w całości zmieniany 1 raz  

laki-14 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2009, 12:09   

Witam, czytałem już wszystkie możliwe tematy i wychodzi na to że najlepszym wyborem będzie 2.0 lub 2.5 V6, jedynie co teraz mogę zrobić to cari sprzedać :lol:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 22-11-2009, 12:53   

laki-14, w tym momencie to juz kwestia gustu i zasobnosci portfela, wiadomo ubezpieczenie drozsze na 2.5 i oplaty sprowadzajace tez (akcyza) przyjemnosc z jazdy nieporownywalna i sam dzwiek silnika niczego sobie, wiadomo ze kazde auto ma mankamenty wiec dostanie uzywanego idealu to jak roznica pomiedzy madra blondynka i Yeti (kilka osob widziało Yeti) wiec pozostaje Ci mozliwosc sprobowania jak sie jezdzi 2.0 a 2.5, ja ostatnio robilem trase mieszana swoim 2.0 i sam nie wiem jak to zrobilem ze zjadl mi 8.1l gazu na 100km przy normalnej jezdzie, przewaznie jest to w granicach 9l niektorzy twierdza ze 2.0 nie ma nic wspolnego z dynamika, ja uwazam ze 2.0 jest wystarczajace tymbardziej ze u nas niebardzo mozna pozwolic sobie na gaz w podlodze bo pelno fotoradarow, a i tak max na trasie jaki mozesz osiagnac to 140 przy wyprzedzaniu i 100 przy normalnej jezdzie zeby sie nie narazac na fotki ;-) , Jezeli juz sie decydujesz na zakup sluze swoja pomoca i doswiadczeniem w osobistych ogledzinach auta gdyz jestem z tej samej okolicy co Ty, oferty takze widze ze slaskiego, a wiadomo ze co 2 pary oczy to nie jedna, z tych ogloszen co wyswietlasz:
srebrny sport sie ladnie prezentuje, kierunki byly zmieniane z pomaranczowych na biale, odnosnie koloru nadwozia mam pewne przypuszczenia ze moglobyc malowanych pare elementow, ale to nie dyskwalifikuje autka, pasowaloby jeszcze zdjecie komory silnika, nie brakuje mu tez zaslepki w zderzaku przednim, widze przerobke zegarow w postaci ramek, obszywana kierownice i dzwignie zmiany biegow, wlasciciel pisze ze zawieszenie przednie do remontu, wiec wszystkie wachacze na przod na allegro kosztuja okolo 1600zl, plus wynalezione dodatki.

granatowy - slabej jakosci zdjecia robione z oddali, wlasciciel pisze o jakichs wymianach, do sprawdzenia, jasne wnetrze - jezeli Ci to nie przeszkadza (kwestia gustu), wytarta troche kierownica, wydaje mi sie ze tylna klapa nierowno siedzi, widze slady korozji na tylnych lukach nadkoli, kierunki takze zmieniane z pomaranczowych na biale.

Ciemny fiolet sport, brak zaslepki w zderzaku zmienione kierunki tylko przy reflektorach, prawdopodobnie myta komora silnika, atrapa chyba w chronie ktora nie wystepowala w tych rocznikach, ponadto zdjecia bardzo slabej jakosci trudno napisac cos wiecej,
osobiscie pierwsza oferta wyglada bardzo kuszaco

laki-14 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2009, 17:49   

dlatego najbardziej ten pierwszy mnie interesuje :o , jedynie co te zawieszenie mnie martwi, upewnię się jeszcze w pobliskim warsztacie ile przyniesie mnie zawieszenie dzięki za pomoc pozdrawiam

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 22-11-2009, 18:20   

laki-14, takie rzeczy to mozna powiedziec male piwo, masz naprawde bardzo niska cene, wiac jak zainwestujesz ta przecietna roznice w cenie w naprawy dla auta to bedziesz mial swiety spokoj i spokojne sumienie, bo bedziesz wiedzial czym jezdzic, komplet wachaczy przednich 6szt za 600zł >>KLICK<< sadze ze cena za auto nie jest glupia, wrecz przeciwnie, a mankamenty to sie znajdzie w kazdym aucie, tutaj wlasciciel uczciwie uprzedzil co jest nie tak, napewno znajdzie sie tych rzeczy jeszcze wiecej, ale to trzeba sprawdzic organoleptycznie.

andi18 
Mitsumaniak

Auto: Galant E52A 1.8 4G93+LPG 96'
Wysłany: 22-11-2009, 19:51   

robertdg napisał/a:
laki-14, komplet wachaczy przednich 6szt za 600zł >>KLICK<<

Na wahaczach za 100zł za sztukę do galanta to długo nie pojeździsz, znajomy reklamował je 3-krotnie po ok. 3 miesiacach, najtańszy przyzwoity np. wahacz giety yamato kosztuje. ok 250 zł, jesli taniej to tylko regeneracja...
zawsze możesz się targować, jeśli okaze się że dużo w zawieszeniu do wymiany...
jeśli reszta w aucie jest ok to bierz;)

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 22-11-2009, 21:48   

andi18 napisał/a:
robertdg napisał/a:
laki-14, komplet wachaczy przednich 6szt za 600zł >>KLICK<<

Na wahaczach za 100zł za sztukę do galanta to długo nie pojeździsz, znajomy reklamował je 3-krotnie po ok. 3 miesiacach, najtańszy przyzwoity np. wahacz giety yamato kosztuje. ok 250 zł, jesli taniej to tylko regeneracja...
zawsze możesz się targować, jeśli okaze się że dużo w zawieszeniu do wymiany...
jeśli reszta w aucie jest ok to bierz;)

nalezy przyjac ze na zawieszenie przednie prawa/lewa strona(czesci ori yamato/555) trzeba wylozyc ok 1000pln. i mozna byc pewnym ze wsio gra :wink:

laki-14 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2009, 22:32   

dzięki za info, dowiedziałem się o zawieszeniu że na nierównościach przód stuka czyli możliwe że to tylko łączniki, poza tym jak mi napisano że trochę chyba popychacze klepią, co o tym myślicie i jaki koszt by mnie czekał :?

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 23-11-2009, 18:57   

laki-14 napisał/a:
dzięki za info, dowiedziałem się o zawieszeniu że na nierównościach przód stuka czyli możliwe że to tylko łączniki, poza tym jak mi napisano że trochę chyba popychacze klepią, co o tym myślicie i jaki koszt by mnie czekał :?

Nie tak laczniki, raczej sworznie wahaczy, pewnie dolnych, popychacze w cenie 19pln/szt i robota juz dla fachowca.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 23-11-2009, 19:09   

laki-14, wybacz ale za taka cene nie oczekuj idealu, cene jest atrakcyjna, a kazde uzywane autko ma mankamenty
tucci napisał/a:
Nie tak laczniki, raczej sworznie wahaczy, pewnie dolnych
niedokonca sie zgodze, luzy na lacznika powoduja stuki, tak samo na gumach stabilizatora, tak samo klobki w zaciskach, tak samo prowadnice zaciskow ktore nie maja gumek, tak samo kazda tuleja i kazdy sworzen wachacza, wszystkie z tych elementow moga stukac, rzecz polega na tym aby trafnie zdjagnozowac przyczyne stuków.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 24-11-2009, 16:36   

robertdg napisał/a:
niedokonca sie zgodze, luzy na lacznika powoduja stuki, tak samo na gumach stabilizatora, tak samo klobki w zaciskach, tak samo prowadnice zaciskow ktore nie maja gumek, tak samo kazda tuleja i kazdy sworzen wachacza, wszystkie z tych elementow moga stukac, rzecz polega na tym aby trafnie zdjagnozowac przyczyne stuków.
Tyle, że w EA w 99% stuki pochodzą od sworzni wahaczy dolnych giętych.
laki-14 napisał/a:
trochę chyba popychacze klepią, co o tym myślicie i jaki koszt by mnie czekał
Bardzo możliwe, że płukanie silnika (15 zł) i ODPOWIEDNI olej do silnika załatwią sprawę.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 24-11-2009, 16:55   

Hugo napisał/a:
Tyle, że w EA w 99% stuki pochodzą od sworzni wahaczy dolnych giętych.
Jak chcemy sie wyleczyc to idziemy do lekarza, a nie leczymy sie przez telefon, ja wymienilem mozliwosci przednich stuków, u mnie jak stukało to okazalo sie ze to byly zaciski ktore na nierownosciach walily jakby byly luzy na drazkach stabilizacyjnych, sworzniach wachaczy, etc., wiec to obala twoja teorie, gdyz nawet nie wiemy o jakich dokladnie stukach tutaj mozna rozmawiac, diagnoze powinien w tym przypadku postawic mechanik albo diagnosta. Chcemy ulatwic szukajacemu zakup auta wiec wysuwamy pewne propozycje, ewentualne koszty, wiec nie dywagujemy o sprawach technicznych w dziale chce kupic.

pawliku 
Forumowicz
Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Wysłany: 24-11-2009, 17:16   

robertdg, pisałeś wczesniej że masz przypuszczenia że auto mogło być malowane , po czym to poznajesz?
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą :)
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek :P

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 24-11-2009, 17:27   

pawliku, napisalem tylko o przypuszczeniach bo nie mam 100%pewnosci, nie chce tutaj nikogo wprowadzac w błąd, przypuszczenia mam odnosnie tylnych prawych drzwi i tylnego prawego blotnika, wydaje mi sie ze widze w tych okolicach delikatna roznice barwy, ale nie zapewniam, gdyz nie mam ku temu podstawy, pewnosc postawilby pomiar grubosci powloki. Wspominalem tez wczesniej ze to nie dyskwalifikuje auta gdyz moglo to byc otarcie lakieru lub jakies obicie parkingowe, a wiadomo auto ma swoj wiek i takie rzeczy sie zdarzaja.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi