|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Interfejs ELM327 |
Autor |
Wiadomość |
Kyniucelt
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 (rocznik 1997)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-03-2019, 09:34 [Cari 1.6] Interfejs ELM327
|
|
|
Witajcie Mitsumaniaki i Mitsumaniaczki
Niedawno zapodałem sobie takie coś - Interfejs ELM 327 Bluetooth MINI BT OBD2. Próbowałem na różnych aplikacjach dostępnych na smartfon połączyć w/w ustrojstwo z moją Cari...ale nic z tego. Czy macie jakieś doświadczenia w posługiwaniu się czymś takim? Czy to był nietrafiony zakup? Dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi oraz sugestie co dalej.
Pozdrawiam. |
_________________ Kyniucelt |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 24-03-2019, 10:33
|
|
|
W tym roczniku do sprawdzenia błędów wystarczy zwykły spinacz.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981 |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 24-03-2019, 11:08
|
|
|
Jest jak napisał apg2312, dodatkowo tym co kupiłeś nic nie sprawdzisz w tym aucie bo taki interfejs działa z benzyniakami od 2001r a z dieslami od 2004r. Czasem są wyjątki że działa ze starszymi ale nie w przypadku Mitsubischi.
Jakbyś chciał podejrzeć parametry pracy to działa interfejs VAG KKL ze zwartymi pinami 1 z 4 i program Evoscan, tu masz o tym temat https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568 |
|
|
|
 |
|
|