Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wątek dla oczekujących.(Wrzesień)
Autor Wiadomość
Nieposiadacz 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Bravo
Wysłany: 21-06-2009, 09:53   Wątek dla oczekujących.(Wrzesień)

Witam, kiedy byłem pierwszy raz w salonie oglądać lancerka powiedzieli, ze nowa dostawa będzie pod koniec sierpnia/ początek września. Jakieś 3 tyg. później gdy pojechałem zamówić planowana data to 20/30 wrzesień. Niedawno przeczytałem że jakiś użytkownik tego forum też oczekuje i jego samochodzik ma przyjechać sierpień/wrzesień. Powiedzcie jak to jest że każdy ma inną datę dostarczenia, a podobno dostawa do Polski jest masowa co jakieś 5miesięcy.

zelu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-06-2009, 10:44   

Jak ja zamawialem swojego to mi sprzedawca mowil ze beda dopiero ok wrzesnia, ale odpuscilem bialy kolor i wziolem takiego jakiego mieli na stanie czyli bezowego :)

a z ta data to mi sie wydaje ze oni sami dokladnie nie wiedza a wola podac pozniejsza data niz pozniej sluchac klientow ze mial byc na koniec sierpnia a jest juz polowa wrzesnia i go nie ma :)

daktaris 
Mitsumaniak

Auto: Lancer sportback 1.8
Wysłany: 21-06-2009, 12:43   

Witam, ja czekam na lancerka,ale dostawa teraz w czerwcu miała być. Na początku sprzedawca mówił że 29-30 maj samochód bedzie w porcie i około 15 czerwca u nich w salonie, jak dzowniłem tydzien temu to że w połowie czerwca w porcie i pod koniec czerwca ( bo umowa do 30 czerwca ) bedzie do odebrania . dwa dni temu dowiedziałem sie że na 100% bedzie 2-3 lipca u nich do odbioru :) także też sie zastanawiam , kiedy tak naprawde są te dostawy. Bo coś myśle ze jak zadzwonie to sie dowiem ze na 1000% bedzie w polowie lipca ehh

cougarek 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 21-06-2009, 14:43   

W jednym z salonów na Śląsku powiedziano mi, że będą mieć dostawę 26-go lipca - prawdopodobnie już rocznik 2010 (w wersji Invite ze światłami przeciwmgłowymi zamiast Bluetootha). Jeśli komuś nie zależy na nowym roczniku to polecam podzwonić po okolicznych dealerach - bardziej popularne kolory powinny być dostępne od ręki. Ponoć najtrudniej dostać kolor biały.

zelu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan
Wysłany: 21-06-2009, 19:16   

jak ja sie jeszcze rozgladalem to w salonie w markach mi sprzedawca mowil ze teraz do nich plynie dostawa i ma byc wlasnie pod koniec czerwca

Nieposiadacz 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Bravo
  Wysłany: 21-06-2009, 21:30   

Tak, wiem ze pod koniec czerwca, ale w tej dostawie wszystkie auta były już zajęte te co mi pasowały i dopiero czekam na następną czyli wrzesień. :cry: Tragedia z tym czekaniem

roobku 
Forumowicz
inż.

Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Wysłany: 21-06-2009, 23:40   

ja jak kupowałem auto to akurat trafiłem na nową dostawę i czekałem dwa tyg. nawet taki kolor i wyposażenie jak chciałem było:)
przed zakupem chodziłem po salonach rożnych marek to na auta których nie było na placu trzeba było trochę czekać, na Brawo 1,5 miesiaca, na Focusa 1,5 miesiąca, na Octavie 2,5 miesiąca, na Golfa 6 miesięcy, na Golfa Kombi i Jette 3 miesiące, na Civica 5d pół roku

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Wysłany: 22-06-2009, 08:18   

To ciekawe gdzie ten kryzys w motoryzacji :?: jak na w sumie popularne auta trzeba czekac po kilka miesięcy.

cougarek 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 22-06-2009, 08:24   

Pawcho napisał/a:
To ciekawe gdzie ten kryzys w motoryzacji :?: jak na w sumie popularne auta trzeba czekac po kilka miesięcy.

Właśnie tak wygląda kryzys :D

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 22-06-2009, 11:51   

Pamiętajcie, że fabryka Mitsu też miała przestoje - stąd taka a nie inna dostępność aut.

daktaris 
Mitsumaniak

Auto: Lancer sportback 1.8
Wysłany: 24-06-2009, 00:19   

hehe dzwonił do mnie dealer i przekazał mi info ze do 30 czerwca nie ma szans na lancerka bo pomylone zostały dostawy. I ze z inna dostawa zostanie dostarczony z opoznieniem 1-2 tygodnie . Czy to jest mozliwe ze z inna dostawa skoro sa co chyba miesiac albo i rzadziej ?
Propozycja dealera ze spocil cene samochodu o 1 tys jak sie zgodze na pozniejszy odbior. czy moze jakis maly przekret ??

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Wysłany: 24-06-2009, 08:30   

Zadzwoń do centrali w Wawie może coś wyjaśnią. Z drugiej strony może Twoje autko obiecał znajomemu :wink: lub spróbuj wytargowac większy rabat jeśli możesz z miesiąc dłużej poczekac.

dscgda 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1,8 Intense
Wysłany: 29-06-2009, 09:32   

daktaris napisał/a:
hehe dzwonił do mnie dealer i przekazał mi info ze do 30 czerwca nie ma szans na lancerka bo pomylone zostały dostawy. I ze z inna dostawa zostanie dostarczony z opoznieniem 1-2 tygodnie . Czy to jest mozliwe ze z inna dostawa skoro sa co chyba miesiac albo i rzadziej ?
Propozycja dealera ze spocil cene samochodu o 1 tys jak sie zgodze na pozniejszy odbior. czy moze jakis maly przekret ??

Znam ten ból... czekam już od maja...

tojaro 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8
Wysłany: 29-06-2009, 10:01   

Jak ktoś chce zamawiać w najbliższym ASO to często jest skazany na czekanie. A tak wziąć telefonik i podzwonić - może akurat gdzieś stoi na placu i się kurzy? Podmianki nie zawsze leżą w interesie ASO więc nie zawsze taką opcję proponują.

busta 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GTS 2009
Wysłany: 01-07-2009, 10:01   

Witam,

Stronka z samochodami dostępnymi od ręki w Warszawie / Bielsku-Białej:
http://www.mitsubishi.jap...ed8272fd8922240

Odpowiedz do tematu