Wątek dla oczekujących.(Wrzesień) |
Autor |
Wiadomość |
Nieposiadacz
Nowy Forumowicz
Auto: Fiat Bravo
|
Wysłany: 21-06-2009, 09:53 Wątek dla oczekujących.(Wrzesień)
|
|
|
Witam, kiedy byłem pierwszy raz w salonie oglądać lancerka powiedzieli, ze nowa dostawa będzie pod koniec sierpnia/ początek września. Jakieś 3 tyg. później gdy pojechałem zamówić planowana data to 20/30 wrzesień. Niedawno przeczytałem że jakiś użytkownik tego forum też oczekuje i jego samochodzik ma przyjechać sierpień/wrzesień. Powiedzcie jak to jest że każdy ma inną datę dostarczenia, a podobno dostawa do Polski jest masowa co jakieś 5miesięcy. |
|
|
|
 |
zelu
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2009, 10:44
|
|
|
Jak ja zamawialem swojego to mi sprzedawca mowil ze beda dopiero ok wrzesnia, ale odpuscilem bialy kolor i wziolem takiego jakiego mieli na stanie czyli bezowego
a z ta data to mi sie wydaje ze oni sami dokladnie nie wiedza a wola podac pozniejsza data niz pozniej sluchac klientow ze mial byc na koniec sierpnia a jest juz polowa wrzesnia i go nie ma |
|
|
|
 |
daktaris
Mitsumaniak
Auto: Lancer sportback 1.8
|
Wysłany: 21-06-2009, 12:43
|
|
|
Witam, ja czekam na lancerka,ale dostawa teraz w czerwcu miała być. Na początku sprzedawca mówił że 29-30 maj samochód bedzie w porcie i około 15 czerwca u nich w salonie, jak dzowniłem tydzien temu to że w połowie czerwca w porcie i pod koniec czerwca ( bo umowa do 30 czerwca ) bedzie do odebrania . dwa dni temu dowiedziałem sie że na 100% bedzie 2-3 lipca u nich do odbioru także też sie zastanawiam , kiedy tak naprawde są te dostawy. Bo coś myśle ze jak zadzwonie to sie dowiem ze na 1000% bedzie w polowie lipca ehh |
|
|
|
 |
cougarek
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 21-06-2009, 14:43
|
|
|
W jednym z salonów na Śląsku powiedziano mi, że będą mieć dostawę 26-go lipca - prawdopodobnie już rocznik 2010 (w wersji Invite ze światłami przeciwmgłowymi zamiast Bluetootha). Jeśli komuś nie zależy na nowym roczniku to polecam podzwonić po okolicznych dealerach - bardziej popularne kolory powinny być dostępne od ręki. Ponoć najtrudniej dostać kolor biały. |
|
|
|
 |
zelu
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan
|
Wysłany: 21-06-2009, 19:16
|
|
|
jak ja sie jeszcze rozgladalem to w salonie w markach mi sprzedawca mowil ze teraz do nich plynie dostawa i ma byc wlasnie pod koniec czerwca |
|
|
|
 |
Nieposiadacz
Nowy Forumowicz
Auto: Fiat Bravo
|
Wysłany: 21-06-2009, 21:30
|
|
|
Tak, wiem ze pod koniec czerwca, ale w tej dostawie wszystkie auta były już zajęte te co mi pasowały i dopiero czekam na następną czyli wrzesień. Tragedia z tym czekaniem |
|
|
|
 |
roobku
Forumowicz inż.
Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 244 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-06-2009, 23:40
|
|
|
ja jak kupowałem auto to akurat trafiłem na nową dostawę i czekałem dwa tyg. nawet taki kolor i wyposażenie jak chciałem było:)
przed zakupem chodziłem po salonach rożnych marek to na auta których nie było na placu trzeba było trochę czekać, na Brawo 1,5 miesiaca, na Focusa 1,5 miesiąca, na Octavie 2,5 miesiąca, na Golfa 6 miesięcy, na Golfa Kombi i Jette 3 miesiące, na Civica 5d pół roku |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 265 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 22-06-2009, 08:18
|
|
|
To ciekawe gdzie ten kryzys w motoryzacji jak na w sumie popularne auta trzeba czekac po kilka miesięcy. |
|
|
|
 |
cougarek
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 22-06-2009, 08:24
|
|
|
Pawcho napisał/a: | To ciekawe gdzie ten kryzys w motoryzacji jak na w sumie popularne auta trzeba czekac po kilka miesięcy. |
Właśnie tak wygląda kryzys |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 22-06-2009, 11:51
|
|
|
Pamiętajcie, że fabryka Mitsu też miała przestoje - stąd taka a nie inna dostępność aut. |
|
|
|
 |
daktaris
Mitsumaniak
Auto: Lancer sportback 1.8
|
Wysłany: 24-06-2009, 00:19
|
|
|
hehe dzwonił do mnie dealer i przekazał mi info ze do 30 czerwca nie ma szans na lancerka bo pomylone zostały dostawy. I ze z inna dostawa zostanie dostarczony z opoznieniem 1-2 tygodnie . Czy to jest mozliwe ze z inna dostawa skoro sa co chyba miesiac albo i rzadziej ?
Propozycja dealera ze spocil cene samochodu o 1 tys jak sie zgodze na pozniejszy odbior. czy moze jakis maly przekret ?? |
|
|
|
 |
Pawcho
Forumowicz Pawcho
Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2009 Posty: 265 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 24-06-2009, 08:30
|
|
|
Zadzwoń do centrali w Wawie może coś wyjaśnią. Z drugiej strony może Twoje autko obiecał znajomemu lub spróbuj wytargowac większy rabat jeśli możesz z miesiąc dłużej poczekac. |
|
|
|
 |
dscgda
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1,8 Intense
|
Wysłany: 29-06-2009, 09:32
|
|
|
daktaris napisał/a: | hehe dzwonił do mnie dealer i przekazał mi info ze do 30 czerwca nie ma szans na lancerka bo pomylone zostały dostawy. I ze z inna dostawa zostanie dostarczony z opoznieniem 1-2 tygodnie . Czy to jest mozliwe ze z inna dostawa skoro sa co chyba miesiac albo i rzadziej ?
Propozycja dealera ze spocil cene samochodu o 1 tys jak sie zgodze na pozniejszy odbior. czy moze jakis maly przekret ?? |
Znam ten ból... czekam już od maja... |
|
|
|
 |
tojaro
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 29-06-2009, 10:01
|
|
|
Jak ktoś chce zamawiać w najbliższym ASO to często jest skazany na czekanie. A tak wziąć telefonik i podzwonić - może akurat gdzieś stoi na placu i się kurzy? Podmianki nie zawsze leżą w interesie ASO więc nie zawsze taką opcję proponują. |
|
|
|
 |
busta
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GTS 2009
|
|
|
|