|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA6A 2.0D] Alarm - czy to centralka ? (Keyless entry) |
Autor |
Wiadomość |
kristoferson
Nowy Forumowicz
Auto: M
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2008, 13:15 [EA6A 2.0D] Alarm - czy to centralka ? (Keyless entry)
|
|
|
Jako nowy posiadacz auta Mitsu Galant i konta na tym forum....Na początku WITAM Wszystkich !
Mam nadzieję pomagać innym forumowiczom, ale na początku to ja mam pytanie.
Po wstępnym rozejrzeniu się znalazłem takie pudełko z kabelkiem (anteną). Co to jest? Czy jest to centralka?
Mam fabryczny pilot, zamyka-otwiera drzwi, działa... Podczas otwarcia drzwi przy uzbrojonym, kierunki mrugają, choć syreny nie ma Nie wiem czemu.
I ważniejsze pytanie. Chcę mieć bardziej funkcjonalny alarm, np. Exusa tutaj opisywanego. Czy rozbudować istniejący, jeśli to możliwe (czujki wstrząsu, radiopowiadomienie itd...), czy wrzucać nowy alarm?? Mam tutaj na myśli "łatwość" instalacji nowego alarmu, skoro już jakiś istnieje (czyli podmianę centralki).
Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 03-12-2008, 09:46
|
|
|
Na 99% jest to moduł zdalnego zamykania. Przy okazji powiedz, gdzie go znalazłeś? Może ktoś wie, czy można jakoś dorobić pilota do tej centralki? Kupując dostałem jeden pilot w dodatku w opłakanym stanie, a w tej chwili nie żyje.
Ta centralka raczej nie pełni funkcji alarmu, jedynie tak jak pisałem wyżej. Jeśli chcesz alarm prawdziwy, kup centralkę, zamontuj czujniki, a do centralki podepnij kabelek zamykający drzwi. Trzeba by tylko zajrzeć do schematu gala i centralki alarmu, czy do centralki zamka podpinać, czy bezpośrednio do siłownika wiodącego. |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2008, 09:54
|
|
|
kristoferson napisał/a: | Podczas otwarcia drzwi przy uzbrojonym, kierunki mrugają, |
A u mnie mruga lampka wewnatrz auta......i wyczytałem w instrukcji że tak powinno być......więc u ciebie coś ktoś już kombinowa.....chyba.....
Moominek napisał/a: | Może ktoś wie, czy można jakoś dorobić pilota do tej centralki? |
Można. Mam znajomego który się tym zajmuje......ale jest teraz w irlandii.....jak wróci to mogę mu podsunąć swój, na wzór a ty sobie zaprogramujesz, ew. Przyślesz swój i on zrobi a ja Ci odeślę....(kwestia dogadania). Tylko nie wiem kiedy zamierza przyjechać i to jest jedyny problem.....jak wykażesz się cierpliwoscią.....to damy radę. |
|
|
|
 |
kristoferson
Nowy Forumowicz
Auto: M
|
Wysłany: 03-12-2008, 12:19
|
|
|
Moominek napisał/a: | Przy okazji powiedz, gdzie go znalazłeś? |
Jest między siedzeniami, w podłokietniku.
Forest_Taft napisał/a: | A u mnie mruga lampka wewnatrz auta |
Przy uzbrajaniu u mnie też mruga lampa wewn. auta ale razem z kierunkami, więc ktoś już na to wygląda podpinał sygnalizację na kierunki, a może już w tym roku fabrycznie tak jest montowane. |
|
|
|
 |
Jar0sz
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubushi Galant VIII
|
Wysłany: 17-10-2011, 11:05 pomocy centralka alarmu padła
|
|
|
Witam, mam pewien problem bo prawdopodobnie centralka, która jest na zdjęciu powyżej zaczęła nawalać. Nie mogę otworzyć pojazdu z pilota, wymieniłem baterię nic to nie dało, okazało się że pilot łapie ale w odległości około 10 cm od centralki czy anteny z niej wychodzącej, przedłużyłem antenę i dalej nic, postanowiłem dobrać się do centralki, podgrzałem stare luty ale nadal nic to nie dało. Na centralce znalazłem jakiś potencjometr, pokręciłem trochę śrubokrętem i okazało się że rezultaty świetne, pilot łapie lepiej niż gdy galanta kupiłem. Niestety moje szczęście nie trwało zbyt długo, po jakiejś godzinie centralkę znów szlag trafił. Miał może ktoś podobny problem albo zna się na tym troszkę ? proszę o pomoc |
|
|
|
 |
|
|