Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Jak ustawić czujnik przepustnicy w colt 1.6 16v
Autor Wiadomość
djpol2 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 1.6 16v oraz carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-11-2009, 14:17   [CA4A 1.6] Jak ustawić czujnik przepustnicy w colt 1.6 16v

Witam.
Mam pytanie a mianowicie ostatnio pisałem o nie równych obrotach w clot. Przed czyszczeniem przepustnicy i silnika krokowego zauważyłem że po przekręceniu zapłonu silnik krokowy mi cały czas tyka nie wiem jak przy jeździe bo nie słychać tego bo zagłusza silnik.
To było pytanie na wstęp. Więc po wyczyszczeniu przepustnicy i silnika krokowego samochód dalej mi nie równo pracuje na paliwie i szapie dziwnie, już to opisywałem w innym poście. No i nie wiem czy czujniki przepustnicy trzeba ustawiać ale on tak jak by był już przez kogoś ruszany bo są inne śruby. Jeśli trzeba to ustawiać to nie wiem jak. No i co z tym silnikiem krokowym. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2009, 18:28   

Samego silniczka wolnych obrotów nie reguluje się. Reguluje się natomiast położenie wyjściowe dźwigni przepustnicy. Szczegóły tutaj i na stronie Krzyzaka.

Odpowiedz do tematu