|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Jak ustawić czujnik przepustnicy w colt 1.6 16v |
Autor |
Wiadomość |
djpol2
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1.6 16v oraz carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-11-2009, 14:17 [CA4A 1.6] Jak ustawić czujnik przepustnicy w colt 1.6 16v
|
|
|
Witam.
Mam pytanie a mianowicie ostatnio pisałem o nie równych obrotach w clot. Przed czyszczeniem przepustnicy i silnika krokowego zauważyłem że po przekręceniu zapłonu silnik krokowy mi cały czas tyka nie wiem jak przy jeździe bo nie słychać tego bo zagłusza silnik.
To było pytanie na wstęp. Więc po wyczyszczeniu przepustnicy i silnika krokowego samochód dalej mi nie równo pracuje na paliwie i szapie dziwnie, już to opisywałem w innym poście. No i nie wiem czy czujniki przepustnicy trzeba ustawiać ale on tak jak by był już przez kogoś ruszany bo są inne śruby. Jeśli trzeba to ustawiać to nie wiem jak. No i co z tym silnikiem krokowym. Z góry dziękuje i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2009, 18:28
|
|
|
Samego silniczka wolnych obrotów nie reguluje się. Reguluje się natomiast położenie wyjściowe dźwigni przepustnicy. Szczegóły tutaj i na stronie Krzyzaka. |
|
|
|
 |
|
|