Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] nierówne wolne obroty i szarpanie silnikiem podcz
Autor Wiadomość
djpol2 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 1.6 16v oraz carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2009, 19:28   [CA4A 1.6] nierówne wolne obroty i szarpanie silnikiem podcz

Witam.
Mam problem z coltem 1.6 16v. Mianowicie są nierówne obroty niskie na benzynie i na gazie.
Jeżdżąc na benzynie strasznie szarpie silnikiem np: jadę sobie na czwórce i jak puszcze gaz to mi tak samochód szarpnie i jak dodam gazu to też. W taki sposób może mi wybić poduszki w silniku. Jak jadę na gazie to takich objawów nie ma tylko na benzynie. Sam już nie wiem co jest grane ale ostatnio mechanik mi ustawiał coś na gazie to auto zaczęło podnosić sobie obroty na 3 tys i tak skakać i na benzynie tez się dzieje tak ale nie aż tyle obrotów się podnosi. Wyczyścił mi przepustnicę z osadu. Wąż wlotu powietrza jest klejony od spodu bo był oderwany trochę. Auto nie przerywa na wysokich obrotach. Z góry dzięki za info.

wyderka 
Mitsumaniak

Auto: 1
Wysłany: 21-11-2009, 19:38   

chyba kłania sie czyszczenie i regulacja przepustnicy oraz czyszczenie silniczka krokowego

djpol2 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-11-2009, 22:13   

No to wielkie dzięki zajmie się tym i zobaczę czy to pomoże. Silnika krokowy nie był czyszczony. No a przepustnica czyli ten czujnik nie ustawiali mi go bo on ma jakąś regulację.

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 21-11-2009, 22:15   

Cytat:
co do szarpania po odjęciu gazu i dodaniu szczególnie przy obrotach rzędu 1400-2000 to 90% ca4a ma ten problem, w galach e30 2.0 8v też ten problem się pojawia

A nie jest to po prostu źle ustawiony zapłon? Też tak miałem, ustawiłem poprawnie i jest ok.

djpol2 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-11-2009, 22:42   

Zapłonu nie ruszałem. Zapomniałem dodać ze na gazie miałem normalne obroty 700 do 800. Tylko po robocie u mechanika na gazie obroty wzrosły do 3 tys i jak tu jechać samochodem jak na postoju mi wyje. Ale mi chodziło żeby mi zrobił benzynę czego tak szarpie jak pisałem wyżej.

Xiff 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 1995 Kombi
Wysłany: 03-12-2009, 20:45   

u mnie w lancerku pomogla wymiana wtrysków... Ale teraz po paru tysiącach znów się coś zaczelo psuć...

K. P.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 03-12-2009, 21:56, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu