Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] dziwne odgłosy spod auta????????
Autor Wiadomość
Rafejro
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2009, 21:56   [Cari 1.8 GDI] dziwne odgłosy spod auta????????

Witam,
moze miał ktoś takie dziwne odgłosy spod auta, dochodzą z okolic przedniej częsci tłumika a nawet z okolic katalizatora. Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być. Piszą ludzie o katalizatorze ze moze padać ale ostatnio jakiś miesiąc oglądąłem podwozie i liczyć ani małej dziurki czy rdzy . Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?. Miał moze ktos taki problem?
dzięki z góry za info

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2009, 22:06   

Rafejro napisał/a:
Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?.

Jesli by sie poluzowala oslona kata to bys slyszal delikatne brzeczenie metaliczne.
Takie charakterystyczne pierdzenie jak to ujales to jest efekt automatycznego ssania w GDI, takie bulgotanie. Ale powinno byc na zimnym silniku i nie zawsze oczywiscie.
Klik (poczytaj)
Pozdroo

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-11-2009, 22:22   

Rafejro napisał/a:
Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być.
podejrzewam dziurke w ukladzie wydechowym do zaspawania ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Rafejro
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2009, 22:25   

Robson86 napisał/a:
Rafejro napisał/a:
Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?.

Jesli by sie poluzowala oslona kata to bys slyszal delikatne brzeczenie metaliczne.
Takie charakterystyczne pierdzenie jak to ujales to jest efekt automatycznego ssania w GDI, takie bulgotanie. Ale powinno byc na zimnym silniku i nie zawsze oczywiscie.
Klik (poczytaj)
Pozdroo

może masz rację Robson ale odgłos wygląda tak jakby się dławił od spodu, a tego nie było tylko teraz więc wykluczam ze to wina ssania. jutro tzreba na kanał wjechać, dziewczyna za kierownicę odpali i się zobacze :)

[ Dodano: 01-12-2009, 08:57 ]
A może przyczyna tkwi w przepustnicy, moze trzeba przeczyścić bo nie była dawno czyszczona ????????????

[ Dodano: 01-12-2009, 16:42 ]
Rafejro napisał/a:
Witam,
moze miał ktoś takie dziwne odgłosy spod auta, dochodzą z okolic przedniej częsci tłumika a nawet z okolic katalizatora. Dzisiaj po przejechaniu jakiś 30KM gdy już miałem gasić silnik usłyszałem dziwną pracę, schyliłem się i usłyszałem dziwne odgłosy (w stylu pierdzenia ) haha śmieszne troche ale dziwi mnie co to moze być. Piszą ludzie o katalizatorze ze moze padać ale ostatnio jakiś miesiąc oglądąłem podwozie i liczyć ani małej dziurki czy rdzy . Mam Cari 1.8 GDi moze to być wina osłony termicznej bo już kawałek się urwało?. Miał moze ktos taki problem?
dzięki z góry za info

Własnie wróciłem od mechanika i tak jak przypuszczał Robertdg przyczyna była dziura w ukłądzie wydechowyma dokłądnie w okolicach łączenie Kata z rurą. Jeszcze tylko trzeba luknąć koło tego łączenia z rury z Katem bo tam też troszke pierdzi :) Ale dobrze ze tylko to do zrobienia bo już myślałem ze na gwaiazdkę sprawię sobie katalizator hahaha

gogan1 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 01-12-2009, 21:06   

witam kolegów ja mam podobny kłopot ale u mnie dzieje sie tak jak przejade troche km i zgasze całkiem silnik i słychać spod dołu takie hmm stukanie pierdzenie przez jakiś czas odrazu po wyłaczeniu silnika

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2009, 21:46   

Silnik stygnie, dlatego takie dzwieki ?

napisał/a:
Tu tez jest pies pogrzebany - dopuszczając obróbkę w PS, dopuścimy jednocześnie używanie PS'a bez licencji.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-12-2009, 08:37   

Manysh napisał/a:
Silnik stygnie, dlatego takie dzwieki ?

raczej katalizator

Odpowiedz do tematu