|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C54A 1.8D] Zegary z obrotomierzem + ECU |
Autor |
Wiadomość |
wolek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.8 D [C54A]
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2009, 08:30 [C54A 1.8D] Zegary z obrotomierzem + ECU
|
|
|
Witam , czytałem, że zegary do mojego miśka z obrotomierzem
http://allegro.pl/item818..._gwarancja.html
[ale mam farta ;p ] beda dzialac bez problemu, tylko czy warto to zmieniać i czy napewno nie będzie większych modyfikacji. Akurat mam całą deskę ściągniętą (szukałem silnika od dmuchawy, znalazłem na sam koniec:D) i trafia sie taka okazja. W sumie to chce byc pewny ze to dziala i bedzie dobrze smigac. Po za tym jak moge odczytac przebieg z ECU i czy w ogole moj model ma ECU.
Po za tematem - po zajechaniu miska i wymianie popychaczy od zaworow- samochodzik nie do zajechania |
|
|
|
 |
solej-lancer
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.3 93r.
|
Wysłany: 17-11-2009, 10:38
|
|
|
sam wymienialem licznik na ten z obrotomierzem co prawda nie w dieslu ale zamiana w twoim przypadku nie bedzie miala problemu skoro ten na allegro jest od diesla a sama wymiana to minuta poprostu wkladasz nowy licznik i wszystko chodzi do tego wystarcz wsadzic zamiast zarowek biale diody i w nocy tarcze swieca na niebiesko ladnie tak maja zrobione liczniki z obrotomierzem tarcze bo w przypadku licznika bez obrotomierza tego nie bylo przynajmniej tak sie dzieje u mnie, a co do ecu to nie mam pojecia |
|
|
|
 |
wolek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.8 D [C54A]
|
Wysłany: 30-11-2009, 17:23
|
|
|
nie dziala... dlaczego? zamontowalem nowe zegary i predkosciomierz chodzi choc startuje wskazowka jakis 1 cm ponizej 0km/h . Temperatura dziala, paliwo dziala, lampki kontrolne dzialaja. obrotomierz ani drgnie . |
|
|
|
 |
rus_one
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Gru 2006 Posty: 728 Skąd: Kostrzyn
|
Wysłany: 01-12-2009, 09:33
|
|
|
Nie wiem jak tam w dieslu, ale we benzynie działa p&p. Mam u siebie założone. Dodatkowo dorobiłem sobie kontrolkę od świateł bo fabrycznie nie ma.
Co do okazji- za swoje zegary dałem 20 zł też na allegro
W tym temacie fotki z efektem końcowym
http://forum.mitsumaniaki...t=7781&start=15 |

Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
|
|