Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C54A 1.8D] Zegary z obrotomierzem + ECU
Autor Wiadomość
wolek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.8 D [C54A]
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-11-2009, 08:30   [C54A 1.8D] Zegary z obrotomierzem + ECU

Witam :) , czytałem, że zegary do mojego miśka z obrotomierzem
http://allegro.pl/item818..._gwarancja.html

[ale mam farta ;p ] beda dzialac bez problemu, tylko czy warto to zmieniać i czy napewno nie będzie większych modyfikacji. Akurat mam całą deskę ściągniętą (szukałem silnika od dmuchawy, znalazłem na sam koniec:D) i trafia sie taka okazja. W sumie to chce byc pewny ze to dziala i bedzie dobrze smigac. Po za tym jak moge odczytac przebieg z ECU i czy w ogole moj model ma ECU.

Po za tematem - po zajechaniu miska i wymianie popychaczy od zaworow- samochodzik nie do zajechania ;)

solej-lancer 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.3 93r.
Wysłany: 17-11-2009, 10:38   

sam wymienialem licznik na ten z obrotomierzem co prawda nie w dieslu ale zamiana w twoim przypadku nie bedzie miala problemu skoro ten na allegro jest od diesla a sama wymiana to minuta poprostu wkladasz nowy licznik i wszystko chodzi do tego wystarcz wsadzic zamiast zarowek biale diody i w nocy tarcze swieca na niebiesko ladnie tak maja zrobione liczniki z obrotomierzem tarcze bo w przypadku licznika bez obrotomierza tego nie bylo przynajmniej tak sie dzieje u mnie, a co do ecu to nie mam pojecia :)

wolek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.8 D [C54A]
Wysłany: 30-11-2009, 17:23   

nie dziala... dlaczego? zamontowalem nowe zegary i predkosciomierz chodzi choc startuje wskazowka jakis 1 cm ponizej 0km/h . Temperatura dziala, paliwo dziala, lampki kontrolne dzialaja. obrotomierz ani drgnie :( .

rus_one 
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Wysłany: 01-12-2009, 09:33   

Nie wiem jak tam w dieslu, ale we benzynie działa p&p. Mam u siebie założone. Dodatkowo dorobiłem sobie kontrolkę od świateł bo fabrycznie nie ma.

Co do okazji- za swoje zegary dałem 20 zł :twisted: też na allegro

W tym temacie fotki z efektem końcowym
http://forum.mitsumaniaki...t=7781&start=15

A to mój colcik :-) )) Sprzedany... MSR 1,8 automat 94 r sprzedany... MM nr. 507 Obecnie hmmm- opel

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz do tematu