Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma]Wymiana radia - jak?
Autor Wiadomość
wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 15:32   [Carisma]Wymiana radia - jak?

Zdecydowalem sie na wymiane radyjka w misku - szkoda starego ale nie ma CD+MP3 :( .
Powiedzcie mi czy trzeba rozebrac cala konsole zeby wymienic radyjko?Dodam ze ani stare ani nowe nie sa fabrczyne.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 01-12-2008, 20:22, w całości zmieniany 1 raz  

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 15:40   

Jeżeli stare te które masz nie jest fabryczne to prawdopodobnie nie trzeba rozbierać konsoli. Jak jest włożone na kasetę ( w metalowej ramce) to może mieć po bokach zatrzaski. zazwyczaj widać wpo bokach radia otwory. Dwa po prawej i dwa po lewej stronie. Trzeba tam włożyć jakieś szpilki, wtedy odbezpieczysz blokady i powinno radyjko dać się wyciągnąć. Żadko kiedy ktoś przykręca radio na tylnie śrubie masowej do szyny wewnątrz konsoli.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-11-2007, 19:41   

jakie masz stre radio, bo każde wyjmuje się nieco inaczej, jeżeli jest zblokowane

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 19:53   

Stare radio to Kenwood taki 10 - letni - w kieszeni metalowej. Chce na nowego Kenwooda wymienic i zastanawiam sie czy kupic w sklepie i moze mi zamontuja czy na allegro troche taniej i samemu pogrzebac - ale boje sie ze polamie te plastiki.
Obecne radio bylo montowane w salonie podczas zakupu miska.

wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Wysłany: 18-11-2007, 19:59   

Mój stary kasetowy soniak też siedzi na zatrzaskach, ale żeby go wyjąć trzeba czymś płaskim (np. nożem) podważyć zaczepy po bokach radia, wkładając go głęboko między radio, a ściankę ramki. Ostatnio namęczyłem się niemiłosiernie przy wyjmowaniu radyjka zanim doszedłem o co chodzi :shock: . Co dowymiany radyjka to też się przymierzam, ale chwilowo brak kasy :(

kubas 
Mitsumaniak
kubas

Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Wysłany: 18-11-2007, 20:01   

Mam pytanko co do tego radia kenwood. Czy masz w nim jakis przycisk funkcyjny do obslugi komputera?

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 20:11   

Niestety - wersja Cari '97 GL wiec bez kompa - tymbardziej radyjko nie moze go obsluzyc :)

kubas 
Mitsumaniak
kubas

Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Wysłany: 18-11-2007, 20:15   

ok. Pytalem bo niedawno kupilem Carisme i niestety bez radia.I teraz szukam czegos z cd co by moglo obslugiwac kompa.Ale niestety po za firmowka nic innego nie da rady z tego co sie dowiedzialem.Pozdr

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 18-11-2007, 20:34   

Jeśli masz starą instrukcję do radia to powinien być sposób montażu/demontażu. Ja wczoraj zmieniałem radio (Philips) i wystarczyło włożyć 4 szpilki w otwory i wyszło, choć zatrzaski łatwo nie chciały puścić. W końcu się udało. Potem odgięcie blaszek starej półkieszeni i wyjęcie jej. Założenie nowej, włączenie wtyczek ISO i anteny i wsunięcie w półkieszeń. I nowa jakość grania, mimo jeszcze starych głośników.

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 20:44   

Dzieki. Ostatni post mnie pocieszyl ze byc moze da sie bez grzebania w konsoli!!! Wygrzebie gdzies intstukcje do starego boom-boxa.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 18-11-2007, 21:05   

Ja bardziej obawiałem się czy będą odpowiednie kostki do podłączenia, ale na szczęście były. :)

Gregus
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 21:06   

Ja ostatnio do swojej cari wstailem cos takiego

Model radyjka to Ripspeed DV-722B ijestem super zadowolony na jednma plytke dvd weszlo ok 40 Pelnych albumow w Mp3 dodatkowo radjo odtwaza filmy dvd Ma wejscie na wsteczna kamerke ktora zamontuje w przyszlym miesiacu. dodatkowe wyjscie na wyswietlacz pozwala mi podlaczyc cos wiekszego z czego napewno skozystam jak sie tylko Jakiegos pasazera na tylnie siedzenie dorobie.

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 21:25   

apikus O te kostki sie raczej nie boje bo chyba stare radio tez na ISO jest wiec powinno byc ok.

Gregus Ale za taki sprzet z ekranikiem LCD to chyba slono zaplaciles?
Ja bym sie bal ze mi gwizdna jak gdzies auto zostawie :)

Gregus
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2007, 13:57   

kosztowalo mnie to 64 funty wiec cena spoko panel sciagany wiec nie mam problemu zreszta tu nikt nie kradnie takich zeczy

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2007, 15:37   

No wiesz u nas to kradna wszystko - nawet Safari 105 - takie mega radio z dawnych lat :)
A ze panel sciagany to tez nie pocieszenie bo radio wymontuja i panel jakis sie dolozy- jednemu brakuje panelu drugiemu radia - biznes sie kreci.

Ale faktycznie cena dobra.

Odpowiedz do tematu