Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
10-01-2010, 10:20
[EAx 97-04] Galant 2,5V6 Szwajcar, 2001,Radom
Autor Wiadomość
Arek_R 
Nowy Forumowicz

Auto: EA5W V6 '98 Automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2009, 10:36   [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Szwajcar, 2001,Radom

Witam , zstanawiam sie nad tym autkiem co myslicie. Zastanawia mnie czy on nie ma obnizonego zawieszenie bo srasznie nisko siedzi.

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10513466

Mitsubishi Galant 2.5 V6 ZE SZWAJCARII
Cena (brutto):21 700 PLN / 5 299 EUR (do negocjacji)
Typ:Kombi
Informacje:
Rok produkcji: 2001, Data rejestracji: 03/2002, Przegląd: 10/2010, 162 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 160 KM (118 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/zarejestrowany, Kraj pochodzenia: Szwajcaria, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, bezwypadkowy
Opis pojazdu:
sprowadzony ze Szwajcarii bezwypadkowy stan bardzo dobry

Polska , Radom (woj. mazowieckie),
tel.: +48 783800811 , +48 601193595
Ostatnio zmieniony przez Kmer 04-12-2009, 07:50, w całości zmieniany 2 razy  

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 02-12-2009, 11:53   

...czy bezwypadkowy to nie wiem, bo zwróć uwagę na zdjęcie z podniesioną maską - każda śruba mocująca lampy inna. Jedne mniej zardzewiałe drugie bardziej, a ta po prawej wygląda jak nowa. Nie zmienia to faktu że mógł to być jakiś drobny dzwonek bez większych konsekwencji...

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 02-12-2009, 14:11   

przednia atrapa wlotu tez nie jest idealnie polozona wzgledem linii maski, szczegol ale brak emblematow z tylu autka,
BORIS napisał/a:
bo zwróć uwagę na zdjęcie z podniesioną maską

brak (prawej) sruby ktora przytrzymuje wlot powietrza do filtra powietrza
Pozdroo

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 02-12-2009, 14:26   

Nie ma się co czepiać śrub lamp. Te od nadkoli wyglądaj na oryginalne. Autko wygląda dobrze i jest warte uwagi. Oglądałem zdjęcia z komórki więc za dużo nie widać. Obejrzę dokładniej wieczorem na kompie.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 02-12-2009, 18:04   

Zawias 100% obnizony, u mnie jest podobnie i dramatu nie ma.
Autko dosc zacne, ogloszenie wisi juz jakis czas, ale pamietam ze opis pojazdu byl nieco bogatszy w porownaniu do obecnego.

Arek_R 
Nowy Forumowicz

Auto: EA5W V6 '98 Automat
Wysłany: 02-12-2009, 18:20   

Jestem z Gdańska wiec musze praktycznie przejechac cala polske zeby obejrzec to auto. Zawiecha obnizona jak na tym sie jezdzi bo nasze drogi sa raczej jakby to powiedziec delikanie mowiac dziurawe.

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 02-12-2009, 19:50   

auto ze Szwajcu, Radom, oraz poznaję to podwórko, sprzedającym jest pan Mariusz, 3 lata temu oglądałem u niego auto, byle czego nie sciąga, kilka osób z forum juz kupiło od niego Galanty, z tego co obserwuję regularnie ściąga Gale na handel, niedaleko od miejsca postoju auta jest stacja diag. na którą mozna było bez podjechać, co do zawiechy to należy zapytać, niech zajrzy jakie ma amorki, sprężyny i wszystko będzie wiadomo
tyle ode mnie odnośnie sprzedającego, poproś na regionalnym to ktoś go pewnie obejrzy
powodzenia w zakupach...

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-12-2009, 20:42   

Arek_R napisał/a:
Zawiecha obnizona jak na tym sie jezdzi bo nasze drogi sa raczej jakby to powiedziec delikanie mowiac dziurawe.
Moje auto takze jest na obnizonej zawieszce, jak klikniejsz w BLOG mozesz zobaczyc jak to wyglada na fotach, narzekac nie moge, nie jest to typowo twarde zawieszenie, w moim jest zamontowana zawiecha Eibacha, jezdze tak aby nie trafiac na dziury ani wystajace studzienki, problem wystepuje jedynie przy podjazdach pod domek zwlaszcza jak sa to podjazdy z dobrym spadkiem, powiedzmy ok 30stopni w dol od poziomu, lub tak samo pod gorke, na lawet nie wiedzie auto bez przedluzanego pomostu albo rampy, kolejno pod podnosnik kolumnowy na serwisie nie ma szans wjechac, ale mi to nie straszne, wystarczy obsluga auta na kanale, a na upartego podniesienie zawiechy, takze nie taki diabel straszny jak go maluja, a co do opinii na temat autka, potwierdzam to co pisze yaro1976 i fj_mike.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

annihilator 
Mitsumaniak

Auto: EA5W SE '99 AT
Wysłany: 03-12-2009, 20:03   

A tylna klapa? bez wycieraczki i żadnego emblematu czy znaczka?

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 03-12-2009, 20:06   

Cytat:
A tylna klapa? bez wycieraczki i żadnego emblematu czy znaczka?

Nie ten jedyny :wink: O niczym "złym" to nie świadczy

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 05-12-2009, 11:35   

Oglądałem go zanim jeszcze pojawił się w ogłoszeniu( jestem jednym z zadowolonych klientów Pana Mariusza), więc niektóre rzeczy mogły się zdezaktualizować.
Auto jest obniżone i to mocno - wjeżdżając na rolki na stacji diagnostycznej walnąłem podwoziem o glebę. Akumulator Optima, razem z zawieszeniem i "czystą" klapą bagażnika nawet bez wycieraczki daje obraz poprzedniego właściciela.
Auto jak zwykle u Pana Mariusza wyczyszczone na wysoki połysk. Prawe i lewe przednie drzwi gniją przy odpływach. Błotniki tylne bez grama rdzy - najprawdopodobniej robione. Na całym aucie magnetyczny miernik grubości lakieru bierze bardzo nierówno. Na drzwiach kierowcy nie łapie wcale. Przedni zderzak był naprawiany po połamaniu - nie do końca dobrze, w tylnym była zaklejana dziura po podwójnym wydechu i równiez malowany.
Automat przacuje idealnie. Auto prowadzi się bardzo nerwowo, pływa przy mocnym przyspieszaniu.
Diagnostyka na pobliskiej stacji: pochylenie kół (o ile dobrze pamiętam) różnica 2 mm , przednie amortyzatory 45/51% , tylne amortyzatory podonie , hamulec postojowy brak, tylne hamulce prawie brak. W układzie kierowniczym wyraźnie wyczuwalne dwa stuki mniej więcej na godzinie 10-tej i 2-giej, wyczuwalne również pod nogą przy wciśnietym hamulcu.

Ps. jesli ktoś będzie zainteresowany drugim, czarnym galem z Radomia również służę opinią.
Ostatnio zmieniony przez tosztotomasz 17-12-2009, 14:32, w całości zmieniany 4 razy  

Nemoi 
Nowy Forumowicz

Auto: niestety nie Gal
Wysłany: 05-12-2009, 16:42   

Hej, ja zastanawialem sie nad tym czarnym galem. Ogladales go moze?

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 05-12-2009, 17:02   

Tak ale nie wiem czy jest aktualny bo nie widzę ogłoszenia na otomoto. Jak masz aktywny link to załóż nowy temat albo dodaj do tego, żeby było wiadomo o czym jest mowa.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi