|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Słaby nadmuch na szybę przednią E88A |
Autor |
Wiadomość |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 14-02-2012, 19:47 Słaby nadmuch na szybę przednią E88A
|
|
|
Witam. Trochę szukałem i nic nie znalazłem. Problem polega na tym, że jak włączę ogrzewanie przedniej szyby to powietrze leci, ale jak by chciało a nie mogło. Silnik dmuchawy dobrzę kręci, bo już go wyjmowałem i sprawdzałem. Rozebrałem też to coś co jest zaraz za dmuchawą, a przed chłodniczką od klimy. Było całe zasyfiałe i zatkane. Umyłem, wyczyściłem, założyłem, myślałem że będzie git, a tu nic. Dmuchawa na full, a na szybę mało co leci. Sprawdzałem też inne ustawienia no i jeśli puszczę wiatr na kratki, to z nich jakby mocniej leciało. No i teraz główne pytanie: czy za to mogą być odpowiedzialne klapki, które klimatronik gdzieś tam w nagrzewnicy przełącza? No i czy wiąże się to z rozbieraniem nagrzewnicy, czy da się jakoś z boku do tego dojść? |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 07-03-2012, 19:18
|
|
|
u mnie przy takich samych objawach byla zabita nagrzewnica, czyszczenie jej nie jest takie proste. Musialbys rozebrac większosc plastików do okoła nagrzewnicy i wysprzatać z brudu, syfu i przemyc i przedmuchac sprezonym powietrzem. Nadmuch na fula powinien walic jakbys sobie suszarke do twarzy przylozyl |
|
|
|
 |
|
|