|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 22-04-2007, 18:15 |
[C52A 1.5] Śmierć automatom |
Autor |
Wiadomość |
rav [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2006, 22:05 [C52A 1.5] Śmierć automatom
|
|
|
witam wszytkich nosze sie z zamiarem wymiany skrzyni automatycznej na manualną moje pytanie brzmi czy trzeba duzych przeróbek czy wystarczy wyjac tą i wstawić tamtą. Mam Mska z '90 1.5 GLXI Automat(blee) |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 22-04-2007, 18:15, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-08-2006, 22:21
|
|
|
Au
Automat można naprawić. Ewentualnie kupić taki sam.
Wymiana to rzeźba w "gównie" - potrzebowałbyś konsolę środkową mechanizm zmiany biegów, linki, zegary, Skrzynię, koło zamachowe z dociskiem. Tyle na pierwszy rzut - aha i nowe "pedały" |
Just think...
. |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 03:32
|
|
|
sprzedać colta, kupić nowego w manualu. prościej i taniej. |
|
|
|
 |
rav [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 13:02
|
|
|
chyba spróbuje go naprawic (ze skrzynka jest ok tylko nadbieg czasem sie wysprzegla a na trasie bardzo denerwujace) sprzedaz wchodzi w gre ale kupno to tylko galanta powyzej '95 dzieki za pomoc bo pewnie bylo by taniej kupic jakiegos rozbitka lub bez prawa do rej tylko ze szkoda mi serduszka mojego misiia bo serwisowo ma on lekko ponad 100tys pozdr |
|
|
|
 |
J@rek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2006, 11:10
|
|
|
No proszę, a ja się przez chwilę zastanawiałem nad zamianą manuala na automat .
Ale zakres ingerencji jest bez sensu. |
|
|
|
 |
jax1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2006, 17:36
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Au
Automat można naprawić. Ewentualnie kupić taki sam.
Wymiana to rzeźba w "gównie" - potrzebowałbyś konsolę środkową mechanizm zmiany biegów, linki, zegary, Skrzynię, koło zamachowe z dociskiem. Tyle na pierwszy rzut - aha i nowe "pedały" |
o to to, zmiana z automata na manual to robota dla tych co wymyslili prace choc sam kiedys tez nad tym sie zastanawialem, jak mi olej uciekł i spalilem tarczki.... |
|
|
|
 |
tommi14 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2006, 12:00 czy jest problem z przelozeniem z automata na manualną CJO98
|
|
|
jest jakaś szansa włożyć do automatu manuala. silnik to 1.6 , zastanawia mnie czy ecu jest ten sma jak z licznikiem , i speed control do automatu. jak to wszystko przy manualu wyjdzie , czy wałek, koło zamachowe sprzęgło będzie pasowało?• |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10-09-2006, 12:08
|
|
|
tommi14, scaliłem twój topic z tym tutaj, myślę że znajdziesz tutaj odpowiedź na swoje pytanie |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 10-09-2006, 12:14 Re: czy jest problem z przelozeniem z automata na manualną C
|
|
|
tommi14 napisał/a: | ecu jest ten sam |
Nie
tommi14 napisał/a: | jak z licznikiem
|
inny
tommi14 napisał/a: | i speed control do automatu.
|
inny
tommi14 napisał/a: | czy wałek, koło zamachowe sprzęgło będzie pasowało?• |
będzie |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
tommi14 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2006, 12:33
|
|
|
he to wystarczające odp. , ale na upartego czyn sie rózni ecu, będzie problem. inaczej walnę , kolega , dostał colta , ale skrzyna wyszła dołem w garażu ma colta 1.3 i kpl skrzynie , i wszystko / auto tyłu nie posiada. i chce do tego colta wczepić licznik konsole lewar pedały - ogólnie wszystko ma ,tylko co dalej jak wszczepi skrzynię, z speed control , może da się to zespolić . pytam za znajomego , bo nie posiada neta
 |
|
|
|
 |
|
|