Przesunięty przez: roch_27 14-08-2007, 19:07 |
[EAxx] Nierówne zawieszenie, nierówny prześwit |
Autor |
Wiadomość |
bobekm [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2006, 11:05 [EAxx] Nierówne zawieszenie, nierówny prześwit
|
|
|
Juz mi szkoda nerwow i sil! wymienilem amortyzatory, sprezyny przednie i nadal prawa strona auta jest nizej niz lewa i to baaaardzo widac ta roznice! pomozcie, co moze byc nie tak? wachacz jakis? gumy na wachaczach???? Galant EA2W Kombi 1998:( ja juz nie mam sily do tego. |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 27-12-2009, 18:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 21-05-2006, 16:53
|
|
|
A co z tylnymi sprężynami???? trzeba tez dokladnie obejrzeć zawieszenie na kanale... ale watpie zeby przyczyna była inna jak spręzyna któraś... |
|
|
|
 |
bobekm [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2006, 17:41
|
|
|
Tylne zawieszenie w porzadku, amortyzatory w porzadku, tylne zawieszenie stoi rowno, nic sie z nim nie stalo, ale prawa strona przodu nadal lezy:/ nie mam sil:/ wachacze maja cos do tego? |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-05-2006, 18:09
|
|
|
jedyne co może być to:
-sprężyna
- wygięte mocowanie amortyzatora( ten wygięty łącznik)
wątpie aby dało się wygiąć wahacz..
czy masz to od zakupu auta? |
|
|
|
 |
bobekm [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2006, 21:42
|
|
|
Watpie, zauwazylem to po zimie dopiero a autem jezdze rok.Moze wczesniej nie zwrocilem uwagi. mechanik powiedzial ze to sprezyna, wiec wymienilem. A ten wachacz co jest u gory taki w ksztalcie pol ksiezyca? bo jak sie go odczepi od calosci to on idzie do gory i trzeba troche sily aby go opuscic na dol. Moze on jest luzny czy co:/ A jesli tak bylo jak kupilem? Bity z przodu nie byl na 100% bo ogladany byl przez 2 mechanikow i mojego ojca ktory sie zna troche na tym, auto bylo doslownie przeswietlone pod tym wzgledem. Kochajj mialbym ogromna prosbe, chce wygluszyc troche wnetrze, szczegolnie przod auta i tyl, mam kombi to do tylu latwo bedzie mi sie dostac, ale przod? maske wygluszyc matami nie problem, ale komore?? jak tego dokonac aby dalo odpowiedni efekt? Tak to jest jak sie zaczyna porzadki, tu trzeba cos zrobic,to przy okazji i pare innych rzeczy. Okazalo sie ze mam gdzies dziure w tlumiku,albo co gorsze tlumik sie wypalil troche i glosniej chodzi. Dlatego tym tez musze sie zajac. Szkoda ze nikt z was blisko mnie nie mieszka,to bysmy posiedzieli w garazu przy piwku i cos razem dokonali:D piwko oczywiscie gratis:D |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-05-2006, 07:48
|
|
|
co do wyciszania przegrody to niezbyt opłacalna inwestycja.... autko i tak jest ciche, a trzeba kokpit wyciągać...
Co do zawieszenia to jak masz uszkodzoną spręzyne z tyłu to auto tez bedzie krzywo wygladało z przodu i na odwrot... ja stawiam na tylną spręzyne |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 23-05-2006, 14:46
|
|
|
A kola jednakowe ? |
|
|
|
 |
wester [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2006, 08:14
|
|
|
Ja bym tez sprawidzl sprezyny tylnie.
A z wygluszniem to medytowac chcesz? Ja mam kombi 2,5 V6 nic nie slychac jak sie jedzie. |
|
|
|
 |
rainbow121 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2006, 17:04
|
|
|
Witam wszystkich,jestem nowy na tym forum.
Niedawno u siebie zauważyłem, że siedzi trochę strona kierowcy z przodu.
Różnica wysokości ok 1,5cm.
Okazało się, że sworzeń kulowy wyłaził z wachacza prostego, aż wylazł na zakręcie,
koło schowało się pod autem.
Przy okazji mam pytanie, jak regeneruje się sworznie w tych wachaczach?
"Szukajka" nie pomogła. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-06-2006, 18:56
|
|
|
wymienia się sworzeń wraz z wkładem w gnieździe w wachaczu. Wpisz w szukaj "sworzeń" |
Just think...
. |
|
|
|
 |
wujas
Forumowicz
Auto: Galant AVANCE EA5W 6A13
|
Wysłany: 27-12-2009, 18:27 lewa strona nizej
|
|
|
witam.
jakis czas temu zauwazylem ze lewa strona tylu jest nizej niz prawa. dzis dokladniej sie temu przyjzalem i faktycznie prawa strona jest znacznie wyzej. Krotko mowiac patrzac z tylu auto krzywo stoii
Co moze byc przyczyna?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-12-2009, 18:33
|
|
|
Sprawdz czy sprezyna nie jest peknieta. albo czy z jednej strony nie zostala zalozona nowa sprezyna |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
wujas
Forumowicz
|
Wysłany: 27-12-2009, 18:37
|
|
|
to musze podjechac na jakas stacje bo niestety nie mam kanalu a jakos w takie pogody to mi sie nie usmiecha grzebac |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 27-12-2009, 20:58
|
|
|
wujas u ciebie to raczej będzie amorek samopoziomujący (widzę, że masz kombi). Zobacz czy amorki nie są zalane olejem.
Polecam tą lekturę, długa ale bardzo przydatna:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=35705
Ja miałem taki sam problem po kupnie miśka, winny amor.
EDIT:
Oczywiście nie potrzebujesz jechać na kanał, weź tylko latarkę jeśli będzie ciemno |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
wujas
Forumowicz
|
Wysłany: 29-12-2009, 09:41
|
|
|
obawialem sie ze moze to byc wina amora i pewnie tak bedzie. Bylem na stacji i oczywiscie wykazalo ze wszystko w normie. amorek wyglada na suchy jednak dzis jeszcze raz sprawdze bo bede wymienial przednie dolne wachacze. Okazalo sie ze koncowki mam juz mocno wybite czego poprzedni diagnosta mi nie powiedzial ( moze chcial zebym sie zabil ) kupilem firmy 555 jak polecali mm |
|
|
|
 |
|