Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie kupiś części eksploatacyjne - do 420A ??
Autor Wiadomość
Adam_Eclipse 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-11-2009, 09:50   

Witam! Przepraszam, że wcinam się w temacik ale potrzebuje pomocy, mam Eclipse 2G z silnikiem 420A w automacie i potrzebuje informacji na temat części:

Wszystkie paski
poduszka silnika
filtry itp.

Proszę jezeli ktoś wie co mam tam wciskać niech napisze :) z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków... :D

kichotek 
Forumowicz

Auto: eclipse
Wysłany: 16-11-2009, 21:39   

też mam 420a i nie mam problemu z częściami. Paski musiałem zdemontować i dobrali mi w sklepie takie same. Jeżeli chodzi o filtry to jeżdze na wymiane oleju do punktu który sie tylko tym trudni i też nie wykazali żadnego zdziwienia tym silnikiem. Zawieszenie pasuje z wersji euro i z galanta 92-96rok. Jest dokładnie takie samo. Pozostałe części albo allegro albo klubowicze albo lub najczęściej kolega z forum kiepuczi załatwia wszystkie części nowe z USA. Więc problemu nie ma z częsciami. Czasem bywają drogie czasem trzeba na nie poczekać około miesiąca ale są. A co potrzebujesz? Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 18-11-2009, 11:43, w całości zmieniany 1 raz  

Adam_Eclipse 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Wysłany: 17-11-2009, 07:21   

Witam Kichotek, chcialbym dostac informacji na chwile obecną jaka jest ta poduszka, mechanikiem nie jestem wiec sie nie znam a na nacie nigdzie nie mogę znaleźć tego, moze dlatego ze nie wiem nawet jak to wygląda ani co to jest, moze jakis numer to ma czy coś..., co jeszcze by mnie interesowało hmm... skoro dobrali Ci paski to powinieneś wiedzieć jakie są :) orginalnie co mam to są ACDelco, wiem, ze jeden jest 5K507 drugi 4K355 a trzeciego nie otwierałem nawet z tej puszki, filtry wymienialem więc z olejem tez nie mialem problemu, ale juz trudniej mi bylo dostac filtr paliwa bo na orginalnym nie mialem nic napisane... ale jest juz nowy, narazie to tyle :) dzięki z góry za odp. :biggrin:

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 17-11-2009, 13:14   

www.topendpower.pl odezwi sie do nich mają dużo części do Mitsu ,co prawda nie ma ich w katalogach ale kiepuczi zawsze CI coś dobrego załatwi :)

kichotek 
Forumowicz

Wysłany: 17-11-2009, 21:28   

To dobrze że nie otwierałeś tej puszki bo tam jest pasek rozrządu. Jego sam nie wymienisz. Poza tym nie powinno a nawet nie można wymieniać samego paska rozrządu tylko komplet z rolkami i hydraulicznym napinaczem z tego co sie orientuje to coś pomiędzy 1200-1500zł kompletny rozrząd +wymiana. A dwa pozostałe paski moge Ci sprawdzić symbol u mnie bo ja dobierałem po długości więc musiałem jechać do sklepu z paskami w dłoni. Poduszke załatwi Ci kiepuczi Wejdz na strone z linku powyżej.

krzypolo 
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Wysłany: 17-11-2009, 22:33   

ROZRZĄD

PODUSZKA

Adam_Eclipse 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Wysłany: 18-11-2009, 09:35   

Kichotek był bym Ci wdzięczny jak byś mi napisał dokładnie co to za paski. i jeszcze jakby mógł mi ktoś napisaćsymbol tej poduszki nieszczęsnej :) Dzięki za pomoc...

kichotek 
Forumowicz

Wysłany: 18-11-2009, 17:09   

jutro sprawdze i napisze.

Adam_Eclipse 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Wysłany: 18-11-2009, 18:39   

OK :) to czekam... Jeszcze jakby ktoś był tak uprzejmy i mi napisał jaka ma być ta poduszka silnika to było by super :D Dzięki za pomoc...

Kazber 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 2.0 DOHC
Wysłany: 18-11-2009, 21:48   

http://www.detali.ru/cat/mi/mi.mycat tutaj masz rosyjski katalog części eclipse wpisujesz vin i po obrazkach sobie wybierasz części i masz ich numerek, szybko prosto i wygodnie

kichotek 
Forumowicz

Wysłany: 20-11-2009, 15:12   

Ten Pasek co napędza u mnie sprężarke klimy to Gates micro-v xf5pk1260 to jest ten pierwszy od góry dłuższy. A tego od alternatora nie widać z góry więc nr moge podać jak bede na kanale.

Adam_Eclipse 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Wysłany: 20-11-2009, 18:41   

OK, dzięki wielkie Kichotek :) a poduszki silnika nie mogę znaleźć więc może mi ktoś pomoże był bym wdzięczny :D może Kazber :D heh, poleciłeś mi Rosyjską stronkę ale ja niestety się nie uczyłem Rosyjskiego, fakt widać fajnie wszystko, ilustracje są ale modele mi nie pasują itp. nie znam się na tym więc proszę kogoś kto się na tym zna o konkretny "Part Number" tej części... lub coś co będzie w stanie pomóc mi w lokalizacji części... Dzięki wszystkim za pomoc :) i pozdrawiam

kichotek 
Forumowicz

Wysłany: 23-11-2009, 17:04   

A pasek napędzający alternator to 4pk890 :lol:

Adam_Eclipse 
Nowy Forumowicz
Mitsumaniak

Wysłany: 23-11-2009, 20:32   

Dzięki :) teraz niestety kolejne wydatki typu Map Sensor :/

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Wysłany: 23-11-2009, 21:35   

Rozrząd powinienem miec od ręki, filtr oleju też. Trochę uszczelek, swiece zapłonowe, kable. Inne cześci na zamówienie 2-3 tyg .

Odpowiedz do tematu