|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gdzie w 1G 150KM sprawdza się poziom oleju w skrzyni biegów |
Autor |
Wiadomość |
mple [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2006, 11:34 Gdzie w 1G 150KM sprawdza się poziom oleju w skrzyni biegów
|
|
|
Witam ponownie.
mam takie pytanko, chciał bym sprawdzić sobie poziom oleju w skrzyni biegów ale nie wiem gdzie jest ta śruba, no i ewentualnie gdybym chcial wymienić to gdzie się wlewa, ile, i jaki rodzaj oleju.
model to Eclipse 1G 2,0 16V DOHC 150KM 1993r.
z góry dzieki za pomoc. |
|
|
|
 |
dziobak26 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2006, 18:18
|
|
|
Śruba z skrzyni na 1/3 poziomu od strony chłodnicy na klucz 17 służy do wlewania oleju a spust jest na samym dole z boku od strony koła też na klucz 17 spust oleju. Z tego co ja wiem że wchodzi niecałe 2l. oleju. Ja wlewałem w punkcie wymiany oleju i wlali mi syntetyka ale nie pamiętam nazwy (wg. katalogu do typu i rocznika). Olej wymienia się co 100000km. Skrzynka dużo ciszej pracuje i lepiej pracuje. |
|
|
|
 |
mple [Usunięty]
|
Wysłany: 15-09-2006, 11:18
|
|
|
fajnie tylko tam srub jest kilka, jak bys mogl dokladniej opisac gdzie sa one umiejscowione to by bylo super, mniej wiecej sie domyslam ktore to skoro na 17 ale pewnosci nie mam
dzieki za odp/pozdr |
|
|
|
 |
dziobak26 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-09-2006, 15:25
|
|
|
Śruba od spustu jest na samym dole na klucz 17. |
|
|
|
 |
mple [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2006, 11:29
|
|
|
no u mnie spustowy okazlo sie klucz 22 a wlew i poziom faktycznie 17 - wlalem 2 l polsyntetyka Carlube angielskiego bo wczesniej w bmw sprawdzil mi sie - jak chodzi o stan po wlaniu 2 l byl tak w 95%, trosze sie pojezdzi i doleje tak zeby sie ulewalo
Przejechałem wlasnie 200 km, biegi wchodza idealnie jak fabrycznie, calkowity brak problemow z 3 biegiem. Moze wczesniej mialem stary olej albo nie bylo stanu ...
Teraz jest bajka i wcale nie jakis olej na zamowienie po 100zł za litr tylko 25 zł |
|
|
|
 |
|
|