Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harpagan
13-10-2007, 00:47
Komputer ?
Autor Wiadomość
szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-08-2006, 12:40   Komputer ?

Witam jestem tu nowy 8) i prosze o rade bo mysle ze chlopaki sie znacie troche na cudnych maszynach typu Colt C50 8)

mam colta 1.3 GL z 91 roku (juz 2 lata) i kruca mam pytanie (może troche głupie :wink: ) czy w tym autku jest komputer ? :roll: bo za desce rozdzielczej jest kontrolka od silnika .... i juz sam nie wiem ... :roll: .... i jeszcze jedno czy moge wstawic elektryczne szyby do colta ? i od jakiego modelu beda pasowac ? (galanta,lancera....) ... bo na allegro sa te uniwersalne ale to lipa jest i wole oryginalne 8) pozdro 8)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 09-08-2006, 12:45   

To zależy czy masz gaźnik sterowany komputerowo czy podciśnieniami.
Pojawi się Bartek_nkm to Ci odpowie, on jest szpecem od 1,3 :wink:
Z szybami będziesz miał problem. Najlepiej wstawić od colta razem z boczkami i przyciskami, ale i tak trzebabędzie ciągnąć instalację, bo w 1,3 możliwe że nie masz nawet przejścia drzwi-słupek.
Ja zamontowałem podnośniki z tylnych drzwi lancera - po lekkiej przeróbce. Przyciski wsadziłem w zaślepkę pod radiem, niektórzy mają tam schowek.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 09-08-2006, 12:57   

kontrolkę komputera mają wszystkie, tak samo jak ABSu i poziomu płynu do spryskiwaczy, ale nie wszystko podłączone...
poczekaj na odpowiedź BartkaNKM ale najlepiej chyba robić ori elektrykę z boczkami np z rozbitego GTi lub Lancera
jak chcesz manuale - poszukaj tu - manuale, jak chcesz prospekty wyślij mi maila

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-08-2006, 13:12   

hmmm ..... z elektroniką nie bądzie problemu bo sam se poradze :) (juz troche w tym colcie porobilem centralny i różne pierdoly :wink: ) hmmm..... a tam kolo recznego chamulca jest taki kwadracik (jam mam dziure :D ) czy tam nie ma byc przypadkiem przycisków od sterowania szybami ? bo jak sie nie myle to kiedys widzialem wlasnie lancera z takimi przelącznikami ... czyli szyby od lancera beda pasowac do colta ? :| bo juz nie wiem :| co mam robic .... a moze kupic to na allegro :| ... kruca ale to pewnie sie zepsuje po jakims czasie :| .... ( bo ja sobie do tego colta dokladam różne drobiazgi z innych coltów tych lepszych modeli np . ostatnio sobie zegary z obrotomierzem walnolem , caly srodkowy plastik tam gdzie reczny wymienilem na taki ze schowkiem :wink: i takie różne inne ..)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-08-2006, 14:19   

w tym kwadraciku jest (w lepiej wyposażonych egz.) sterowanie elektrycznymi lusterkami

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 09-08-2006, 14:44   

szpala85 napisał/a:
a tam kolo recznego chamulca jest taki kwadracik (jam mam dziure :D )
jak masz dziurę to powinien być pojemniczek na drobne, a w tych ze schowkiem to faktycznie sterowanie lusterkami

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-08-2006, 00:22   

tomusn napisał/a:
jak masz dziurę to powinien być pojemniczek na drobne, a w tych ze schowkiem to faktycznie sterowanie lusterkami

8) no to ta dziura jest od sterowania lusterkami 8) ale mysle ze dalo by sie przerobic ja na sterowanie szybami , bo lusterka elektryczne to mi ni potrzebne :wink: z deka , jak myslicie skąbinowac jakies same silniki lub silniki z szybami od jakiejs wypasionej wersji i by sie jakos to podlaczylo wszystko , w sumie wygodniej by bylo tam gdzie ta dziura , akurat 2 przelaczniki by sie zmiescily 8) ( by bylo szpanersko tak jak na tych amerykanskich filmach :lol: hehe) ale najpierw musze wyczaic czy da sie te silniki skabinowac i za jaka cene :)

Dzieki za manuale 8)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 10-08-2006, 11:59   

szpala85, poszukaj na allegro ori tapicerki z silniczkami do szyb. Ja kupiłęm swój zestaw za 250 zł razem z lusterkami i sterowaniem do nich :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-08-2006, 15:39   

Hubeeert napisał/a:
szpala85, poszukaj na allegro ori tapicerki z silniczkami do szyb. Ja kupiłęm swój zestaw za 250 zł razem z lusterkami i sterowaniem do nich :D
:shock: wszystko kupiles za 250 zł ... :shock: (tapicerke na drzwi + silniki do szyb + lusterka elektryczne + przełączniki ) ..... o kruca muwisz na allegro ... no paczylem sie ale nic nie znalazlem :| ... możesz mi podpowiedziec z jakiego auta wyciągneles te bajery ? (lancera ,galanta.....) i co pasowalo wszystko ..... ? :shock:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 10-08-2006, 17:07   

Wszystko z Colta C52A którego sprzedawca rozbierał na części. I najwyraźniej nie wiedział ile to może być warte.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2006, 13:06   

kruca 8) ale trafiles na okazje 8) tez musze poszkac po szrotach gdzies moze trafie na cosik interesujacego :wink: ,,, mam jeszcze jedno pytanko :mrgreen: gdzie w colcie jest komputer i czy wogole go mam ? :wink:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 11-08-2006, 13:24   

Masz komputer. Przy nogach pasażera na ściance koło zawiasów drzwi pod tapicerką.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2006, 14:47   

:shock: Sztoooo.... :shock: faktycznie 8) dzieki "Hubeeert" jestes normalnie wszechwiedzący 8) . Jade teraz na jakies szroty poszukac jakis Miskow rozwalonych , moze cosik znajde ciekawego :wink:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 11-08-2006, 16:10   

szpala85 napisał/a:
jestes normalnie wszechwiedzący

Nie jestem ale za to uważnie czytam forum ;-) Całe forum.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-09-2006, 00:21   

http://video.tinypic.com/player.php?v=43gibo6

Witam !
Ostatnio stalem na swiatlach i chcialem od tak pobawic sie nawiewem :wink: patrzcie co mnie zaciekawilo :wink: (dodam ze jak uczylem komputer obrotow to nawiew byl wlaczony na 1 ) nie wiem czy to tak powinno byc ? czy jeszcze raz go uczyc ale tym razem wylaczyc nawiew ? co o tym myslicie ? 8)

Odpowiedz do tematu