Przesunięty przez: harpagan 13-10-2007, 00:47 |
Komputer ? |
Autor |
Wiadomość |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 09-08-2006, 12:40 Komputer ?
|
|
|
Witam jestem tu nowy i prosze o rade bo mysle ze chlopaki sie znacie troche na cudnych maszynach typu Colt C50
mam colta 1.3 GL z 91 roku (juz 2 lata) i kruca mam pytanie (może troche głupie ) czy w tym autku jest komputer ? bo za desce rozdzielczej jest kontrolka od silnika .... i juz sam nie wiem ... .... i jeszcze jedno czy moge wstawic elektryczne szyby do colta ? i od jakiego modelu beda pasowac ? (galanta,lancera....) ... bo na allegro sa te uniwersalne ale to lipa jest i wole oryginalne pozdro |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 09-08-2006, 12:45
|
|
|
To zależy czy masz gaźnik sterowany komputerowo czy podciśnieniami.
Pojawi się Bartek_nkm to Ci odpowie, on jest szpecem od 1,3
Z szybami będziesz miał problem. Najlepiej wstawić od colta razem z boczkami i przyciskami, ale i tak trzebabędzie ciągnąć instalację, bo w 1,3 możliwe że nie masz nawet przejścia drzwi-słupek.
Ja zamontowałem podnośniki z tylnych drzwi lancera - po lekkiej przeróbce. Przyciski wsadziłem w zaślepkę pod radiem, niektórzy mają tam schowek. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 09-08-2006, 12:57
|
|
|
kontrolkę komputera mają wszystkie, tak samo jak ABSu i poziomu płynu do spryskiwaczy, ale nie wszystko podłączone...
poczekaj na odpowiedź BartkaNKM ale najlepiej chyba robić ori elektrykę z boczkami np z rozbitego GTi lub Lancera
jak chcesz manuale - poszukaj tu - manuale, jak chcesz prospekty wyślij mi maila |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-08-2006, 13:12
|
|
|
hmmm ..... z elektroniką nie bądzie problemu bo sam se poradze (juz troche w tym colcie porobilem centralny i różne pierdoly ) hmmm..... a tam kolo recznego chamulca jest taki kwadracik (jam mam dziure ) czy tam nie ma byc przypadkiem przycisków od sterowania szybami ? bo jak sie nie myle to kiedys widzialem wlasnie lancera z takimi przelącznikami ... czyli szyby od lancera beda pasowac do colta ? bo juz nie wiem co mam robic .... a moze kupic to na allegro ... kruca ale to pewnie sie zepsuje po jakims czasie .... ( bo ja sobie do tego colta dokladam różne drobiazgi z innych coltów tych lepszych modeli np . ostatnio sobie zegary z obrotomierzem walnolem , caly srodkowy plastik tam gdzie reczny wymienilem na taki ze schowkiem i takie różne inne ..) |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24299 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-08-2006, 14:19
|
|
|
w tym kwadraciku jest (w lepiej wyposażonych egz.) sterowanie elektrycznymi lusterkami |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 09-08-2006, 14:44
|
|
|
szpala85 napisał/a: | a tam kolo recznego chamulca jest taki kwadracik (jam mam dziure ) | jak masz dziurę to powinien być pojemniczek na drobne, a w tych ze schowkiem to faktycznie sterowanie lusterkami |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-08-2006, 00:22
|
|
|
tomusn napisał/a: | jak masz dziurę to powinien być pojemniczek na drobne, a w tych ze schowkiem to faktycznie sterowanie lusterkami |
no to ta dziura jest od sterowania lusterkami ale mysle ze dalo by sie przerobic ja na sterowanie szybami , bo lusterka elektryczne to mi ni potrzebne z deka , jak myslicie skąbinowac jakies same silniki lub silniki z szybami od jakiejs wypasionej wersji i by sie jakos to podlaczylo wszystko , w sumie wygodniej by bylo tam gdzie ta dziura , akurat 2 przelaczniki by sie zmiescily ( by bylo szpanersko tak jak na tych amerykanskich filmach hehe) ale najpierw musze wyczaic czy da sie te silniki skabinowac i za jaka cene
Dzieki za manuale |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-08-2006, 11:59
|
|
|
szpala85, poszukaj na allegro ori tapicerki z silniczkami do szyb. Ja kupiłęm swój zestaw za 250 zł razem z lusterkami i sterowaniem do nich |
Just think...
. |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-08-2006, 15:39
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | szpala85, poszukaj na allegro ori tapicerki z silniczkami do szyb. Ja kupiłęm swój zestaw za 250 zł razem z lusterkami i sterowaniem do nich | wszystko kupiles za 250 zł ... (tapicerke na drzwi + silniki do szyb + lusterka elektryczne + przełączniki ) ..... o kruca muwisz na allegro ... no paczylem sie ale nic nie znalazlem ... możesz mi podpowiedziec z jakiego auta wyciągneles te bajery ? (lancera ,galanta.....) i co pasowalo wszystko ..... ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 10-08-2006, 17:07
|
|
|
Wszystko z Colta C52A którego sprzedawca rozbierał na części. I najwyraźniej nie wiedział ile to może być warte. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-08-2006, 13:06
|
|
|
kruca ale trafiles na okazje tez musze poszkac po szrotach gdzies moze trafie na cosik interesujacego ,,, mam jeszcze jedno pytanko gdzie w colcie jest komputer i czy wogole go mam ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 11-08-2006, 13:24
|
|
|
Masz komputer. Przy nogach pasażera na ściance koło zawiasów drzwi pod tapicerką. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-08-2006, 14:47
|
|
|
Sztoooo.... faktycznie dzieki "Hubeeert" jestes normalnie wszechwiedzący . Jade teraz na jakies szroty poszukac jakis Miskow rozwalonych , moze cosik znajde ciekawego |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 11-08-2006, 16:10
|
|
|
szpala85 napisał/a: | jestes normalnie wszechwiedzący |
Nie jestem ale za to uważnie czytam forum Całe forum. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-09-2006, 00:21
|
|
|
http://video.tinypic.com/player.php?v=43gibo6
Witam !
Ostatnio stalem na swiatlach i chcialem od tak pobawic sie nawiewem patrzcie co mnie zaciekawilo (dodam ze jak uczylem komputer obrotow to nawiew byl wlaczony na 1 ) nie wiem czy to tak powinno byc ? czy jeszcze raz go uczyc ale tym razem wylaczyc nawiew ? co o tym myslicie ? |
|
|
|
 |
|