Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Parkowanie
Autor Wiadomość
cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2009, 10:36   Parkowanie

W internecie jest kilka stron piętnujących niewłaściwe parkowanie, które uprzykrza i utrudnia życie innym użytkownikom drogi:
www.parkujejaklos.pl
www.parkujesz-zdrapujesz.org
www.swietekrowy.pl
Jestem ciekaw co myślicie o takich akcjach.

Zdarzają się tam przykłady aut z logo 3 diamentów i jestem ciekaw czy to ktoś z nas (Was) :)

Pexu 
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.3 | 1997
Wysłany: 01-12-2009, 10:42   

niedalej jak wczoraj miałem wątpliwą przyjemność rozmowy z Panem który się wcisnął pomiędzy mojego Miśka a inny samochód, skutecznie uniemożliwiając pasażerce wejście do samochodu. oczywiście na moją uszczypliwą uwage "czy nie dało się jeszcze bliżej" odpowiedział "ale o co chodzi, wyjedziesz to wsiądzie". no jasne. wszystko jest dla ludzi, również jazda prosto z pasa przeznaczonego do skrętu i parkowanie w miejscu dla inwalidów. przecież nic się nie stało... :roll: a mnie do białej gorączki doprowadza bezmyślność innych kierowców! nadmienię jeszcze, że ogólnnie parking był luźny i można było spokojnie zaparkować dwa miejsca dalej, nie blokując nikogo i niczego... :roll:
zatem ja jestem jak najbardziej ZA takimi akcjami. i piętnowaniem każdego kto zaparkuje w bezmyślny sposób, utrudniając życie innym...!

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 01-12-2009, 10:48   

Pexu napisał/a:
niedalej jak wczoraj miałem wątpliwą przyjemność rozmowy z Panem który się wcisnął pomiędzy mojego Miśka a inny samochód, skutecznie uniemożliwiając pasażerce wejście do samochodu. oczywiście na moją uszczypliwą uwage "czy nie dało się jeszcze bliżej" odpowiedział "ale o co chodzi, wyjedziesz to wsiądzie".
W pełni się z gościem zgadzam :)
Do szału mnie doprowadza sytuacja kiedy wracam o 4 nad ranem z pracy i między samochodami przerwy po ponad 1m a na całym parkingu brak wolnego miejsca na cały samochód. Gdyby goście stawali tak jak facet z Twojego przykładu toby tam jeszcze 3, może 4 miejsca były. A tak zamiast stanąć na parkingu koło bloku to jeżdżę po osiedlu 10 minut szukając miejsca i znajdując go ponad 500m dalej.

Wystarczy parkować na zasadzie szprotek w puszcze - głowa - nogi - głowa - nogi. Stroną od pasażerów na styk a od kierowców na około 50-60cm.

Pexu 
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.3 | 1997
Wysłany: 01-12-2009, 10:52   

widzisz jaca71, tylko że moja narzeczona jest w ciąży i nie muszę się zgadzać na to żeby swoim parkowaniem utrudnił nam wsiadanie do samochodu. tym bardziej, jak już wspomniałem, że parking był luźny i można było kawałek dalej zaparkować, nikomu nic nie utrudniając.

puntspusy 
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Wysłany: 01-12-2009, 10:57   

fajny pomysl jaca
a jak jade SAM z dzieckiem ktore ma 18 miesiecy i fotelik od strony pasazera na tylnym siedzieniu to jak mam to dziecko zapakowac do auta ?
Zabawa z wchodzeniem od strony kierowcy jakos mnie nie bawi przeciez nie o to chodzi zeby sobie utrudniac zycie.
A moze lepiej zostawic dziecko przy aucie, powiedziec don poczekaj i wyjechac liczac na to ze dziecko poczeka i nie wladuje sie pod twoje badz inne auto w tym czasie.

Pomysl jest idiotyczny bo sprawdza sie tylko przy zalozeniu ze kazdy jezdzi autem sam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 01-12-2009, 11:14   

puntspusy napisał/a:
Pomysl jest idiotyczny bo sprawdza sie tylko przy zalozeniu ze kazdy jezdzi autem sam

Pomysł jest dobry pod warunkiem, że myslimy nie tylko o swojej wygodzie, ale również o innych użytkownikach parkingów. :wink:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

jaca71 sorry, ale właśnie tak robią ludzie, którzy myślą tylko o sobie. Od dawna wiadomo że miejsc parkingowych jest mniej niż samochodów. Zawsze na przegranej pozycji będzie ten co wraca później, ale to jeszcze nie znaczy że wolno mu blokować innych, bo on ma taka potrzebę. Jak się nie da inaczej to trzeba poszukać miejsca nieco dalej. To co pisze puntspusy to doskonały przykład na to że te odstępy pomiędzy samochodami są w jakimś celu.
Mnie najbardziej wkurzają samochody poparkowane tuż przed pasami lub na nich. Kiedyś przez takiego debila potrąciłby kilkuletnie dziecko (szczęście że postanowiłem zwolnić do 25-30 km/h), bo ono mnie nie widziało zza auta i ja jego też.

Misiek :) 
Mitsumaniak
Pan Misio

Auto: Galant EA5A
Zaproszone osoby: 1

rzeczywiście czasem auta stają, że przerwa na dokładnie pół auta między Nimi...
poprostu gdyby ludzie stawali z głową i myśleli, że inni też chcą zaparkować (a nie na sardynke) to było by o wiele przyjemniej
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany

08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 01-12-2009, 11:20   

O właśnie tak: http://www.swietekrowy.pl...386&order=votes

Misiek :) napisał/a:
rzeczywiście czasem auta stają, że przerwa na dokładnie pół auta między Nimi...
poprostu gdyby ludzie stawali z głową i myśleli, że inni też chcą zaparkować (a nie na sardynke) to było by o wiele przyjemniej
Tu masz rację. Odstępu tyle co na egzaminie na prawko i jak kazdy tak zrobi to suma dwóch odstępów pozwoli spokojnie otworzyć drzwi. Ani za mało, ani za dużo.

A tu mitsubishi. Ciekawe czy klubowe ?
http://www.swietekrowy.pl...707&order=votes

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 01-12-2009, 14:29   

Popieram takie akcje, sam jak widzę taką świętą krowę to biorę kartkę, dosadnie uświadamiam i zostawiam za wycieraczką. :twisted:

FIESTA ST150

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 01-12-2009, 15:35   

Jestem ZA takimi akcjami :wink:

a żeby się nie użerać z palantami to (jak już pisałem na tym forum kilka razy) zawsze przy marketach stawiam auto pod koniec parkingu - wolę się przejść 100 m a na parkingu luz-blues, nie boję się też o podrapania auta.

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 01-12-2009, 15:54   

A jeszcze jest strona www.jakkutas.pl i tam też jest parę Mitsu :twisted:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2009, 15:58   

na rynku lokalnym tez mamy taka akcje; parkowanie na chama http://www.poranny.pl/app...rkowanienachama

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 01-12-2009, 16:31   

Yyy, dopiero teraz zauważyłem, że stronkę, którą podałem przemianowali na www.swietekrowy.pl .
Co do samego parkowania - nienawidzę przymułów, którym się nie chce 2x zakręcić fajerą w te i z powrotem żeby zaparkować jak człowiek a nie jak trep. U mnie na parkingu dzień w dzień po parę razy spotykam się z takimi kwiatkami.

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 01-12-2009, 20:15   

londolut, też chciałem podać "jak kutas" ale zauważyłem że przełącza na "święte krowy" :biggrin:

Odpowiedz do tematu