|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Problem z rozrusznikiem POMOCY!! |
Autor |
Wiadomość |
romski
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2,5 SS 99KM 92rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2013, 08:26 [2.5 TD] Problem z rozrusznikiem POMOCY!!
|
|
|
Witajcie,
mój Misiek to Pajero II SS 2,5 99KM z 92 roku z manualną skrzynią. Jakiś czas od zakupu zaczął zgrzytać rozrusznik. Mechanik wymienił na używkę, która podziałała kilka miesięcy i znów zgrzyty i brak zazębiania. Zakupiłem już samodzielnie rozrusznik 10 zębów, z niewystającą zębatką i nowy wieniec, bo stary miał "wygryzione zęby" (tak po kilka do połowy w różnych miejscach). Po wymianie znowu zgrzyty i brak zazębiania. Dzwoniłem do serwisu i podali mi symbol rozrusznika MD164976. Zakupiłem taki z Autostartera, różnił się "na oko" jedynie wystającą zębatką. Założyłem w miejsce poprzedniego i tragedia!! Praktycznie brak możliwości odpalenia auta bo wogóle nie zazębia Wieniec kupiony po numerach katalogowych, rozrusznik też i kompletnie nie działa Lepiej zapalał na rozruszniku z niewysuniętą zębatką. Czy wobec tego może problemem jest liczba zębów na wieńcu czy w rozruszniku? Może 13 zębów? Pomóżcie, bo już jestem na skraju załamania :)11 |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 28-09-2013, 08:50
|
|
|
romski napisał/a: | stary miał "wygryzione zęby" (tak po kilka do połowy w różnych miejscach). |
Po prostu zazębia sie tylko częściowo końcem zębów wychodzi na to że za mała zębatka na rozruszniku
Tu masz więcej jak dobrze znalazłem http://japancars.ru/index...id=1&blk_id=010
A najlepiej po VIN wyszukaj http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|