[Cari 1.8 GDI] Jak zdjąć Kierownice w Cari?? |
Autor |
Wiadomość |
Wojtas24
Forumowicz Wojtek

Auto: Mitsu Carisma 1.8GDI 98r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-02-2010, 18:53 [Cari 1.8 GDI] Jak zdjąć Kierownice w Cari??
|
|
|
Witam
Mam taką sprawę, chciałbym ściągnąć kierownice z mojej Cari ale nie wiem jak chciałem dać ją do Obszycia skórą, w kierownicy jest poduszka i to mnie najbardziej martwi Proszę o Pomoc Pozdrawiam |
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 04-02-2010, 19:37
|
|
|
Na poczatku zaparkuj autko z kolami ustawionymi na wprost, pozniej odłaczasz klemy z akumulatora. Odlaczone klemy zewrzyj ze soba a kluczyk w stacyjce przekrec na ACC czyli na zaplon tak ok 30-40 sekund.Zostaw samochod z odlaczonym akumulatorem na pol godziny. Odkrecasz nastepnie boczne srubki mocujące poduszke.Odlacz nastepnie wtyczke poduchy. Odlaczasz wtyczke klaksonu jeśli jest w poduszce.Poduszke odkladasz gdzies poza samochoduem.Zaznaczasz markerem pozycję kierownicy na kolumnie -pionowa linia idaca przez srodek mocowania.Odkecasz sruby mocujace kiere chyba bodajze 4szt => sciągasz kierownice. Pozniej robisz odwrotnie jesli chodzi o montaz.
Po skreceniu kierownicy i podlaczeniu poduchy, poczekaj z 10 minut zanim podlaczysz akumulator.
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
misibiczi
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD GLX
|
Wysłany: 04-02-2010, 20:06
|
|
|
Od siebie dodam jedynie, że do ściągnięcia kierownicy z wielowypustu będziesz potrzebował specjalny ściągacz do tego przeznaczony bądź uniwersalny ściągacz dwuramienny, ale w tym drugim przypadku niestety trzeba trochę pokombinować... |
|
|
|
 |
Wojtas24
Forumowicz Wojtek

Auto: Mitsu Carisma 1.8GDI 98r.
|
Wysłany: 05-02-2010, 13:17
|
|