Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
samochód zastępczy?
Autor Wiadomość
Szmurlak 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 SB
  Wysłany: 27-01-2010, 21:06   samochód zastępczy?

lancerek zgasł parę razy, pojechałem do ASO, panowie pogrzebali i stwierdzili że będą rozkładać silnik. nie ważne, grunt żeby naprawili to co trzeba naprawić. ale pojawia się problem- drugi samochód sprzedany, za oknem -15 w najlepszym wypadku, naprawa może trwać nie wiadomo ile. zadzwoniłem z pytaniem o samochód zaptępczy na czas naprawy, ale usłyszałem w odpowiedzi że serwis miał 2 i niestety są już wypożyczone innym klientom. słyszałem, że ASO powinno zapewnić samochód zastępczy jeżeli naprawa uniemożliwia użytkowanie pojazdu i trwa ponad 3 doby. stąd moje pytanie: czy ktoś z kolegów orientuje się w tym temacie? czy robić rozrubę w AutoGT, czy po prostu taki samochód mogą udostępnić z łaski swojej, ale nie mają obowiązku?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-01-2010, 21:51   

Niby mają, ale autoryzacja wymusza na nich określoną ilość samochodów. W tym przypadku dwóch. Jednak z racji tego, że IMHO jesteś pierwszym znanym mi przypadkiem padniętego silnika w nowym Lancerze to powinieneś coś dostać.

No ale ja jestem tylko adminem Forum fanklubu Mitsu więc może się nie znam, albo mam idealistyczne podejście do życia i świata...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Szmurlak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-01-2010, 22:11   

no trudno. podzwonię do nich, odwiedzę kilka razy. może się znudzą i coś mi znajdą.

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 27-01-2010, 22:39   

Który to serwis, jeśli można spytać?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 27-01-2010, 22:44   

Szmurlak napisał/a:
AutoGT,

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 27-01-2010, 22:50   

Sorry, nie zauważyłem, dzięki :mrgreen:

Radassss 
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
Wysłany: 28-01-2010, 08:47   

a moze zadzwon na to assitnace co daje mitsubishi w pakiecie z samochodem, moze oni cos pomoga?? w kazdym badz razie na tel. nie stracisz duzo kasy, a sprobowac zawsze warto :)

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 28-01-2010, 12:04   

Jasne sprobowac zawsze mozna

Co prawda MAP dziala chyba tylko jak ci sie cosik popsuje w drodze...jedziesz na wakacje i psuje ci sie auto - dostajesz auto zastepcze jedziesz na wakacje dalej a tamto jest odstawiane do serwisu w polsce...gdzies byl watek o tym...nie wiem czy pomoga jak auto juz jest w ASO...ale pewnie sprobowac mozna ;-)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2010, 13:52   

za "moich czasow" tj lata '99-'02 na gwarancji auto nalezalo sie ale za xx zl za km, czyli platne, za darmo mozna bylo dostac jak sie mialo dobre relacje z serwisem.
wiem ze w VW do tej pory tak jest, auto zastepcze jest platne.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-01-2010, 14:38   

W Skodzie Rzeszów zawsze jak potrzebowałem autko - nawet w czasie przeglądu - to jakaś "popierdółka" się znalazła na parę godzin. Jak stało tydzień po stłuczce z AC to miałem Fabiankę cały czas do dyspozycji. Zawsze była to umowa - paliwo moje. Ale Octavie serwisuję od 11lat u nich i pewnie to ma znaczenie.

Szmurlak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-01-2010, 15:40   

pojeździłem dzisiaj trochę komunikacją miejską (50 minut stania na przystankach i 20 minut jazdy), zmarzłem i wkurzyłem się. zadzwoniłem do autoGT, pokrzyczałem na nich i stwierdzili że do poniedziałku jakiś samochód zastępczy się znajdzie. w sprawie naprawy nie wiedzą nic (moim zdaniem samochód stoi sobie rozłożony a panowie zajęli się czymś co potrafią zrobić- wymianami oleju i żarówek). tak czy inaczej nie polecam serwisu- dopóki trzeba im płacić astronomiczne kwoty za przeglądy wszystko jest cacy i milutko. jak coś się zaczyna dziać i muszą ruszyć d***, olewają klienta równo. pewnie tak jest w większości serwisów, ale może znajdzie się jakiś uczciwy. ten do przyjaznych na pewno nie należy.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 28-01-2010, 17:54   

Z czystym sumieniem to ja Ci mogę jeden serwis polecić. Grafix. Białystok.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Szmurlak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-01-2010, 19:10   

180 km na przegląd? może gdybym już na prawdę zwariował :wink:

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 28-01-2010, 19:16   

poproś ładnie na piśmie o:
- opinie co dolega Twemu Lancerkowi - chyba po 1 dniu szukania powinni coś wiedzieć
- sposób naprawy i ile to będzie trwało, koszty - skoro na gwarancji nie powinni Cię obchodzić

ciekawy jestem tego popłochu na serwisie :D

kupujepolskieprodukty.pl

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 28-01-2010, 19:38   

Szmurlak napisał/a:
180 km na przegląd? może gdybym już na prawdę zwariował
To niedaleko wbrew pozorom
Szmurlak napisał/a:
może gdybym już na prawdę zwariował :wink:

Wiesz - Grafix to "nasz" diler. Swięty spokój jest więcej wart niż wycieczka do Białegostoku :wink:

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Odpowiedz do tematu