|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: BigTomala 17-12-2009, 20:35 |
[EAx 97-04] 2.5 V6 andrychów - pilna prośba o opinię!!! |
Autor |
Wiadomość |
smuzzy
Nowy Forumowicz
Auto: brak :-(
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:28 [EAx 97-04] 2.5 V6 andrychów - pilna prośba o opinię!!!
|
|
|
witam wszystkich!
no i znalazł się galancik w moim mieście!!!
w sumie szukałem sedana, ale jesli pod ręką trafia się kombi to czemu nie?
samochód przyjechał ze Szwecji, zderzak do zrobienia. Jeśli jest jeszcze coś nie tak to proszę o opinię czy cena jest do zaakceptowania itp.
galant andrychów
Kod: | Rok produkcji (1900 - 2100): 2001
Przebieg (km): 179000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 161
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Czarny
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Skórzana tapicerka, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Sprowadzony
posiadam ładne mitsubishi galant kombi 2,5 z 2001r sprowadzone z lekko uszkodzonym tylnym zderzakiem wiencej informacji pod numerem tel. |
[/code] |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:38
|
|
|
Ja się przyznaję, że stylistyki galanta jako tako za dobrze nie znam, ale moje oko dostrzegło, że odcień klapy bagażnika różni się od reszty, i widać to na 2 fotkach, fotele nie wyglądają jak by miały skórzaną tapicerkę, nie wiem czy ta kierownica była sotsowana w galantach ale napewno istniała w carismach po liftingu w wersji elegance chyba więc to zostawiam do oceny reszcie, lepiej znającym się na galantach Noi silnik troche jakby upocony. Takie moje spostrzeżenia są , pozdro |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:42
|
|
|
smuzzy, na początek, to auto ma delikatnie cofnięty licznik:
Prawdziwy jest większy niż: Vägmätarställning: 200152
Ale to i tak mało, więc nie ma się co przejmować.
Poproś lepsze zdjęcia, w tym zdjęcia z każdej strony i tylnej klapy która też dostała.
Niech Podeśle zdjęcie po otwarciu klapy. Wydaje się że spasowania ok. Kolor tylnej klapy i zderzaka różni się w galach od reszty...
Kierownica jak najbardziej ok.
Profilaktycznie poproś o VIN. |
|
|
|
 |
Tomek83
Forumowicz
Auto: Galant 2.4 FULL :)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Okolice wrocławia
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:49
|
|
|
A skad wiesz ze licznik jest cofniety?? Moim zdaniem to bardzo nieladnie ze strony sprzedajacego,jesli masz na miejscu to jedz i ogladaj ale dla mnie gosc bylby juz spalony,jak podjal sie cofniecia licznika,to tez raczej nie bedzie sie bal wcisnac komus auta skladanego z 2. Nie wiem,jestes tam na miejscu to zobacz,cena tez podejrzanie niska! |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
|
|
|
 |
smuzzy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:51
|
|
|
koleś stwierdził że ma dwa galanty. drugi to 2.0 16v
tym przyjechał na kołach ze Szwecji ( bo tam pracuje) z myślą o sprzedaży.
mam "rzut kamieniem" żeby go obejrzeć tylko czytałem na forum coś na temat tylnego zawieszenia, że w razie naprawy to cenowo jest.... uff....
poza tym czy cena jest ok, czy raczej nie? bo jak na ten rocznik to jakoś mało chyba?
mogę go obejrzeć z dwoma mechanikami którzy znają się dość dobrze na japończykach (obaj jeżdżą primerami, jeden z nich tip-tronikiem) możemy wziąć miernik lakieru, podpiąć go do komputera żeby sprawdzić ewentualne błędy itp |
|
|
|
 |
Tomek83
Forumowicz
Auto: Galant 2.4 FULL :)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Okolice wrocławia
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:57
|
|
|
aaa... no nie wiedzialem ze tak mozna sprawdzic:) myslalem ze jakos podejrzewasz.. oj to w takim razie nawet bym goscia na miejscu nie sluchal,tylko sprawdzil KONKRETNIE auto,utargowal jak najwiecej i bral. Bierz tych mechanikow,komputer, i jedz sprawdz:) jak juz wczesniej napisalem cena moim zdaniem "atrakcyjna" takze komus musialo sie dobrze oplacac zeby sciagac auta ze szwecji. Nie wierze,ze ciagnal po kosztach. Popros o VIN bo moze to byc rocznik 99,a w papierach ze szwecji mozesz sie nie znac(ja sam sie nie znam) i pozniej okaze sie ze 99 i ze wcale nie byla taka okazja |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2009, 14:57
|
|
|
smuzzy, coś jest nie tak w bazie szwedzkiego urzędu komunikacji z tymi numerami:
Kod: | Pojazd żądane informacje na temat zarejestrowanych na osoby prywatne. Transport zarządu nie może publikować tak zwanych danych osobowych w Internecie (zgodnie z ochronie danych osobowych: 1998:204), jeżeli pojazd jest zarejestrowany na osobę prywatną. Można w tych przypadkach, dostęp do podstawowych danych dotyczących pojazdu, dane z badań, danych podatkowych oraz informacji o charakterze bardziej technicznym. Należy pamiętać, że poniższe informacje nie odpowiada na pojeździe nie mogą być wprowadzone do użytku, na przykład z powodu braku kontroli lub niezapłacenia podatku pojazdu. Pod hasłem "Zwrot wyłączenia" zwrot podatku tylko wtedy, gdy pojazd jest wypłacana. Chcesz mieć pełne prawo własności i danych pojazdu, można go otrzymać faksem lub telefonicznie. Informacje na temat jak to zrobić, można znaleźć na dole strony pod nagłówkiem "Pełna własność pojazdu i informacji".
Informacje pojazdu Objaśnienie
Vehicle Identification
Regno: DRK168
Marka: Mitsubishi Galant GLS HB
Kolor: biały Opis pojazdu: PB
Fordonsår: 1995 Rodzaj pojazdu klasy: I
Numer podwozia: LRE55ASZ000389
Numer homologacji:
Data zatwierdzenia:
Najnowsze regbevis UE Część 1: 2009-06-24
Najnowsze regbevis UE Część 2: 2009-06-24
Nazwa handlowa:
Informacje:
Dane pojazdu
Vehicle Status: w ruchu (2007-10-02)
Czasowej rejestracji: No Prywatny import: Brak
Liczba udziałowców: 10 Profesjonalna obsługa: Nie
Producenta pojazdu:
Redaktor Producent:
W ruchu po raz pierwszy w Szwecji: 1996-02-22
W ruchu po raz pierwszy za granicą:
Właściciele Bound zwolnienia: Brak
Właściciele Bound zwolnienie kończy: Brak
Informacje o Inspekcji
Kontrola Termin: 2009-08-01 - 2009-12-31
Ostatnio zatwierdzony kontroli: 2009-01-19
Wskazania licznika długości drogi: 200152
Informacje podatkowe
Pojazdy Podatnicy: Tak
Årsskatt, SEK: 1818
Zwrot przy wyłączaniu, GBP: 151
Płatność Miesiąc / s: Styczeń
Dane techniczne
Engine Number:
Nadwozie: Kombi (03)
Karosserikod konkretnych celów:
Pojemność silnika, cm3:
Skrzynia biegów: Automatyczna / DODATKU
Liczba pasażerów, max: 4
Liczba pasażerów siedzących, max:
Liczba pasami pasażerów, max:
Liczba pasażerów na wózkach inwalidzkich, max:
Liczba pasażerów stojących, max:
Podatek Waga, kg: 1430
Masa własna, kg: 1430
Masa całkowita, kg: 1800
Zmniejszona masa całkowita, kg:
Maksymalna masa przyczepy, kg: 1600
Waga maksymalna przyczepy, kg, bez hamulca:
Maksymalna masa holownicza w B-power, kg: 1430
Maksymalna masa całkowita, kg:
Maksymalna waga ładunku, kg: 370
Sprzęgło: demonterbar BALL
Okablowanie odległość itp.:
Okablowanie Odległość UE, itp.:
Skuteczne hamulce: Brak
Długość przestrzeni ładunkowej, mm:
Zwis przedni, itp.:
Zwis tylny, itp.:
Wyposażenie:
Osie jezdne z przodu:
Tylnej osi jazdy:
Liczba kół:
Rozmiar opon oś 1: 195/65R14
Rozmiar opon osi 2: 195/65R14
Przepustowość, itp.:
Długość, mm: 4750 Szerokość, mm: 1730
Wysokość, mm:
1 Paliwo: Benzyna
Pojemność zbiornika, litry: 64
Moc silnika, kW: 101,0
Power Standard: EC |
Te numery pochodzą jakby z innego auta.
Dowiedz się jakie były numery rejestracyjne tego auta to poznamy jego historię... |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 15-12-2009, 18:59
|
|
|
Saqu napisał/a: | odcień klapy bagażnika różni się od reszty |
ten typ tak ma
Saqu napisał/a: | nie wiem czy ta kierownica była sotsowana w galantach |
była "Nardi Torino"
Te szwedzkie numery nie pochodzą z tego auta tylko z innego Galanta E55 białego, rocznik 1995. Proponuję ci zapytać wprost pana o podanie numeru VIN i rejestracyjnego.
Auto na 100% posiada książkę serwisową. Może nie prowadzona do końca ale jest, zawsze przekazywana następnemu właścicielowi (patrz mojego, także ze Szwecji, link w podpisie).
Generalnie nie wygląda źle, ale pod maską jest straszny syf. Zwróć uwagę na ilość oleju jaki wycieka spod korka. Podejrzewam, że to autko ma nalatane jakieś 250-300tys.
Warto kupić auto w Szwecji, ale trzeba być cierpliwym. Ogłoszenia czasami długo stoją a wtedy ceny spadają. Auta z dużym przebiegiem są tańsze i chyba właśnie mamy do czynienia z takim przypadkiem.
Proponuję, dzwoń i pytaj wprost. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15-12-2009, 19:56
|
|
|
I Dobrze piszą w tym artykule, ludzie oczekują cudów to i handlarze starają się je im dać, w sumie postąpiłbym tak samo, prawa rynku, które ustalają ludzie...
fj_mike napisał/a: | ten typ tak ma |
Dziwnie te galanty były robione
A do autora tematu, jak masz blisko to nie wiem co Ty jeszcze robisz w domu miernik i mechaników w dłoń i cheja banana |
|
|
|
 |
smuzzy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2009, 23:02
|
|
|
dzięki wszystkim za pomoc.
jutro dzwonie w sprawie VIN-u.
zobaczymy jaka będzie reakcja jak zapytam go wprost o parę ewidentnych rzeczy, bo istnieje również możliwość że nawet sam nie wiedział co kupuje i co chce sprzedać, że ktoś jego mógł zrobić "w bambuko"
jak będę coś wiedział to napiszę wieczorkiem.
p.s. jeśli chodzi o to "siedzenie w domu" to niestety czasem tak bywa że trzeba pojść do pracy i spędzić tam cały dzień a czas na cokolwiek ma się dopiero w weekend
mnie cudem udało się dziś dorwać się do kompa w pracy i stąd to całe zamieszanie.
pozdrawiam!!! |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-12-2009, 23:06
|
|
|
smuzzy napisał/a: | bo istnieje również możliwość że nawet sam nie wiedział co kupuje |
Nie ma takiej możliwości, wszystkie dane auta są w brifie
smuzzy napisał/a: | jeśli chodzi o to "siedzenie w domu" to niestety czasem tak bywa że trzeba pojść do pracy i spędzić tam cały dzień |
Ja też uważam, że praca to głupi pomysł na spędzanie wolnego czasu |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
smuzzy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2009, 23:16
|
|
|
[ Dodano: 16-12-2009, 20:59 ]
witam.
no i jestem po rozmowie z właścicielem
to jest numer VIN
JMBLREA5W1Z000139
a jeśli chodzi o te dziwne tablice z których wynika że to inny samochód to właściciel zapytał sam czy wyszło mi że z nr rej. z tablic to powinno być białe kombi z 1995 roku.
powiedziałem że tak i jestem trochę zaniepokojony.
wytłumaczył to w ten sposób, że ma własnie teraz dwa galanty w kombi i tylko jeden komplet tablic. najpierw przyjechał do polski tym białym który też u niego stoi, potem poleciał po tego drugiego i przyjechał nim na tych samych tablicach. powiedział że wszystkie dokumenty do wglądu od obydwu samochodów, poza tym powiedział że naprawde woli nie rozmawiać przez tel. tylko żebym przyjechał i obejrzał auto na miejscu. powiedziałem że podjade sobie z mechanikiem, nie było żadnej podejrzanej reakcji.
na tym etapie jestem dobrej myśli, jutro, najpóźniej w sobotę (praca!!!) go oglądam i napiszę co i jak.
tymczasem napiszcie please czy wersja wydarzeń jest prawdopodobna i prosiłbym o sprawdzenie tego nr VIN
pozdrawiam wszystkich!!!
a oto co wynika z numeru VIN. czy ktoś pomoże mi to rozszyfrować???
NUMER VIN
piszcie!!! |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-12-2009, 08:27
|
|
|
W linku VINu masz podana datę produkcji i opcję wyposażenia. Produkcja 03.2000, data pierwszej rejestracji jest w papierach. Nic nie stało na przeszkodzie żeby podał ci numery blach. Podejrzewam, że zmniejszył przebieg i chce to jakoś ukryć. Na 99% auto na książkę serwisowa i faktury na części robociznę. Jeśli przebieg rzędu 250 tys cię nie odstrasza a historia jest udokumentowana to bierz go. Taki przebieg przy dobrym serwisie nie powinien cię mocno martwić. Ale będzie go ciężko odsprzedać w przyszłości |
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 17-12-2009, 10:16
|
|
|
smuzzy, jak dla mnie to mało wiarygodna wersja. To auto przecież musiało być zarejestrowane. Niech poda Ci jego numer rejestracyjny w Szwecji. Coś facet kręci. |
|
|
|
 |
|
|