Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Polska trzecia w Europie!
Autor Wiadomość
Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-01-2010, 09:56   Polska trzecia w Europie!

Ciekawe czy przełoży się to choćby na ceny i dostępność ( czas ) części czy koszty serwisu.
Klik
A swoją drogą jest nas coraz więcej , więc głosów też na klub powinno przybywać . :finga:

ApAcHoS 
Mitsumaniak

Auto: Volvo C70 Cabrio/ Grandis
Wysłany: 27-01-2010, 20:19   Re: Polska trzecia w Europie!

Fakt-muszę przyznać że nowy lancer bardzo czesto spotykany jest na polskich drogach-oby tak dalej :mrgreen:

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 28-01-2010, 09:10   

ApAcHoS napisał/a:
Fakt-muszę przyznać że nowy lancer bardzo czesto spotykany jest na polskich drogach-oby tak dalej :mrgreen:

Bez przesady. Jak jednego na dzień w Kraku spotkam (pomijając sąsiada z drugiego bloku i drugiego z przeciwnej strony osiedla) to jest dużo. Gdzie mu tam do focusa?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2010, 09:29   

ciekawe ze w artykule pisza ze polska jest trzecia za UK i DE tylko ze jak ja tam jestem to mitsu mozna tam ze swieczka szukac, ile razy bylem w UK nie widzialem zadnego mitsu procz kilku evo (co mnie zawsze dziwilo), a w niemczech ostatnio spotkalem jednego outlandera i to na polskich blachach z poczatkiem NO (potem go widzialem w zillertal arena, moze ktos z forum byl na nartach?).
za to w polsce jest tego naprawde sporo szeczegolnie na podlasiu.

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-01-2010, 09:48   

arturro, Nikt nie dyskutuje o procencie udziału w rynku tylko o bezwzględnej liczbie sprzedanych samochodów ;) A te liczby nie powalają na kolana:
Mitsubishi Lancer zdobył w 2009 roku 3638 kierowców
W 2009 roku Mitsubishi Outlander, który skusił 3156 osób
Co zapewnia 3 miejsce w Europie. Ciężko żeby przy takiej liczbie sprzedanych samochodów były one widziane na każdym rogu... Nawet w Polsce a co dopiero we wspomnianych krajach.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2010, 10:33   

tak jak pisalem w bialymstoku nie ma "wyjazdu na miasto" abym nie mijal kilka outkow lub lancerow, nie wiem jak jest w innych regionach polski po przewaznie jezdze noca po polsce.
widac jacek i jego ekipa u nas sie stara :D
wracajac do liczb to skoro w pl widze tyle lancerow na taka liczbe sprzedanych aut (choc pewnie polowa widzianych to import z us) to skoro wiecej tego sprzedaje sie w UK i DE to i tam powinno sie je widywac, a tak jak pisalem praktycznie tego tam nie ma na trasach, takie sa moje subiektywne obserwacje.
za to w dobie kryzysu niemcy chyba przezucili sie na skody, jezdzi tam tego naprawde mnostwo.

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-01-2010, 13:46   

Nie mam danych o ilości sprzedawanych nowych samochodów w UK i DE oraz PL. Dodatkowo nie mam danych o ilości zarejestrowanych samochodów we wspomnianych krajach. Bez tego nie da rady porównać procentowego udziału w rynku. A tylko to może potwierdzić lub zaprzeczyć Twoim obserwacjom.

Inna sprawa to uwielbienie dla niemieckich marek w okolicach zachodniej granicy i na terenie dolnego i górnego śląska. W tamtych rejonach ciężko oświadczyć japończyka.

W Kraku też ciężko spotkać kolegę w Lancerze. Fakt że w promieniu 500m od mojego Lancera jest jeszcze 4 takie oraz 3 outki II, 1 outek I oraz jeden grandis. Ale to wyjątek nawet jak na Kraków.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-01-2010, 14:06   

jaca71 napisał/a:
W tamtych rejonach ciężko oświadczyć japończyka.
Ariaadna kupiła Lancera a mieszka na Śląsku.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-01-2010, 14:18   

Hubeeert napisał/a:
jaca71 napisał/a:
W tamtych rejonach ciężko oświadczyć japończyka.
Ariaadna kupiła Lancera a mieszka na Śląsku.

Ale ona miała (najprawdopodobniej) do wyboru mitsubishi albo mitsubishi ewnentualnie jeszcze mitsubishi. ;)

Generalnie jest tak że jeżdżąc pewnym samochodem podświadomie wypatrujemy samochodów tej samej marki i jeszcze intensywniej ten sam model. Lancer jest pierwszym samochodem, którym jeżdżę i nie widuję codziennie takiego samego. Czasami przez parę dni nie spotkam. Pomijam te parkujące na moim osiedlu. A model jest w sprzedaży już prawie dwa lata. Więcej Lancerów na drogach widywałem dwa lata temu w USA niż teraz w Krakowie.

ApAcHoS 
Mitsumaniak

Auto: Volvo C70 Cabrio/ Grandis
Wysłany: 28-01-2010, 14:43   

jaca71 napisał/a:
Bez przesady. Jak jednego na dzień w Kraku spotkam (pomijając sąsiada z drugiego bloku i drugiego z przeciwnej strony osiedla) to jest dużo. Gdzie mu tam do focusa?

Może tak jest w Krakowie-w Warszawie i pod jest ich naprawde dużo 8)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-01-2010, 15:45   

jaca71 napisał/a:
Ale ona miała (najprawdopodobniej) do wyboru mitsubishi albo mitsubishi ewnentualnie jeszcze mitsubishi.

Nie ;-) Od dawna jeździła Renówkami, nawet prawie kupiła Megane CC ale jak popatrzyła na polskie drogi i fakt, że kabriolet nie jest tak sztywny jak samochód bez otwieranego dachu to okazało się, że Lancer się jej spodobał. No i kupiła. Myślała też nad Golfem. Przeszło jej ;-)

Ja jej Lancera odradzałem - żeby później nie było na mnie :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 28-01-2010, 18:47   

Cytat:
Ja jej Lancera odradzałem

no pięknie , a ja myślałem , że Hubeeert to opoka Mitsubishi . :salute:
I żeby nie było - też mieszkam na Śląsku i po sąsiedzku nie ma ani jednego niemieckiego auta .

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 28-01-2010, 18:56   

arturro napisał/a:
ciekawe ze w artykule pisza ze polska jest trzecia za UK i DE tylko ze jak ja tam jestem to mitsu mozna tam ze swieczka szukac, ile razy bylem w UK nie widzialem zadnego mitsu procz kilku evo (co mnie zawsze dziwilo)

Źle się rozglądałeś, albo bracałeś się w dziwnym gronie :wink:
Carism i nowych Coltów na pęczki w dużych miastach. Na prowincji królują L200 pod nazwą Warrior i Shoguny.
No i mamy nowe zjawisko, bo Mitsubishi Airtrek z silnikiem 4G63T staje się samochodem kultowym (tak jak kiedyś Legnum). Bardzo dużo się sprowadza indywidualnie z JP.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 28-01-2010, 19:01   

moja dziewzyna studiujac na codzien w Krk mowi ze co chwile widzi nowego lancernika, A sam jezdzac do Krk samochodem mijam minimum dwa na trasie :)
A w mojej miescinie? Jeden sedan i jeden SB thats all folks jak na razie ;p

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 28-01-2010, 19:35   

Ja poza moim i drugim pod praca w Kraku widze srednio 1 Lancerka/dzień...
SB/Sedan pół na pół...
Outków jest podobna ilość...

Z nowych aut Mitsu to chyba tyle... bo nowych Coltow jest o dziwo mniej...

Odpowiedz do tematu