Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwne stukanie/Wibracje
Autor Wiadomość
Hir 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2.0 2012
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2012, 21:17   Dziwne stukanie/Wibracje

Witam
Wszystkich użytkowników jestem nowy na forum. Jestem posiadaczem Mitsubishi Outlandera 2wd 2.0 wersja Intens z 2012.Samochód ogólnie fajny mam pewne zastrzeżenia użytych materiałowa i wygłuszenia samochodu. Przebieg 4000.
Mam pewien problem jadąc z niska prędkością z okolic bagażnika dochodzą dźwięki bzyczenia/jakieś wibracje czy ktoś może miał podobną sytuacje bo nie mogę zlokalizować z którego to miejsca. Dźwięki słychać na małych nierównościach trudno opisać charakter dźwięku jak by wibracja dwóch drutów uderzających o siebie. Wymontowałem roletę, klucze samochodowe i nic nie pomogło wciąż słychać te dźwięki. Z góry dziękuje za pomoc.

Ma może ktoś doświadczenia z poznańskimi serwisami mitsu możecie jakiś polecić?

TOM65 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 DiD 2010
Wysłany: 12-11-2012, 15:09   

Witaj, sprawdź sposób zmontowania tablicy rejestracyjnej z tyłu.

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 12-11-2012, 15:31   

Taki dźwięk (jakby sprężynowała blaszka) miałem w lewych tylnych drzwiach (serwis nic nie poradził mimo rozebrania, moje dziecię walnęło w obudowę i przestało).

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 12-11-2012, 21:09   

U mnie tak bzyczy wichajster do odsuwania tylnego siedzenia do tyłu. Organoleptycznie przećwicz podczas postoju auta trzymanie palcem ;-)

Dario2409 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II2,4 CVT
Wysłany: 12-11-2012, 22:53   

DJ Fazi napisał/a:
U mnie tak bzyczy wichajster do odsuwania tylnego siedzenia do tyłu. Organoleptycznie przećwicz podczas postoju auta trzymanie palcem ;-)

Zgadza sie. U mnie było dokładnie to samo.Kawałek np. gąbki wciśniety pomiędzy siedzenie a "wichajster" załatwi sprawe.

Hir 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-11-2012, 19:59   

Dzięki bardzo za wszystkie sugestie jak zdiagnozuje miejsce to dam wam znać.Pozdrawiam Łukasz

[ Dodano: 24-11-2012, 21:58 ]
Witam
No kurde nie mogę zdiagnozować miejsca bzyczenia. Ostatnio jechałem w bagażniku to jak na złość „cisza” tylko uszczelka piszczała:). Sprawdzałem tez ten wihajster od tylnego siedzenia wygląda ja by nie miał nigdzie luzu czy ten luz jest gdzieś pod siedzeniem?.Bo nie do końca rozumień gdzie wy wsadzacie tą gąbkę u mnie jest taki mały suwak około 7cm. Zauważyłem tez pewną przypadłość ze jak autko dłużej stoi to po ruszeniu słychać takie stukniecie w tylnej osi(coś jakby hamulec puszczał) w trakcie jazdy już czegoś takie nie ma tylko przy ruszaniu przy jakim dłuższym postoju. Czy ktoś zauważył taka przypadłości u siebie czy jechać z Tym na serwis?. Pozdrawiam

[ Dodano: 24-11-2012, 22:57 ]
A jeszcze tylni spryskiwacz do szyb nie rozpryskuje płynu tylko cieknie ten model tak ma?

szerszeniak 
Forumowicz

Auto: AUDI 80
Wysłany: 06-01-2013, 23:06   

Tak po prostu leje na szybę bo pryska niskim ciśnieniem a to uderzenie po dłuższym postoju to po prostu klocki się przyklejają do tarcz po postoju i muszą puścić. Brzęczenie trudno diagnozować ale wsadź kogoś do bagażnika i się przejedz

Beduin 
Forumowicz

Auto: Outlander Intense 2.2D MiVEC
Wysłany: 07-01-2013, 10:32   Re: Dziwne stukanie/Wibracje

Hir napisał/a:
Witam
Wszystkich użytkowników jestem nowy na forum. Jestem posiadaczem Mitsubishi Outlandera 2wd 2.0 wersja Intens z 2012.Samochód ogólnie fajny mam pewne zastrzeżenia użytych materiałowa i wygłuszenia samochodu. Przebieg 4000.
Mam pewien problem jadąc z niska prędkością z okolic bagażnika dochodzą dźwięki bzyczenia/jakieś wibracje czy ktoś może miał podobną sytuacje bo nie mogę zlokalizować z którego to miejsca. Dźwięki słychać na małych nierównościach trudno opisać charakter dźwięku jak by wibracja dwóch drutów uderzających o siebie. Wymontowałem roletę, klucze samochodowe i nic nie pomogło wciąż słychać te dźwięki. Z góry dziękuje za pomoc.

Witaj,
Możesz również sprawdzić mocowanie podnośnika. Jeśli jest luźny to może stukać. Dodatkowo może spowodować uszkodzenie błotnika.
Pozdro

1plubas 
Forumowicz

Auto: OII
Wysłany: 07-01-2013, 21:49   Re: Dziwne stukanie/Wibracje

Hir napisał/a:
Witam

Ja miałem takze odczucie ze z okolic bagaznika dochodza dziwne dzwieki. Również kombinowałem ale okazało sie ze to płyty luzne w schowku pod łokietnikiem taki dzwieki wydawały.

Hir 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-01-2013, 12:48   

Witam
Wciąż nie mogę zdiagnozować brzęczenia wydaje mi się ze to coś w okolicach opuszczanej burty bagażnika ale nie mam pewności.Nie jest to na pewno podnośnik ani tablica.Dzięki za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam

mike24 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 MT Intense+ 2011
Wysłany: 16-01-2013, 14:23   

mnie dla odmiany brzęczy coś z przedniego podszybia i lewego słupka na wysykości wychodzenia z niego pasa... dodatkowo zauważyłem, że spod szyby wzmaga się wraz ze spadkiem temp na zewnątrz :p

czy kto coś poradzi na te dwie przypadłości?

fufaj3 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
Wysłany: 24-01-2013, 15:32   

A mnie dzisiaj "tyrkotało" lekko waliło z prawej strony tylko na 2 biegu przy 2tys obr z napedem na 4 koła na 2 nic sie nie dział

Odpowiedz do tematu