Dziwne stukanie/Wibracje |
Autor |
Wiadomość |
Hir
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2.0 2012
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-11-2012, 21:17 Dziwne stukanie/Wibracje
|
|
|
Witam
Wszystkich użytkowników jestem nowy na forum. Jestem posiadaczem Mitsubishi Outlandera 2wd 2.0 wersja Intens z 2012.Samochód ogólnie fajny mam pewne zastrzeżenia użytych materiałowa i wygłuszenia samochodu. Przebieg 4000.
Mam pewien problem jadąc z niska prędkością z okolic bagażnika dochodzą dźwięki bzyczenia/jakieś wibracje czy ktoś może miał podobną sytuacje bo nie mogę zlokalizować z którego to miejsca. Dźwięki słychać na małych nierównościach trudno opisać charakter dźwięku jak by wibracja dwóch drutów uderzających o siebie. Wymontowałem roletę, klucze samochodowe i nic nie pomogło wciąż słychać te dźwięki. Z góry dziękuje za pomoc.
Ma może ktoś doświadczenia z poznańskimi serwisami mitsu możecie jakiś polecić? |
|
|
|
 |
TOM65
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0 DiD 2010
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 38 Skąd: WSCHOWA
|
Wysłany: 12-11-2012, 15:09
|
|
|
Witaj, sprawdź sposób zmontowania tablicy rejestracyjnej z tyłu. |
_________________ Tom |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 12-11-2012, 15:31
|
|
|
Taki dźwięk (jakby sprężynowała blaszka) miałem w lewych tylnych drzwiach (serwis nic nie poradził mimo rozebrania, moje dziecię walnęło w obudowę i przestało). |
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 12-11-2012, 21:09
|
|
|
U mnie tak bzyczy wichajster do odsuwania tylnego siedzenia do tyłu. Organoleptycznie przećwicz podczas postoju auta trzymanie palcem |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
Dario2409
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II2,4 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 23 Skąd: okolice W-wy
|
Wysłany: 12-11-2012, 22:53
|
|
|
DJ Fazi napisał/a: | U mnie tak bzyczy wichajster do odsuwania tylnego siedzenia do tyłu. Organoleptycznie przećwicz podczas postoju auta trzymanie palcem |
Zgadza sie. U mnie było dokładnie to samo.Kawałek np. gąbki wciśniety pomiędzy siedzenie a "wichajster" załatwi sprawe. |
|
|
|
 |
Hir
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2012, 19:59
|
|
|
Dzięki bardzo za wszystkie sugestie jak zdiagnozuje miejsce to dam wam znać.Pozdrawiam Łukasz
[ Dodano: 24-11-2012, 21:58 ]
Witam
No kurde nie mogę zdiagnozować miejsca bzyczenia. Ostatnio jechałem w bagażniku to jak na złość „cisza” tylko uszczelka piszczała:). Sprawdzałem tez ten wihajster od tylnego siedzenia wygląda ja by nie miał nigdzie luzu czy ten luz jest gdzieś pod siedzeniem?.Bo nie do końca rozumień gdzie wy wsadzacie tą gąbkę u mnie jest taki mały suwak około 7cm. Zauważyłem tez pewną przypadłość ze jak autko dłużej stoi to po ruszeniu słychać takie stukniecie w tylnej osi(coś jakby hamulec puszczał) w trakcie jazdy już czegoś takie nie ma tylko przy ruszaniu przy jakim dłuższym postoju. Czy ktoś zauważył taka przypadłości u siebie czy jechać z Tym na serwis?. Pozdrawiam
[ Dodano: 24-11-2012, 22:57 ]
A jeszcze tylni spryskiwacz do szyb nie rozpryskuje płynu tylko cieknie ten model tak ma? |
|
|
|
 |
szerszeniak
Forumowicz

Auto: AUDI 80
|
Wysłany: 06-01-2013, 23:06
|
|
|
Tak po prostu leje na szybę bo pryska niskim ciśnieniem a to uderzenie po dłuższym postoju to po prostu klocki się przyklejają do tarcz po postoju i muszą puścić. Brzęczenie trudno diagnozować ale wsadź kogoś do bagażnika i się przejedz |
|
|
|
 |
Beduin
Forumowicz
Auto: Outlander Intense 2.2D MiVEC
|
Wysłany: 07-01-2013, 10:32 Re: Dziwne stukanie/Wibracje
|
|
|
Hir napisał/a: | Witam
Wszystkich użytkowników jestem nowy na forum. Jestem posiadaczem Mitsubishi Outlandera 2wd 2.0 wersja Intens z 2012.Samochód ogólnie fajny mam pewne zastrzeżenia użytych materiałowa i wygłuszenia samochodu. Przebieg 4000.
Mam pewien problem jadąc z niska prędkością z okolic bagażnika dochodzą dźwięki bzyczenia/jakieś wibracje czy ktoś może miał podobną sytuacje bo nie mogę zlokalizować z którego to miejsca. Dźwięki słychać na małych nierównościach trudno opisać charakter dźwięku jak by wibracja dwóch drutów uderzających o siebie. Wymontowałem roletę, klucze samochodowe i nic nie pomogło wciąż słychać te dźwięki. Z góry dziękuje za pomoc.
Ma może ktoś doświadczenia z poznańskimi serwisami mitsu możecie jakiś polecić? |
Witaj,
Możesz również sprawdzić mocowanie podnośnika. Jeśli jest luźny to może stukać. Dodatkowo może spowodować uszkodzenie błotnika.
Pozdro |
_________________ Szerokiej drogi. |
|
|
|
 |
1plubas
Forumowicz
Auto: OII
|
Wysłany: 07-01-2013, 21:49 Re: Dziwne stukanie/Wibracje
|
|
|
Hir napisał/a: | Witam
Ja miałem takze odczucie ze z okolic bagaznika dochodza dziwne dzwieki. Również kombinowałem ale okazało sie ze to płyty luzne w schowku pod łokietnikiem taki dzwieki wydawały. |
|
|
|
 |
Hir
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-01-2013, 12:48
|
|
|
Witam
Wciąż nie mogę zdiagnozować brzęczenia wydaje mi się ze to coś w okolicach opuszczanej burty bagażnika ale nie mam pewności.Nie jest to na pewno podnośnik ani tablica.Dzięki za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam |
|
|
|
 |
mike24
Forumowicz
Auto: Outlander 2.4 MT Intense+ 2011
|
Wysłany: 16-01-2013, 14:23
|
|
|
mnie dla odmiany brzęczy coś z przedniego podszybia i lewego słupka na wysykości wychodzenia z niego pasa... dodatkowo zauważyłem, że spod szyby wzmaga się wraz ze spadkiem temp na zewnątrz
czy kto coś poradzi na te dwie przypadłości? |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
|
Wysłany: 24-01-2013, 15:32
|
|
|
A mnie dzisiaj "tyrkotało" lekko waliło z prawej strony tylko na 2 biegu przy 2tys obr z napedem na 4 koła na 2 nic sie nie dział |
|
 |
|