|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 30-03-2010, 21:28 |
Likwidacja zapachu nikotyny |
Autor |
Wiadomość |
JaGogol
Nowy Forumowicz JaGogol
Auto: Cari 2002 1.9 DI-D R9Q2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2010, 19:43 Likwidacja zapachu nikotyny
|
|
|
W czasie zakupu było w aucie 5 choinek i niska temperatura i to mnie zmyliło. Poprzedni właściciel był niepalący ale używał auto tylko 1 rok a wcześniejszy musiał palić (chyba fajkę bo żadnych śladów).
Na forach szukałem sposobu wywabienia tego zapachu. Są cztery sposoby: wietrzenie, pranie, środki chemiczne, ozonowanie.
1. Wietrzenie - działa, ale musiałoby by to trwać miesiącami i nie pod blokiem.
2. Pranie - tylko w lecie.
3. Ozonowanie - kupiłem sobie ozonator za 328 zł i użyłem go kilkakrotnie. Po każdym użyciu zapach wewnątrz kabiny zdecydowanie zmalał. Przy okazji ozonator będzie mi służył do odgrzybiania klimy. Zakup zwraca się po 3-4 krotnym odgrzybianiu.
4. Środki chemiczne - zastosowałem neutralizator zapachów WURTH - rewelacja. Po jednym popsikaniu podsufitki, foteli, wykładzin zapach nikotyny zniknął. Jedno opakowanie starcza na cały samochód.
WNIOSEK: Jeśli ktoś z Was chce się szybko i skutecznie pozbyć zapachów w samochodzie radzę użyć neutralizator + kilkukrotne ozonowanie.
Życzę miłych zapachów. |
|
|
|
 |
|
|