|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] nieszczęsne zawieszenie i kilka innych problemów |
Autor |
Wiadomość |
maverick001
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2,0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-09-2009, 23:10 [Cari 1.6] nieszczęsne zawieszenie i kilka innych problemów
|
|
|
Witam , mam ogromny problem z zawieszeniem , strasznie mi skrzypi jakbym wozem drabiniastym jechał , ponadto jest okropnie sztywne i twarde co chwila jakieś stuki i to wszystko z tyłu dodam , że 3mce temu wymieniałem amortyzatory ( fakt , że kupiłem te tańsze ) z tyłu i nadal jeżdżę jak na "kwadratowych" kołach. Na dodatek ostatnio zaczął skrzypieć mi hamulec i ręczny ( gdy go wcisnę to nic a jak go puszcze to skrzypi ) Prosze dorazcie mi co mam robic z tym zawieszeniem |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-09-2009, 09:38
|
|
|
ja kupilem amory Magnum Technology (polskie) i skrzypia od nowosci (jeden bardziej)...
coz moge powiedziec - przestrzegam przed tym szajsem
na tyl mam tokico i sa super (takie byly montowane fabrycznie) |
|
|
|
 |
bart1924
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 199 Skąd: Suchedniów
|
Wysłany: 22-09-2009, 20:45
|
|
|
Cytat: | gdy go wcisnę to nic a jak go puszcze to skrzypi |
sprawdź tłoczki lub prowadnice bo pewnie klocek nie odbija
co do zawieszenia to najlepiej jechać na trzepak, wszystko sprawdzą za grosze i powiedzą co jest nie tak, u mnie przez gumy stabilizatora było słychać jakbym mi cały zawias poszedł... |
|
|
|
 |
woyu
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 GL
|
Wysłany: 23-09-2009, 11:55
|
|
|
Mialem ten sam problem (skrzypienie, tluczenie zawieszenia z tylu)- okazalo sie ze to wahacze tyl do wymiany byly 3 po jakies 170zł :/ pare grosza poszlo. |
|
|
|
 |
maverick001
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2,0
|
Wysłany: 21-12-2009, 15:15
|
|
|
WITAM . MOGĘ JUŻ SIE WYPOWIEDZIEĆ NA TEMAT ZAWIESZENIA. MIANOWICIE NAJLEPSZYM SPOSOBEM JEST WYMIANA WAHACZY W POPRZECZNYM Z REGUŁY MOŻNA WYMIENIĆ TULEJE ZAŚ POZOSTAŁE 2 ( ogólnie SA TRZY WAHACZE NA STRONĘ ) TRZEBA WYMIENIĆ CALE ( choć MI SIE udało W TYCH WIĘKSZYCH 27 LUB 30 cm DŁUGOŚCI ZALEŻY OD WERSJI WYMIENIĆ SAME TULEJE). PONADTO DOBRZE JEST WYMIENIĆ GUMY NA STABILIZATORZE I ŁĄCZNIKI stabilizatorów. OGÓLNIE KOMPLETNY TYL WYNIÓSŁ MNIE OK 500 - 600 ZL. PS. JEŚLI KTOŚ WYMIENIA AMORTY7ZATORY ODRADZAM FIRMĘ MAGNUM TECHNOLOGY LEPIEJ DOPŁACIĆ I KUPIĆ KYBa POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
|
|