|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Upadek SAAB-a |
Autor |
Wiadomość |
Zorro123 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2009, 17:37 Upadek SAAB-a
|
|
|
Nie wiem czy to dobre miejsce na takie rozważania ale trochę mi żal marki SAAB.
http://moto.onet.pl/15905...kul.html?node=2
Jednym z konkurentów obecnego Lancera którego kupiłem był właśnie SAAB 9-3 co prawda używany ale bardzo mi się podobał jego wygląd zewnętrzny (fajna stateczna limuzyna) jednak poczytałem sobie trochę o nim i z lekka mi przeszło. Ale sentyment pozostał. Lekko odbiegając od tematu kiedyś także Mitsubishi balansowało na krawędzi ale udało się uniknąć upadku. W przypadku SAAB-a niestety nie. A może kiedyś reaktywują tą markę.... Jest to na pewno strata i dla świata motoryzacji i dla ludzi pracujących w tej fabryce. Myślę że Szwedzi są w miarę dokładnym narodem i nie wypuszczają złych produktów ale są zbyt słabi ekonomicznie a właściciel (czyli GM) postawił na unifikację (z Oplem) co bardzo się odbiło na jakości. Szkoda....
P.S. jeśli napisałem w złym forum niech modowie to przeniosą do właściwego. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-12-2009, 11:22
|
|
|
Trochę to dziwne, bo niedawno Saab prezentował nowego 9-3X, ale wiadmo rzadzi kasa i cos poszlo nie tak. Moze jeszcze zamkna Scanie, gdyz Saab i Scania sa produkowane pod tym samym godłem/logiem, co prawda firmy te przeżyły "rozwód" w 1995r. ale kto tam wie co i jak |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|