|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 11-03-2010, 07:51 |
Galant 2.0 Kombi Zgierz |
Autor |
Wiadomość |
danino88
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5V6TT & Lancer 1.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2007 Posty: 1315 Skąd: Częstochowa/Wrocław
|
Wysłany: 18-12-2009, 11:18 Galant 2.0 Kombi Zgierz
|
|
|
Tak jak w temacie, proszę o opinie na temat tego gala. Zdjęcia bardzo małe, jednak czy się opłaca to kupić na dłuższą mete?
galant 2.0 zgierz
Kod: | Witam!
Mam do sprzedania Mitsubishi Galant 2.0 97' uszkodzonego. Auto było sprowadzone z Niemiec rok temu, jestem pierwszym właścicielem w Polsce. Do dnia wypadku auto było używane na co dzień i regularnie serwisowane (oleje, podstawowe naprawy itd.) Auto sprzedaję uszkodzone ponieważ mam już nowe, na dodatek w zeszły weekend miałem Galanta wystawić na sprzedaż sprawnego, a w piątek miałem wypadek ( drugi uczestnik wypadku niestety miał zamontowany hak więc oprócz widocznych uszkodzeń jest też do wymiany chłodnica). Ponadto uszkodzone zostały: maska, zderzak, atrapa chłodnicy i został wgnieciony przedni pas pod zderzakiem. Światła na szczęście ocalały, jedynie prawy kierunkowskaz wyskoczył z mocowań. We wrześniu było naprawiane przednie zawieszenie więc większość części jest tam nowa.
Wyposażenie: ABS , elektryczne i podgrzewane lusterka , elektryczne szyby , elektryczny panoramiczny szyberdach , elektrycznie regulowana wysokość świateł w 4 pozycjach , 4 poduszki powietrzne , hamulce tarczowe przód i tył , fotel kierowcy regulowany w 4 pozycjach , welurowa tapicerka , wspomaganie kierownicy , centralny zamek , alufelgi Borbet 15" , komplet zimowych i letnich opon , radio CD Pioneer.
Samochód wart swej ceny. Sprzedaję w takim stanie w jakim jest po wypadku niczego nie domontując. Można naprawić i niskim kosztem mieć sprawnego, w dobrym stanie Galanta. Albo też jest to oferta dla posiadaczy tej marki - części osobno sprzedawane dałyby znacznie wyższą kwotę.
Po więcej informacji zapraszam pod numer telefonu 600-476-797 |
 |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 18-12-2009, 13:27
|
|
|
No to już co najmniej drugi jego dzwon już jest dwukolorowy, i to cały przód w jednym kolorze, a od tylnich drzwi w drugim.
Poza tym - nie dam sobie nic za to uciąć - ale widziałem go jako całego kilka razy na allegro, bo miałem się wybrać obejrzeć. |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2009, 13:45
|
|
|
Dokładnie tak jak pisze misza116......
Raz już był malowany, bo równo od szczeliny pomiędzy drzwiami jest różnica w kolorach...
Co do opłacalności:
dostał niezbyt mocno, i jest to do naprawienia w całkiem rozsądnych pieniądzach (ok 1000-1500 sam bym wziął za naprawę). Nie wchodziłem na ogłoszenie więc nie znam jego ceny....
Mogły (i nawet bym na to liczył) lekko "zejść" się ze sobą podłużnice (belka je naciąga), ale to nie jest problem...
Największym problemem jaki ja widzę, jest zestaw chłodnic i ew. wentylatorów, bo spotkanie z hakiem nigdy nie jest przyjemne.
na pewno do wymiany będzie:
chłodnica klimatyzacji, chłodnica płynu chłodzącego, ew. wentylatornia (same wentylatory mogą być dobre, ale korpus pęka z reguły).
Dodatkowo blacharzowi trzeba będzie dostarczyć:
Przedni pas (tzw okular), zderzak, maskę bo tej nikt naprawiał nie będzie, belkę pod zderzak.
Prawy reflektor na 100% ma popękane uchwyty, więc pewnie trzeba będzie go zmienić. (połamał zderzak więc gdzieś puścił)
To tyle ode mnie. Decyzję pozostawiam tobie danino88. |
|
|
|
 |
Tomek83
Forumowicz
Auto: Galant 2.4 FULL :)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Okolice wrocławia
|
Wysłany: 18-12-2009, 14:08
|
|
|
Akurat na ten temat moge powiedziec i to sporo,bo jakis czas temu kupilem takiego wlasnie galanta ktorym obecnie jezdze
uderzenie nie jest takie znowu delikatne jakby sie wydawalo na zdjeciach,wszystko kosztuje a najgorsze sa male pierdolki(czytaj najdrozsze),
Musialbys przyszykowac: zderzak przod,pas przedni,gril, chlodnice+wentylator,maske,mysle ze lampy tez maja jakies uszkodzenia(pekniecie szkla lub pekniete uchwyty) mysle ze koszt czesci +robota wyniosloby razem nie mniej niz 3-3.5 tys zł,niby wszystko jest tanie,ale jak juz sie czlowiek wezmie za konkretne szukanie to jest cyrk! przesylki,kombinowanie ta nie doszla ten nie wyslal ajjj,mowie wam troche nerwow mi to zabralo... mozna kupic caly kompletny przod ale wtedy kosztuje minimum 2500zł a jak sie szuka pojedynczo to wyjdzie taniej. Ja dalem za auto 500euro,wiec nie narzekam.. wyniosl mnie tyle ile mialem na galanta mysle ze jak gosc ci odda za 6000zł to w 10000zł powinienes sie zmiescic. Takze nie wiem czy to az taka okazja,nie wiadomo jak podluznice, ogolnie auto nie wyglada najlepiej,przod mialo juz chyba robiony,czemu gosc nie dal zdjecia spod maski?? Ma wiele kolorow poza tym tyl cos siedzi,dalej nie ogladam. A najwazniejsze pytanie: DLACZEGO AIRBAGI NIE STRZELILY? W moim przypadku wywaliły. Jakbys chcial wiedziec cos wiecej na temat tego calego mojego remontu to zapraszam na PW. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 21-12-2009, 12:04
|
|
|
Tomek83 napisał/a: | DLACZEGO AIRBAGI NIE STRZELILY? |
Właśnie... może dlatego że już ich nie ma?
danino88, według mnie auto nie warte uwagi. Wiem to z doświadczenia. Tak jak napisał Tomek83, jest mnóstwo zabawy. A to tego nie ma, a to tamtego. A koszty rosną i rosną... a co najgorsze, to nie masz jak sprawdzić reszty tego auta, czyli zawieszenia oraz pracy układu przeniesienia napędu. W tym skrzyni, bo w takim stanie na jazdę próbną nie wyjedziesz. |
|
|
|
 |
|
|