układ wydechowy eclipse 1g |
Autor |
Wiadomość |
sunefi
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1g
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2009, 21:00 układ wydechowy eclipse 1g
|
|
|
Witam musze wymienic wydech w moim elcipse 1g i chcialem wiedziec skad najlepiej zamowic bo w jednym sklepie z wydechami koles mi powiedzial ze sam tlumik koncowy bedzie kosztowal ponad 700zl.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 19-12-2009, 23:56
|
|
|
sunefi, ale co cały poleciał czy jak ?? TŁUMIKARZA i spytaj czy niema na zamówienie zamiennika
kolega kiedys wsadził wydech kompletny od sonaty 95 i było ok osobiscie za 950zł zrobiłem sobi e przelotowy z kwasiaka
ps a co twojego nieda sie zreanimowac?? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-12-2009, 10:10
|
|
|
sunefi, poszukaj firmy która produkuje wydech w Twoim regionie, w małopolsce to w miejscowości Kochanów jest firma Oldcar czy coś w tym stylu i oni zrobią każdy tłumik w rozsądnej cenie. Jeśli będziesz chciał kupić coś dedykowanego do Ecli to musisz się liczyć z takimi kosztami jak usłyszałeś. Ja miałem problem z środkowym tłumnikiem do Space Runnera, produkuje go tylko Bosal, koszt u tłumikarza 700 zł, mi udało się kupić w IC za 360 i okazało się że był tylko jeden w polsce |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 20-12-2009, 10:44
|
|
|
Końcowy w IC z Bosala kosztuje 500zł -30% zniżki na kartę mitsumaniaka to masz ok. 350 zeta.
Napisz co dokładnie rozumiesz pod pojęciem wydech? |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
sunefi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-12-2009, 16:51
|
|
|
Konkretnie padlo mi laczenie nad tylnymi kolami wiec musze koncowy wymienic plus ten lacznik co wyglada jak filtr jakis ktory jest pod siedzeniem kierowcy, a czy zna ktos dobra firme w wlkp lub jakis samochod z ktorego to bedzie pasowalo.
Jeszcze myslalem nad kupnem urzywki od ecli innego co wy na to ? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 20-12-2009, 16:56
|
|
|
sunefi napisał/a: | Jeszcze myslalem nad kupnem urzywki od ecli innego co wy na to ? |
Zależy od ceny, ale generalnie dobry pomysł. Też w w/w czasie szukałem używki do Runnera. Spróbuj jeszcze naprawić (pospawać) swój tłumnik. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
sunefi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-12-2009, 19:01
|
|
|
ten tlumik juz byl spawany nie raz i juz sie nawet nie da |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 22-12-2009, 11:03
|
|
|
sunefi napisał/a: | ten tlumik juz byl spawany nie raz i juz sie nawet nie da |
To szukaj używki nie spawanej napewno wytrzyma dłużej niż tłumnik od rzemieślnika. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 22-12-2009, 11:17
|
|
|
panowie, ale nie żebym się czepiał, ale to jest TŁUMIK (od tłumienia, a nie od tłumnienia) |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 22-12-2009, 11:26
|
|
|
wuerce napisał/a: | panowie, ale nie żebym się czepiał, ale to jest TŁUMIK (od tłumienia, a nie od tłumnienia) |
Masz racje, ale takie uwagi nie w tym dziale polecam http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3475
W tym miejscu jest to OT. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 23-12-2009, 10:44
|
|
|
wuerce napisał/a: | Końcowy w IC z Bosala kosztuje 500zł -30% zniżki na kartę mitsumaniaka to masz ok. 350 zeta. |
Jak ja szukałem tłumika końcowego to okazało się, że bosal przestał produkować tłumiki do 1G i są już w PL niedostępne. Jeśli chcesz tanio i dobrze to kup używkę w dobrym stanie. Ja kupiłem misia z pseudotuningowym wyjcem a ori był w bagażniku i nie było na nim nawet śladu rdzy, sprzedałem go za 80zł...Po jakimś czasie miałem dość ryku, który zafundował poprzedni właściciel i zacząłem szukać jakiejś alternatywy.
Jedyny zamiennik to był bosal, ale niedostępny. Ori nowy tłumik kosztuje ok 1000zł.
W końcu zrobiłem na zamówienie w el-tec, co kosztowało mnie 700zł, ale było warto, brzmi i prezentuje się wyśmienicie.
Gdyby nie chęć zamontowanie czegoś nowego, to najlepszym rozwiązaniem byłaby używka.
Odradzam wszelkie produkty z allegro, uniwersalne. Efekt puchnącej głowy gwarantowany. |
|
|
|
 |
|