Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki serwis w TROJMIEŚCIE???
Autor Wiadomość
Zielony929 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-05-2010, 17:06   jaki serwis w TROJMIEŚCIE???

Witam od grudnia jestem szczęśliwym posiadaczem Outlandera po liftingu i zastanawiam sie jaki serwis wybrać do przeglądów serwisowych? Co myślicie o serwicie GDAŃSK Miałki szlak? Pozdrawiam

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Wysłany: 07-05-2010, 11:21   

na Miałki Szlak byłem w lutym na przeglądzie przy 18.000km (tak, jest 20, ale rok mi upłynął). Pisałem o tym w innym temacie, ale i tutaj napisze bo w pracy siedzę i mi się nudzi :P
Generalnie co do obsługi mam mieszane uczucia. Moje auto przyjmował pan Wojtuś, który sprawiał wrażenie niedocenionego i niedoszłego pana kierownika (coś a'la cwaniacki Jolero). Co mnie najbardziej zdziwiło to to, że stwierdził, że książkę serwisową, którą mam w j. Niemieckim (auto z Austrii) będę musiał wysłać do Mitsu w Warszawie, żeby sprawdzili moje auto w rejestrze, wydali i podbili polską książkę... :shock: Z ciekawości zadzwoniłem do Mitsu w Warszawie a tam po chwili milczenia pan Rafał stwierdził, że rozmawiałem z jakąś mało kompetentną osobą i że nie ma takiej potrzeby.
Drugą sprawą był fakt, że nie chcieli mi uznać gwarancji, ze względu na stłuczkę. Stłuczka objęła prawy błotnik i lampę, oraz leciutko szarpnęła felgę. Co to ma do gwarancji? Otóż cwaniactwo chciało unieważnić gwarancję na cały samochód a w tym przypadku przestaje ona działać jedynie na elementy które doznały obrażeń. Wpis w książce mam, lecz nie wiem czy kompletny. Pod koniec października następny przegląd, tym razem wypróbuję Plichtę w Gdyni, którzy niedawno uzyskali statut ASO Mitsu oraz dealera. Ktoś już pisał, że jest u nich dobrze. Pytanie - odpowiedź bez owijania w bawełnę. Ludzie kompetentni, chociaż tego jeszcze nie powiem dopóki sam nie sprawdzę. Przekazuję co czytałem na forum.
Jeśli wpisy w książce są adekwatne do tego co zrobili to wydaje mi się, że tabelki nie uzupełnili. Czyli jakieś tam sprawdzanie klocków, czyszczenie, sprawdzanie powłoki lakierniczej itp. Jeżeli tak jest (a nie wiem, muszę przetłumaczyć książkę) to na pewno do nich nie wrócę. Dla mnie ważne jest, że postawili pieczątkę ASO w książce serwisowej. Następnym razem uderzam do Plichty i mam nadzieję, że Gdynianie nie będą się ze mną kłócić, że nie mam gwarancji, że nie mam sprawdzenia bla bla bla. Z miejsca będę dzwonił do Mitsu w Wawie bez zabawy.
Aha! Motor Centrum nie wpuszcza na halę. Przynajmniej mnie nie wpuścili. Olej sprawdziłem od razu, czy nie polecieli na łatwiznę. Był żółciutki więc się nie przyczepiałem.
Materiały oczywiście weź swoje! Kroją niesamowicie na oleju i filtrze. Więcej raczej nie trzeba wymieniać na pierwszym przeglądzie. Na upartego możesz inne filtry. Ja nie wymieniałem i żyję.
Pytasz o Gdańskie ASO więc wnioskuję, że jesteś z Gdańska. Przed halą Olivia po stronie ulicy w kierunku na Sopot, za zieloną bramą jest sklepik z dużym żółtym szyldem PPHU FILTRY. Goście mają BARDZO dobre ceny. Za filtr oleju Japoński zapłaciłem śmieszne 14zł a za 4+1l Castrol Edge Sport 0W-40 dałem 149zł, gdzie w innych sklepach same 4l widziałem za 180. Znajdziesz ich tez na Allegro. To nie jest reklama, nie pracuję tam. Jedynie podpowiadam, że znalazłem dobry sklep. Mają chłopaki grube katalogi w których mają opisane jakie są najlepsze filtry i oleje do danego pojazdu.
Z plusów Gdańskiego ASO wymienię to, że czas oczekiwania nie był zbyt wydłużony pomimo kolejki. Czekałem 2.5 godziny a było widać, że chłopaki zasuwają. Auto dostałem umyte po przeglądzie. W środku podczas czekania można się uwalić w kafejce, zjeść coś, wypić poczytać gazetę lub pooglądać inne auta.
Wybór pozostawiam Tobie. Być może byłem akurat pechowcem, że mnie tak potraktowano, może pan Wojtuś miał zły dzień (fakt coś mu się w gałę stało bo całe oko miał czerwone, może go to troszkę podku...zdenerwowało). Opisałem tylko MOJE odczucia. W każdym razie ja osobiście tam nie wrócę.
W razie pytań służę pomocą na PM

Mariusz4 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.2
Wysłany: 07-05-2010, 16:04   

Silverrr napisał/a:
Pod koniec października następny przegląd, tym razem wypróbuję Plichtę w Gdyni, którzy niedawno uzyskali statut ASO Mitsu oraz dealera. Ktoś już pisał, że jest u nich dobrze. Pytanie - odpowiedź bez owijania w bawełnę. Ludzie kompetentni, chociaż tego jeszcze nie powiem dopóki sam nie sprawdzę. Przekazuję co czytałem na forum

na mnie ASO Plichta w Gdyni tez wywarło pozytywne wrażenie. przeglądu co prawda nie robiłem, ale jeżeli nic się nie zmieni to pewnie u nich zrobię następny przegląd.

pozdrawiam,
Mariusz

trooper 
Mitsumaniak

Auto: OIII 2.2DID Automat Intense +
Wysłany: 30-06-2016, 18:03   

No dobra. Na m3m bez odzewu to odgrzeję też tu. Czy ktoś ostatnio korzystał z usług motor centrum w Gdańsku na Miałkim Szlaku? Czy jakość sie zmieniła, czy zostaliśmy w 3m bez dobrego ASO?

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 02-07-2016, 12:54   

Ja nie mam o nich zdania. Jak to mój mechanik powiedział: "Nie dawaj im żeby Ci za dużo przy nim nie kręcili, na razie nic nie musisz robić. A jak będzie trzeba to Ci powiem"
Generalnie jeżdżę do nich tylko na wymianę kół. Po każdorazowej wizycie dzwonią dwie panie, jedna z Gdańska druga w imieniu Mtsubishi Polska. Przeprowadzają ze mną ankietę czy wszystko zostało prawidłowo wykonane.

Odpowiedz do tematu