|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Uszkodzony aparat zapłonowy? Błąd 23- TDC1 |
Autor |
Wiadomość |
Kubica
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 93r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-12-2009, 20:25 [1G 90-94] Uszkodzony aparat zapłonowy? Błąd 23- TDC1
|
|
|
Witam!
Od tygodnia jestem posiadaczem Mitsubishi Eclipse 93r 2.0 16V DOHC. Gdy go kupowałem facet mi powiedział ze czasami wyskakuje CHECK ENGINE i auto nie chce odpalić. Wygląda to tak. Jeżdżę sobie autem np cały dzień elegancko, aż tu nagle w czasie jazdy wyskakuje mi CHECK ENGINE, ale auto jedzie dalej do momentu zgaszenia go. Potem przy próbie odpalenia ponownie kulawo chodzi, wyrzuca CHECK ENGINE i gaśnie i tak cały czas. Odłączę akumulator , podłącze i próbuje odpalić. Powtarzam czynność do momentu odpalenia. Czasami się uda czasami nie. Czasami po dłuższym odłączeniu odpali i chodzi ok ale np po godz znowu sytuacja się powtarza. Odczytałem błąd błyskowy z ecu i wymigał --...
Wychodzi ze niby błąd 23 czyli TDC1. Co z tym poradzić? Niby błąd czujnika położenia tłoka pierwszego, ale gdzie on się znajduje?
[ Dodano: 02-01-2010, 12:59 ]
Problem rozwiazany. Uszkodzeniu ulegla sciezka na plytce drukowanej w aparacie zaplonowym dochodzaca do czujnika tdc na plytce. Przepalila sie. Zlutowalem i dziala |
_________________ Nie sztuka jest szybko jeździć, ale dobrze kręcić kierownicą!! |
|
|
|
 |
|
|