hak i problem z wiązką |
Autor |
Wiadomość |
MariuszSz
Forumowicz
Auto: OULANDER II 2.0DID Int+ 2008
|
Wysłany: 13-02-2010, 16:24 hak i problem z wiązką
|
|
|
Mam w Outku zamontowany odczepialnyhak holowniczy brink. Hak zamontowany w salonie przy zakupie. Dzisiaj po raz pierwszy zamierzałem z niego skorzystać i zonk. Źle jest podłączona wiązka i światła działają w zabawny sposób. Wiązka po stronie przyczepki jest ok, bo podłączyłem do drugiego samochodu. Pytanie jest takie, czy poprawienie podłączenia mogę wykonać w każdym serwisie MMC w ramach gwarancji, czy tez muszę jechać do dilera u którego montowałem hak? Obawiam się, że zapewne wariant drugi, ale hak jest identyczny z oryginalnym więc może również w grę wchodzi wariant pierwszy. |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 13-02-2010, 18:11
|
|
|
tylko salon w którym ci hak założyli
tylko oryginalne możesz w każdym ASO robić...
Z drugiej strony, jeżeli możesz poświecić trochę pieniędzy to jedź do dobrego elektryka, powinien w kostce dobrze poustawiać przewody...nie stracisz przez to gwarancji...
Jeżeli masz wiązkę uniwersalną w haku, to zapewne elektrycy wpinali się w prawą tylną lampę.
Możesz oczywiście sam również spróbować...
Jedna uwaga, jeżeli masz wodę w kostce, to mogą światła świrować, sprawdź czy nie jest zawilgocona.
Pozdrawiam |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
MariuszSz
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2010, 19:57
|
|
|
Dzięki, tak myślałem. Pozostaje prośba do kolegów z Wawy o polecenie dobrego elektryka w Wawie lub na linii otwockiej. |
|
|
|
 |
Wazzi
Forumowicz
Auto: Outlander intense +
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 95 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 13-02-2010, 20:07
|
|
|
Pytanie za 100 pktow placiles za ten hak czy miales go w cenie pojazdu? Ja mialem go wrzuconego w cene auta i pytalem - moge z nim jechac do kazdego serwisu, swoja droga jest to ten sam hak tylko z napisem brink a nie mitsu. |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 13-02-2010, 20:09
|
|
|
MariuszSz, jak mieszkasz kolo Wawy to podjedz do ASO wydaje mi si eze nie powienno byc problemu nawet jezeli nie oni zakladali... tym bardziej ze nie dokladales haka do juz kupionego auta tylko kupiles nowe auto z hakiem... |
|
|
|
 |
MariuszSz
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2010, 20:20
|
|
|
Dokładnie, jest to hak identycznym z oryginalnym. Faktury nie pamiętam ale chyba była tam tylko jedna pozycja a dodatki były wymienione w opisie bez wyszczególnienia ich wartości. Na pewno była tylko jedna faktura. Podjadę do serwisu i zobaczymy. Najwyżej im zapłacę a ich postawa będzie dla mnie ważna na przyszłość
[ Dodano: 13-02-2010, 20:22 ]
Wazzi napisał/a: | swoja droga jest to ten sam hak tylko z napisem brink a nie mitsu. |
Na plastikowej nakładanej osłonce kuli jest napis Thule... choć to Brink |
|
|
|
 |
Wazzi
Forumowicz
Auto: Outlander intense +
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 95 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14-02-2010, 03:29
|
|
|
Mam identycznie, brink to pododzial thule do hakow albo ich firma corka cos w tym stylu. |
|
|
|
 |
|