|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Carisma zębatka przegubu z abs |
Autor |
Wiadomość |
banzai54
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma98r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2010, 11:10 [Cari 1.6] Carisma zębatka przegubu z abs
|
|
|
Witam
Jakieś 3 miesiące temu kupiłem sobie carismę 1,6 16v 90KM 1998r hatchback, wszystko jak do tej pory jest super oprócz abs-u. Jak go kupowałem, abs nie działał, lampka się wyłączała razem z lampką od poduszek. Ktoś przylutował kabelek, od srs do abs w liczniku, żeby wyglądało, że działa... Po naprawie tego komputer pokazał 3 błędy, 21,22,51. A w między czasie zauważyłem, że na jednym przegubie nie ma zębatki absu.
Można gdzieś dokupic taką zębatkę?
Jakie wartości powinny pokazywac czujniki? (wszystkie pokazują takie same, 0,5 albo 1,5 nie jestem pewien w tej chwili )
I co z błędem nr. 51?
Jak się kasuję błędy z kompa abs? Czytałem, na forum o jeździe z prędkością poniżej 10km/h i dziesięciokrotnym naciśnięciu pedału hamulca. Udało się komuś skasowac tak błędy? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-01-2010, 11:42
|
|
|
banzai54 napisał/a: | Można gdzieś dokupic taką zębatkę? | Tak w sklepie motoryzacyjnym,
Błąd ABS można skasowac np kompem, poprzez ściągnięcie klemy z aku, jak sie nie myle najprawdopodobniej jest szansa na to ze błąd sam wygaśnie po przejechaniu kilkudziesięciu metrów |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
banzai54
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma98r.
|
Wysłany: 10-01-2010, 11:47
|
|
|
W sklepach pytałem i mówili, że tylko jako całośc się sprzedaje. Możesz podac mi jakiś adres takiego sklepu? najlepiej internetowego |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-01-2010, 12:14
|
|
|
banzai54, ja u siebie mam taki przydrozny sklepik i tam jak przewaznie kupuje przeguby to czasami zamawiam te zebatki, bo zdarza sie ze zebatka rozsadzona zostala przez rdze i nie pasuje bo jest za luzna, albo peknieta, mozesz spróbowac u:
Japaneze
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|