Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer - oświetlenie schowka pasażera
Autor Wiadomość
sharky 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2017, 17:40   Lancer - oświetlenie schowka pasażera

Czy w Lancerach występowało fabryczne oświetlenie schowka pasażera? U mnie nie ma podświetlanego schowka i bardzo mnie to denerwuje. Według mnie taki gadżet powinien być montowany w każdym aucie.

matik0109 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 MIVEC -4B10
Wysłany: 25-10-2017, 23:49   

wydaje mi się, że nie było ale ja będę montował sam wystarczy krańcówka ze sklepu za kilka zł chyba 2/3 lampka albo pasek led i podłączyć zasilanie :)

sharky 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Wysłany: 26-10-2017, 13:29   

Też myślę właśnie nad zamontowaniem jakiegoś ledowego oświetlenia + wyłącznika krańcowego z podpiętym na stałe zasilaniem tak aby niezależnie kiedy otworzy się schowek było jasno, a nie tylko w przypadku przekręcenia kluczyka w stacyjce lub włączenia świateł pozycyjnych. Skąd najlepiej je pociągnąć stałe +12V? Zapalniczka odpada, napięcie pojawia się po kluczyku.

Brak fabrycznie podświetlanego schowka przerabiałem już w moim poprzednim aucie: http://klubpumy.pl/viewtopic.php?t=7948 Ale tutaj było ono łatwo do zrobienia, ponieważ fabrycznie było do tego przystosowane i inne modele Forda je miały.

wiewioor 
Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 26-10-2017, 18:23   

sharky napisał/a:
Skąd najlepiej je pociągnąć stałe +12V? Zapalniczka odpada, napięcie pojawia się po kluczyku.

Można 12+ pociągnąć od górnej lampki prawym słupkiem.

Maciek6778 
Forumowicz
Maciek6778

Auto: Mitsubishi Lancer X
Wysłany: 17-02-2018, 14:28   

Zamieściłem to wcześniej w innym temacie, ale tutaj lepiej pasuje;)
Dla zainteresowanych prosty patent na podświetlenie schowka (mnie osobiście bardzo przeszkadzał jego brak..)
Wyłącznik krańcowy idealnie pasuje w miejsce pokazane na zdjęciu, zasilanie przeciągnięte w słupku z lampki na podsufitce.

DSC_8112 by Maciek6778, on Flickr

DSC_8116 by Maciek6778, on Flickr

Odpowiedz do tematu