|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer - oświetlenie schowka pasażera |
Autor |
Wiadomość |
sharky
Forumowicz
Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Paź 2017 Posty: 103 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 25-10-2017, 17:40 Lancer - oświetlenie schowka pasażera
|
|
|
Czy w Lancerach występowało fabryczne oświetlenie schowka pasażera? U mnie nie ma podświetlanego schowka i bardzo mnie to denerwuje. Według mnie taki gadżet powinien być montowany w każdym aucie. |
_________________ Mitsubishi Lancer VIII sedan, Invite, 1.6 MIVEC 117 KM, kolor biały + pakiet Black, 2012 r. |
|
|
|
 |
matik0109
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 MIVEC -4B10
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Gru 2016 Posty: 65 Skąd: Zabrze, Śląskie
|
Wysłany: 25-10-2017, 23:49
|
|
|
wydaje mi się, że nie było ale ja będę montował sam wystarczy krańcówka ze sklepu za kilka zł chyba 2/3 lampka albo pasek led i podłączyć zasilanie |
|
|
|
 |
sharky
Forumowicz
Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Paź 2017 Posty: 103 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 26-10-2017, 13:29
|
|
|
Też myślę właśnie nad zamontowaniem jakiegoś ledowego oświetlenia + wyłącznika krańcowego z podpiętym na stałe zasilaniem tak aby niezależnie kiedy otworzy się schowek było jasno, a nie tylko w przypadku przekręcenia kluczyka w stacyjce lub włączenia świateł pozycyjnych. Skąd najlepiej je pociągnąć stałe +12V? Zapalniczka odpada, napięcie pojawia się po kluczyku.
Brak fabrycznie podświetlanego schowka przerabiałem już w moim poprzednim aucie: http://klubpumy.pl/viewtopic.php?t=7948 Ale tutaj było ono łatwo do zrobienia, ponieważ fabrycznie było do tego przystosowane i inne modele Forda je miały. |
_________________ Mitsubishi Lancer VIII sedan, Invite, 1.6 MIVEC 117 KM, kolor biały + pakiet Black, 2012 r. |
|
|
|
 |
wiewioor
Forumowicz

Auto: Lancer
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Kwi 2013 Posty: 282 Skąd: Rz-ów
|
Wysłany: 26-10-2017, 18:23
|
|
|
sharky napisał/a: | Skąd najlepiej je pociągnąć stałe +12V? Zapalniczka odpada, napięcie pojawia się po kluczyku. |
Można 12+ pociągnąć od górnej lampki prawym słupkiem. |
|
|
|
 |
Maciek6778
Forumowicz Maciek6778

Auto: Mitsubishi Lancer X
|
Wysłany: 17-02-2018, 14:28
|
|
|
Zamieściłem to wcześniej w innym temacie, ale tutaj lepiej pasuje;)
Dla zainteresowanych prosty patent na podświetlenie schowka (mnie osobiście bardzo przeszkadzał jego brak..)
Wyłącznik krańcowy idealnie pasuje w miejsce pokazane na zdjęciu, zasilanie przeciągnięte w słupku z lampki na podsufitce.
DSC_8112 by Maciek6778, on Flickr
DSC_8116 by Maciek6778, on Flickr |
|
|
|
 |
|
|