|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:03 |
[I 2.4] Pompa wspomagania! |
Autor |
Wiadomość |
wiler
Nowy Forumowicz
Auto: outlander '04
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-01-2010, 00:49 [I 2.4] Pompa wspomagania!
|
|
|
Witam wszystkich,
potrzebuję jak najszybciej kupić pompę wspomagania do Outlandera I 2,4
Pomóżcie! Gdzie szukać?
z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 25-01-2010, 00:06
|
|
|
Ja bym spróbował pomęczyć tych kolesi http://www.japancar.pl/czesci_uzywane.php jednak lepiej przyjechać do nich osobiście z tą pompą, bo raczej skończy się dobraniem "podobnej" od innego modelu mitsubishi. Jeśli chodzi o firmę, to kiedyś u nich kupowałem części do mazdy, firma wiarygodna, dają chyba tydzień "gwarancji".
Niestety cena jest dobierana "na oko", chyba pod klienta i czasem może się okazać wysoka (mimo że oczywiście nie przekracza 50% ceny w ASO). |
|
|
|
 |
wiler
Nowy Forumowicz
Auto: outlander '04
|
Wysłany: 25-01-2010, 17:20
|
|
|
Bylam dzisiaj w Auto Marpo i zaproponowali mi pompe od Pajero
Czy jest jakakolwiek szansa że to będzie działać? Różni się kilkoma elementami, facet chciał mi udowodnić, że to sie wszystko uda poprzekładać ( z 2 pomp zrobić jedną?) i jak kupie cieńszy pasek niż miałam dotychczas to będzie śmigać..
Uznałam od razu, że nie.. o cenę nawet nie zapytałam.. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 25-01-2010, 19:59
|
|
|
wiler napisał/a: | Bylam dzisiaj w Auto Marpo i zaproponowali mi pompe od Pajero
Czy jest jakakolwiek szansa że to będzie działać? | Pompa to pompa, tłoczy olej i jest napędzana paskiem, z tego co widziałem w mitsubishi to wg katalogu każdy model a nawet często wariant ma inny symbol. Pewnie jakieś minimalne różnice typu kąt wygięcia rurki albo inny otwór pod śrubę.
wiler napisał/a: | Różni się kilkoma elementami, facet chciał mi udowodnić, że to sie wszystko uda poprzekładać ( z 2 pomp zrobić jedną?) i jak kupie cieńszy pasek niż miałam dotychczas to będzie śmigać..Uznałam od razu, że nie.. o cenę nawet nie zapytałam.. | Chciał chłop zrobić dobrze, a tu go zje......
Napiszę jeszcze raz to co komuś ostatnio pisałem, znajdź kogoś kto naprawia/regeneruje pompy, jeśli nie ma tam jakiegoś znacznego mechanicznego uszkodzenia (np pęknięcia) to powinno dać się naprawić. To nie jest rakieta kosmiczna, potrzeba tylko mieć odpowiedni warsztat i trochę praktyki. W ostateczności może spiknąć "naprawiacza" z tym od pompy pajero, razem powinni ustalić wersję czy da się coś z tym zrobić czy nie. |
|
|
|
 |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
|
Wysłany: 27-02-2010, 21:52
|
|
|
niestety do outka nie pasują pompy od innych modeli ze względu na nieodczepialne koło pasowe (które ma 5 grzbietów a nie 4 jak w starszych modelach)
ja się na tym za bardzo nie znam, ale Bubu tak twierdzi
naszą pompę postanowiliśmy oddać do regeneracji - koszt ok 300 zł (nowa w ASO kosztuje 4900!!!!)
można wysłać kurierem do:
Stanisław Kostka
ul. Fredry 127
43-346 Bielsko-Biała
albo firmy Lauber w Słupsku
(dodano 03.03.2010)
potwierdzam - zregenerowana pompa chodzi jak nowa!!!!
wykonano w Bielsku u P. Stanisława - polecam!
|
|
|
|
 |
|
|