|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6 LPG] Nie pali na jeden cylinder, trzęsie silnik |
Autor |
Wiadomość |
ramzinho
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 100KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Wrz 2008 Posty: 26 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 08-01-2010, 20:10 [Cari 1.6 LPG] Nie pali na jeden cylinder, trzęsie silnik
|
|
|
Witam
Jestem posiadaczem Carismy 1.6 z instalacją gazową STAG 300
Ostatnio mam problem gdyż silnik pracuje mi na 3 cylindry.
Dzieje się tak zarówno na benzynie jak i gazie.
Na niskich obrotach trzęsie silnikiem, a rura wydechowa tak jakby się dławi. Jak dodam gazu to tak jakby "pyrczy" początkowo, później na wyższych obrotach jest lepiej. Tzn. jak jadę to na niskich obrotach nie ma mocy. Jak jest ok 2000-2500 obrotów jest już dobrze.
Wymieniłem świece, te które wykręciłem były suche. Zamieniałem miejscami cewki i wciąż nie chodził ten sam cylinder, a więc cewki też są w porządku.
Sprawdziłem na złączu diagnostycznym i nie wymrugało mi żadnych błędów.
Ma ktoś jaki pomysł co może być nie tak ? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-01-2010, 20:26
|
|
|
sprawdz czy sie przypadkiem wtrysk z tego gara nie odlaczyl, jak nie to pewnei zawory sie wypalily, bo byc moze ktos ustawil zbyt uboga mieszanke |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
ramzinho
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-01-2010, 22:45
|
|
|
Wtrysk się nie odłączył.
Instalacja ma 2 lata i 2 miesiące Ja jeżdżę samochodem rok i miesiąc W kwietniu byłem na regulacji Nawiercał mi otwory przy wtryskach do gazu, a później ustawił mapę. Generalnie bardzo chwalił instalację i twierdził, że jest fachowo założona... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 09-01-2010, 10:14
|
|
|
ramzinho, zmierz kompresje, podpowie czy jest to to co napisal Matejko napisał/a: | pewnei zawory sie wypalily |
|
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ramzinho
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-01-2010, 12:00
|
|
|
Niestety na jednym cylindrze nie ma ciśnienia
Mam podstawić samochód do mechanika w przyszłym tygodniu, rozbierze silnik i powie co będzie dalej... |
|
|
|
 |
|
|