Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
13-01-2010, 07:02
[E5x 92-96] Galant do 4000 da rade?
Autor Wiadomość
Rafu 
Nowy Forumowicz

Auto: ni ma jeszcze
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2010, 01:40   [E5x 92-96] Galant do 4000 da rade?

Witam na wstępie sie przywitam, czesć wszystkim, a wiec od paru ładnych miesięcy zastanawiam się nad wyborem mojego pierwszego samochodu(19 lat mam) stawiam na auta stabilne dynamiczne i niespotykane zbyt czesto na naszych drogach, nie jak większośc kierowców w moim wieku civic lub bmw(choć bmw rozważałem lecz uznałem że lepiej będzie nabrać doświadczenia w przednionapędówce a potem kupić tylnio napędówke jak spokornieje i minie wiek głupich pomysłów :D . W drodze selekcji pozostał galant. A więc czy za 4000 znajdę galanta w przyzwoitym stanie najlepiej silnik 1,8 może być na podtlenek gazu. Czy te 2 galanty mogły by być czy lepiej uzbierać jeszcze trochę i kupić coś za trochę drożej. :mrgreen: http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11057853

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11115406

Pozdrawiam

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 11-01-2010, 12:30   

Rafu, po tych zdjeciach zamieszczonych w ogłoszeniach ciężko coś powiedzieć. Chociaż ten pierwszy nawet na takich zdjęciach wygląda słabo, ale oczywiście w tej cenie nie ma co się nastawiać na dobry stan.
Jeśli chcesz kupić auto za tą kasę to musisz się liczyć z tym, że na początek będziesz musiał włożyć jakieś 3tys żeby było w pełni sprawne do jazdy. Nikt nie sprzeda za takie pieniądze dobrego auta w tej klasie...
Sama instalacja gazowa to koszt około 2k, opony jakieś 1,2-1,5k nie wspominając o innych częściach jak klocki, tarcze, oleje, płyny, rozrząd.
Na Twoim miejscu wybrałbym jako pierwsze auto w tym budżecie coś mniejszego. Np colta CJO lub lancera. Koszt utrzymania będzie znacznie niższy.

Rafu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-01-2010, 17:09   

a może starszego galanta wybrać? rocznik 87-92?

mc 
Forumowicz

Auto: Galant E88A 2.5 V6 4x4
Wysłany: 12-01-2010, 03:07   

Rafu, powiem ci że mam Gala z 91 i szczerze ci polecam.Bo jeśli masz 4 tysiące to spoojnie kupisz zadbany egzemplarz i jeszcze zostanie ci masa kasy na ewentualne ubezpieczenie, wymiane oleju i tym podobne pierdółki związane z zakupem. A kupując nowszą wersję za cztery tysiące licz się z tym że w aucie będzie jezscze sporo do zrobienia (szczególnie ten drugi z otomoto- auto z 95 a za 3500, na pewno z nim coś nie halo).

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 12-01-2010, 03:15   

mc napisał/a:
szczególnie ten drugi z otomoto- auto z 95 a za 3500, na pewno z nim coś nie halo

i ma cofnięty licznik :twisted:

Rafu napisał/a:
nad wyborem mojego pierwszego samochodu(19 lat mam)

to znaczy że zniżek na ubezpieczenie nie masz za wiele ... tak jak napisał
Owczar napisał/a:
Np colta CJO lub lancera

kup coś mniejszego z silnikiem 1,6 (ewentualnie GTi) bo inaczej opłaty cię wykończą :wink:

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 12-01-2010, 08:34   

Na forum obowiązuje zakaz zamieszczania ofert sprzedaży poza działem do tego przeznaczonym, ewentualnie PW.

Zasady dotyczą wszystkich...
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.
Ostatnio zmieniony przez Owczar 12-01-2010, 10:40, w całości zmieniany 1 raz  

Rafu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-01-2010, 23:51   

sory wielkie nie zapoznałem sie dokładnie Macia, ale o składki sie nie martwie bo biore na ojca który ma bodajże 60 lub 80% zniżek

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 13-01-2010, 02:44   

Owczar dobrze gada ja musiałem wymienić u siebie akumulator, hamulce na przodzie, płyny, filtry, opony to się tak gada ale to już było koło 1,5tyś tyle że ja licze za nic robocizny bo robiłem sam a to tylko rzeczy eksploatacyjne a rozrządu tu nawet nei wliczyłem i trzeba jeszcze mieć troche szmalu na tak zwane nie spodziewane wydatki po zakupie auta lepiej starszy model kupić bo nawet jak by co to wydaje mi się że więcej części do niego tym bardziej że starszy Misiek to na prawdę wdzięczne auto z Miśkami z 92-96 mogę z autopsji powiedzieć że nie jest łatwo o dobry egzemplarz dużo bitych, "drutowanych" itp. ja bym na Twoim miejscu nie pchał się w Galanta 92-96 rocznika w żadnym wypadku a jak nie stary galant to Colta taka mała bestyjka z niego
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi