Co zrobić na Pomorzu - aby było lepiej |
Autor |
Wiadomość |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2009, 09:33 Co zrobić na Pomorzu - aby było lepiej
|
|
|
Do stworzenia powyższego tematu natchnęła mnie frekwencja na wczorajszym Spocie ... na którym było zaledwie 7 autek, co jest najmniejszą ilością od bodajże 2,5 roku.
Wiem, że może to być jednorazowa nasza wpadka ... niemniej jednak wolę działać zawczasu i nie doprowadzić do sytuacji, jaka istnieje w wielu regionach, gdzie na spoty sukcesywnie przyjeżdża poniżej 10 aut ...a przypomnę, że jeszcze nie tak dawno niemalże na każdym Spocie Mitsubishi Trójmiasto było nas ponad 20 ...bez względu czy to zima czy lato.
Stąd właśnie ten temat i moje pytanie do Was:
Co zrobić na Pomorzu - aby było lepiej???
Prosiłbym tutaj o każde sensowne propozycje, a w miarę możliwości przy większym poparciu będą one realizowane.
Prosiłbym tutaj Was o całkowicie szczere wypowiedzi, nawet ... jeśli są takie Wasze przemyślenia w kierunku poprawy zaangażowania pomorskich Mitsumaniaków ... sugestie zmiany Moderatorów naszego regionu.
Z mojej strony, jeśli chodzi o plany na najbliższy czas to:
- 21 listopad - Akcja Krwiodawstwa w Sopocie na Łysej Górze
- 15 grudzień - Spot
- 15 Styczeń - Spot
- 31 styczeń - Spot z okazji 4 rocznicy Mitsubishi Trójmiasto - na tym też spocie rocznicowym chcę, aby były rozdawane klubowe koszulki naszego regionu - 2 edycja (temat koszulek będzie omawiany na forum najpóźniej od początku grudnia).
- zima 2010 - jak tylko pozwolą warunki śniegowe - organizacja kuligu w Szymbarku.
To tyle z mojej strony ...czekam na Wasze głosy |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
|
Wysłany: 16-11-2009, 23:09
|
|
|
Ja bym pomyślał może nad lokalizacją spotu letniego no niby jest dobra ale też bez polotu fajnie by było gdyby obok były jakieś ławki lub coś w tym stylu wiem że w sumie ciężko coś znaleźć ale można pomyśleć... fajnie by było coś ze sportem związanego zrobić raz do roku coś ale KJS ale na wiekszym luzie jakiś placyk pachołki tak żeby każdy mógł sobie pojechać każdym autem nawet chudy swoim pajero heh taka mała rywalizacja na luźnym poziomie no ale tak wiem dość ciężko z miejsce i zorganizowaniem tego legalnie marzyciel ze mnie ale jak co to tylko pomysł |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-11-2009, 08:48
|
|
|
akbi napisał/a: | 31 styczeń - Spot z okazji 4 rocznicy Mitsubishi Trójmiasto |
a nie 5 Arku?
z mojej strony jest stała propozycja by spróbować znaleźć miejsce nie w centrum 3miasta lecz przy obwodnicy i aby był większy parking
co do ilości aut, to ja osobiście o spocie zapomniałem - siedziałem w garażu do 21:00 i grzebałem przy Colcie... dopiero wieczorem zauważyłem maila w skrzynce
Wszyc napisał/a: | Ja bym pomyślał może nad lokalizacją spotu letniego |
przecież jest organizowany (już 2 razy) u Anety i Chudego - nie byłeś??? |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-11-2009, 10:03
|
|
|
chodziło mi o co miesięczny 15stego |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
|
Wysłany: 17-11-2009, 11:02
|
|
|
ciężko coś poprawic bo jest naprawde dobrze (wedłg mnie).
Fakt że wpadam raczej żadko nie oznacza że coś mi nie pasuje spowodowane jest to odległością i tym że musze miec pół dnia wolnego na kilku godzinny spot.
Arku ciężko było by coś wymyślic by sytuacje poprawic,
wielkośc parkingu też pewnie nie gra decydującej roli, przyznam sie ze nie sprawdzałem jak to jest w innych regionach ale tam chyba nie ma tak regularnie odbywajacych się spotów, wiec jak spot jest raz na dwa miesiace to wszyscy sie zjezdzają. |
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-11-2009, 16:23
|
|
|
żeby nie było też uważam że jest bardzo dobrze to co wymyśliłem to już tak na prawdę z braku powodów do doczepienia się ja jestem bardzo rzadko bo jak większość wie auto mam wciąż nie na chodzie ale jak wszystko ogarnę to na pewno będę wpadać |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
Kaleid
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
|
Wysłany: 18-11-2009, 09:34
|
|
|
Postaram się być na następnym spocie, choć chyba już nie miśkiem No ale co tam, chyba mnie nie wygonicie Choć ja osobiście wolę się spotkać tradycyjnie, na powietrzu (nawet jak jest zimno). |
_________________ Volvo w garażu, Mitsubishi w sercu. |
|
|
|
 |
sebekColt97
Mitsumaniak
Auto: -
|
Wysłany: 18-11-2009, 13:09
|
|
|
Myśle, że okres jesienny, mnóstwo ludzi przeziębionych i kurujących, wiele osób z tego powodu nie ryzykuje i dla zdrowia wygrzewa pod kołderką, a na spoty napewno przyjadą jak zdrowie dopisze. Na wrześniowym spocie było dużo aut, pogoda jeszcze letnia, nikt nie grypował wtedy, ale teraz niestety co 2 osoba coś łapie i napewno frekwencja spada z tego powodu. Na wielu forach jest podobnie, gwałtowny spadek frekwencji, tak, że chyba nie mamy sie co martwić i im bliżej wiosny, będzie lepiej. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
|
Wysłany: 21-11-2009, 14:17
|
|
|
Czy to musi być zawsze 15 każdego miesiąca czy może konkretny dzień tygodnia w okolicach 15? Ja na razie udało mi się być tylko na zlocie pomorskim 15 lipca. Nie mam za wiele okazji by być na spocie bo nie ma mnie w PL. Będę 15 stycznia w domu ale mój braciszek ma 18 urodziny i nie dam rady się urwać
Nie ukrywam, że gdyby spot był 14 lub 16 stycznia, bardzo bym się ucieszył |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
topcan
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
|
Wysłany: 23-11-2009, 08:32
|
|
|
fj_mike napisał/a: | Czy to musi być zawsze 15 każdego miesiąca Będę 15 stycznia w domu ale mój braciszek ma 18 urodziny |
temat terminu zlotu chyba mamy już dawno za sobą wiec nie ma co do tego wracać |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 23-11-2009, 16:24
|
|
|
ok ...parę dni minęło od utworzenia tematu, niestety głosów nie za wiele.
...a więc kilka moich słów w odpowiedzi na Wasze sugestie:
Wszyc napisał/a: | Ja bym pomyślał może nad lokalizacją spotu letniego no niby jest dobra ale też bez polotu fajnie by było gdyby obok były jakieś ławki lub coś w tym stylu wiem że w sumie ciężko coś znaleźć ale można pomyśleć. |
proszę o konkretne propozycje ... Będzie propozycja ciekawej miejscówki to zrobimy głosowanie, ja również jestem za miejscem, gdzie przy naszych autach również moglibyśmy spokojnie coś zjeść
Wszyc napisał/a: | fajnie by było coś ze sportem związanego zrobić raz do roku coś ale KJS ale na wiekszym luzie jakiś placyk pachołki tak żeby każdy mógł sobie pojechać każdym autem |
tego typu zabawa nie wchodzi w grę na Spotach ani Zlotach Mitsumaniakowych. Jedyna zabawa "w ten deseń" to gokarty lub quady.
Na gokartach 2 razy się spotkaliśmy, później chęć Mitsumaniakom odeszła ... jak coś, to tu mamy temat:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24781
Przypomnę, iż obecnie w trójmieście mamy dwa jako takie tory (tego w gdańskim kinie nie liczę) w Sopocie i w Gdyni.
Jeśli chodzi o quady - jestem jak najbardziej otwarty (i chętny), pod warunkiem, że zbierze się więcej niż 5 osób.
Krzyzak napisał/a: | spróbować znaleźć miejsce nie w centrum 3miasta lecz przy obwodnicy i aby był większy parking |
generalnie odpowiedź jw ... z tym, że pamiętaj Darku, żę jednak mimo wszystko więcej osób na Spoty dojeżdża z centrum niż z innych miejscowości lub przedmieść
Krzyzak napisał/a: | dopiero wieczorem zauważyłem maila w skrzynce |
dla mnie cenna informacja ... będę musiał tak jak niegdyś wysyłać maile z tygodniowym wyprzedzeniem
fj_mike napisał/a: | Będę 15 stycznia w domu ale mój braciszek ma 18 urodziny i nie dam rady się urwać
Nie ukrywam, że gdyby spot był 14 lub 16 stycznia, bardzo bym się ucieszył |
proszę o propozycje globalne, a nie sugestie widziane przez pryzmat jednej osoby - tj siebie.
Nigdy nie będzie tak, aby termin i miejsce pasował w 100% KAŻDEMU. Trzeba przyjąć założenia - aby odpowiadały maksymalnie dużej ilości osób, natomiast co to samego terminu, to w tym momencie jest on narzucony "odgórnie" ...tzn chodzi o to, że każdy z nas wie, że w spot w marcu również będzie 15 dni i już teraz w razie możliwości możemy sobie planować inne rzeczy. |

|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
|
Wysłany: 23-11-2009, 16:40
|
|
|
akbi napisał/a: | proszę o propozycje globalne, a nie sugestie widziane przez pryzmat jednej osoby - tj siebie. |
To było perfidne i jak najbardziej samolubne z mojej strony i zdaje sobie z tego sprawę
akbi napisał/a: | Trzeba przyjąć założenia - aby odpowiadały maksymalnie dużej ilości osób, natomiast co to samego terminu, to w tym momencie jest on narzucony "odgórnie" ...tzn chodzi o to, że każdy z nas wie, że w spot w marcu również będzie 15 dni i już teraz w razie możliwości możemy sobie planować inne rzeczy. |
Miałem na myśli ustalenie jakiegoś dnia z tygodnia (tak aby odpowiadał maksymalnie dużej ilości osób) np. środa i powiedzmy spot odbywa się w każdą drugą środę miesiąca.
Proszę to potraktować jako propozycję a nie moje upieranie się. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
|
Wysłany: 23-11-2009, 17:24
|
|
|
Ja ze często nie bywam, ale sie wypowiem, jak dla mnie godz 19 jest troche pozna, nie kazdy ma z kim dziecko zostawić. Rozumiem ze pracujemy, niektórzy do 18 i pozniej ale skoro nie ma dyskusji nt daty spotów to jest jak jest. Najlepiej jak by był wczesniej 15-16 i dnia wolnego najbblizej np 15 tego kazdego miesiąca. Wiem ze zaraz ktoś powie ze w sobote pracuje na działce a niedziele spędza z rodziną...
Na takim spocie który by był wcześniej można wtedy spokojnie pogadać, coś przy autkach oglądnąć, wymienić sie doświadczeniami a nie tylko odbębniać spotkanie ze byłem bo sie pokazałem.
Bierzmy przykład np z dolnoslazaków wydaje mi sie ze oni własnie w ten sposób kombinują zamiast sztywnych ram spotkania. |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-11-2009, 18:00
|
|
|
hmmm moim zdaniem polanka Redłowska w Gdyni ma spory parking na który góra 2-4 samochody stoją jest dużo miejsca do siedzenia i widok na morze |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 23-11-2009, 19:02
|
|
|
fj_mike napisał/a: | środa i powiedzmy spot odbywa się w każdą drugą środę miesiąca. |
Marcino napisał/a: | Najlepiej jak by był ......... dnia wolnego |
jak widzicie tylko na Waszym przykładzie - opinie są różne ... myślę, że gdyby wypowiadała się większa ilość osób, to też w tym przypadku wynik byłby zbliżony do 50/50, taki system jak mamy obecnie jest o tyle dobrze, że dzień tygodnia mamy rotacyjny. Możemy zmienić (choć nie wiem, czy to akurat ma większe znaczenie), aby np Spot odsunąć na końcówkę miesiąca, lub przeciwnie ...robić go bliżej 1 dnia.
Marcino napisał/a: | jak dla mnie godz 19 jest troche pozna |
tu jest dużo racji, zwłaszcza teraz, gdy jest dość szybko ciemno, lecz wraca pytanie ... ile osób zdąży na Spot na godz 18 czy jeszcze wcześniej - 17
Proszę Was o kolejne sugestie, podyskutujmy może do kolejnego spotu, na którym sobie porozmawiamy na żywo, a później zrobimy ankietę. |

|
|
|
 |
|