|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zmiana skrzynki biegów - 140km mivec do 143km mivec |
Autor |
Wiadomość |
Prawie
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-11-2023, 15:34 Zmiana skrzynki biegów - 140km mivec do 143km mivec
|
|
|
Cześć, na forum jestem nowy, także serdecznie wszystkich witam.
Mam Lancera Sportback 1.8 Mivec 143km z 2010 roku, z zainstalowanym gazem, kupiony raptem ~3 miesiące temu. To mój pierwszy samochód, kupiony przede wszystkim z myślą o cotygodniowej podróży kobiety do pracy (~100 km) jednakże raz w miesiącu robię trasę ~1300 km do rodzinnego domu i z powrotem.
Główny problem, jaki zauważyłem, to konieczność jazdy na wysokich obrotach przy prędkościach autostradowych (140km/h to ~4100 obrotów, 160 to już ~4500 obrotów).
Z tego co czytałem tutaj na forum oraz w kilku innych miejscach, skrzynie w lancerach powyżej 2010 roku, montowane do silników o mocy 140 koni mają lepiej zrobione przełożenie - osiągają podobne prędkości przy niższym momencie obrotowym.
Tutaj pojawia się moje pytanie, czy ktoś próbował bądź zna kogoś, kto próbował przełożyć skrzynię biegów z jednego modelu do drugiego?
Jeżeli o czymś zapomniałem bądź popełniłem jakąś gafę, to z góry przepraszam |
|
|
|
 |
|
|