Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Modele Miśków
Autor Wiadomość
gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2006, 14:27   Modele Miśków

Jeśli znacie jakieś adresy sklepów internetowych, gdzie można by nabyć modele Miśków, bardzo proszę o info. Zależy mi szczególnie na cywilnych wersjach Colta i Lancera. Galant, Eclipse i wszelkei perełki typu Sapporo też mile widziane :lol: , Pajero i 3000 odpadają. W grę wchodzą zarówno modele gotowe, jak również do składania. Skala nie mniejsza niż 1:43. Z góry dziękuję za pomoc.

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-01-2006, 14:46   

http://www.automodel.pl/
http://hawid.com.pl/s/index.php

[ Dodano: Nie Sty 15, 2006 14:49 ]
http://www.allegro.pl/sea...1&country=1&p=0

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2006, 12:38   

Wielkie dzięki, Tomek. Poszukuję cywilnych wersji Colta, Eclipse i Galanta. A tymczasem...

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2006, 13:30   

Uwazam ze Grzes ma najlepszy autokomis w stolycy :wink:

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 29-01-2006, 15:04   

A żeby coś takiego mieć w garażu w skali 1:1 :) cud miód i orzeszki :)

Czas może na Space Stara dla żony?

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 29-01-2006, 17:13   

W promenadzie jest sklep modelarski.
Mam z tego sklepu takiego oto galanta (jeszcze niezlozony, jakos nie moge sie za niego zabrac)

Midzialem tam tez takie o to miski:

No i mam jeszcze tego colta z oszołoma :P

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2006, 17:39   

ej... tego gala VR-4 sam bym złożył !

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2006, 21:45   

Te modele są do kupienia w sklepach modelarskich, ale ta cena... Szczególnie Gal mi się podoba, ale 125 PLN skutecznie odstrasza od zakupu :(

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Wysłany: 29-01-2006, 22:57   

Hehe...dlatego go dostalem na urodziny, delikatniej wczesniej naprowadzajac osobe kupujaca na ten wlasnie model :P
Gala zloze. Ale chce to zrobic pozadnie.
Musze sie zaopatrzec w aerograf i kupic kilka farbek.
3 juz mam. Wg instrukcji trzeba uzyc chyba z 10 czy 15 kolorow. Ale szkoda mi kasy bo np jna tylne lampy ida 3 kolory z czego 1 sie nigdzie nie wykorzystuje.
Nie wiem co zrobic z karoseria. Mozna ja zostawic.
Ale chcialbym pomalowac calosc na czarno a dol na szaro a listwy w chromie (mam do tego marker, choc chyba nieco za gruby)
Boje sie malowac aerografem, nie wiem czy nie lepiej kupic farby w sprayu do karoseri.
Wnetrze tez mozna wg instrukcji pomalowac...
Deske na czarno, tunel i wszystkie "plastiki" Fotele zostawie w szarym odlewie, bo wg instukcji na taki sam szary trzeba je pomalowac.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 29-01-2006, 23:09   

Kofi z karoseria, to bym poszedl do znajomego lakiernika, co by prysnol ja z pistoletu czarnym kolorkiem za 2 piwka :) i to chyba byloby najlepsze rozwiazanie :)

juz myslalem ze sobie kupie Lancera evo III ale ta cena... 125 to sie wstrzymam narazie ...

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Wysłany: 29-01-2006, 23:34   

mysle ze jak bym poszedl do "swojego" lakiernika to by mnie wysmial, wykopal i pogonil swoimi sporymi psami :P
zreszta najwazniejsze jest to aby zrobic to samemu.
sam mam kompresor i pistolet do dyspozycji, ale po co sie w to bawic dla tak malego kawalka plastiku, dlatego albo aeograf, albo lakier w sparyu.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 29-01-2006, 23:40   

Kofi napisał/a:
bawic dla tak malego kawalka plastiku

TO NIE JEST MAŁY KAWAŁEK PLASTIKU !!!!!

to jest model MITSUBISHI !!!!!!!!!!!!!!
wiec warto isc do tego swojego lakiernika by Cie wysmial a potem polakierował :)
albo jak mowisz ze masz dojscie do pistoletu to kup troszke czarnej farby i prysnij na mniejszego misia :D

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Wysłany: 29-01-2006, 23:55   

Racja. Przepraszam.
To jest orginalny japonski model jednego z najpiekniejszych Galantow w skali 1:24.
Uwazam jednak ze spray wystarczy. Bedzie wygladac ladnie. Mam juz pewna wprawe w malowaniu sprayem poloneza :P

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2006, 23:55   

Kofi - możesz spróbować sprayem. EVO VI właśnie w taki sposób malowałem. Niestety nie jestem zadowolony z efektów. Podkład poszedł gładko i teraz żałuję, że nie zostawiłem samego podkładu. Kolor jednak ma miejscami strukturę skórki pomarańczy - mimo położenia kilkunastu (!!!) warstw lakieru i polerowaniu w międzyczasie polerką do paznoki ;) . Spowodowane to było tym, że kolor w sprayu nierównomiernie się rozprowadzał, tzn. przy jednostajnym nacisku raz pryskał słabiej, a raz mocniej.

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Wysłany: 29-01-2006, 23:57   

Po sesji zabieram sie za skladanie :D

A podkład to był jakis inny lakier?
Bo ja mam zamiar w mieszalni kupic jakis kolor czarny galantowy i szary galantowy nabity w puszke pod cisnieniem i to bezposrednio na odtluszczona karoserie rzucic.
Dodam iz ten model jest caly z tworzywa.
W zasadzie to zostawil bym czarny plastik, ale widac na nim takie nieladne mikroryski.
No i widac, ze to nie lakier ale kolor materialu.

Odpowiedz do tematu