Modele Miśków |
Autor |
Wiadomość |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2006, 14:27 Modele Miśków
|
|
|
Jeśli znacie jakieś adresy sklepów internetowych, gdzie można by nabyć modele Miśków, bardzo proszę o info. Zależy mi szczególnie na cywilnych wersjach Colta i Lancera. Galant, Eclipse i wszelkei perełki typu Sapporo też mile widziane , Pajero i 3000 odpadają. W grę wchodzą zarówno modele gotowe, jak również do składania. Skala nie mniejsza niż 1:43. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2006, 12:38
|
|
|
Wielkie dzięki, Tomek. Poszukuję cywilnych wersji Colta, Eclipse i Galanta. A tymczasem...
 |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2006, 13:30
|
|
|
Uwazam ze Grzes ma najlepszy autokomis w stolycy |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 29-01-2006, 15:04
|
|
|
A żeby coś takiego mieć w garażu w skali 1:1 cud miód i orzeszki |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 29-01-2006, 17:13
|
|
|
W promenadzie jest sklep modelarski.
Mam z tego sklepu takiego oto galanta (jeszcze niezlozony, jakos nie moge sie za niego zabrac)
Midzialem tam tez takie o to miski:
No i mam jeszcze tego colta z oszołoma |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2006, 17:39
|
|
|
ej... tego gala VR-4 sam bym złożył ! |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2006, 21:45
|
|
|
Te modele są do kupienia w sklepach modelarskich, ale ta cena... Szczególnie Gal mi się podoba, ale 125 PLN skutecznie odstrasza od zakupu |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 29-01-2006, 22:57
|
|
|
Hehe...dlatego go dostalem na urodziny, delikatniej wczesniej naprowadzajac osobe kupujaca na ten wlasnie model
Gala zloze. Ale chce to zrobic pozadnie.
Musze sie zaopatrzec w aerograf i kupic kilka farbek.
3 juz mam. Wg instrukcji trzeba uzyc chyba z 10 czy 15 kolorow. Ale szkoda mi kasy bo np jna tylne lampy ida 3 kolory z czego 1 sie nigdzie nie wykorzystuje.
Nie wiem co zrobic z karoseria. Mozna ja zostawic.
Ale chcialbym pomalowac calosc na czarno a dol na szaro a listwy w chromie (mam do tego marker, choc chyba nieco za gruby)
Boje sie malowac aerografem, nie wiem czy nie lepiej kupic farby w sprayu do karoseri.
Wnetrze tez mozna wg instrukcji pomalowac...
Deske na czarno, tunel i wszystkie "plastiki" Fotele zostawie w szarym odlewie, bo wg instukcji na taki sam szary trzeba je pomalowac. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 29-01-2006, 23:09
|
|
|
Kofi z karoseria, to bym poszedl do znajomego lakiernika, co by prysnol ja z pistoletu czarnym kolorkiem za 2 piwka i to chyba byloby najlepsze rozwiazanie
juz myslalem ze sobie kupie Lancera evo III ale ta cena... 125 to sie wstrzymam narazie ... |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 29-01-2006, 23:34
|
|
|
mysle ze jak bym poszedl do "swojego" lakiernika to by mnie wysmial, wykopal i pogonil swoimi sporymi psami
zreszta najwazniejsze jest to aby zrobic to samemu.
sam mam kompresor i pistolet do dyspozycji, ale po co sie w to bawic dla tak malego kawalka plastiku, dlatego albo aeograf, albo lakier w sparyu. |
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 29-01-2006, 23:40
|
|
|
Kofi napisał/a: | bawic dla tak malego kawalka plastiku |
TO NIE JEST MAŁY KAWAŁEK PLASTIKU !!!!!
to jest model MITSUBISHI !!!!!!!!!!!!!!
wiec warto isc do tego swojego lakiernika by Cie wysmial a potem polakierował
albo jak mowisz ze masz dojscie do pistoletu to kup troszke czarnej farby i prysnij na mniejszego misia |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 29-01-2006, 23:55
|
|
|
Racja. Przepraszam.
To jest orginalny japonski model jednego z najpiekniejszych Galantow w skali 1:24.
Uwazam jednak ze spray wystarczy. Bedzie wygladac ladnie. Mam juz pewna wprawe w malowaniu sprayem poloneza |
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2006, 23:55
|
|
|
Kofi - możesz spróbować sprayem. EVO VI właśnie w taki sposób malowałem. Niestety nie jestem zadowolony z efektów. Podkład poszedł gładko i teraz żałuję, że nie zostawiłem samego podkładu. Kolor jednak ma miejscami strukturę skórki pomarańczy - mimo położenia kilkunastu (!!!) warstw lakieru i polerowaniu w międzyczasie polerką do paznoki . Spowodowane to było tym, że kolor w sprayu nierównomiernie się rozprowadzał, tzn. przy jednostajnym nacisku raz pryskał słabiej, a raz mocniej. |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 29-01-2006, 23:57
|
|
|
Po sesji zabieram sie za skladanie
A podkład to był jakis inny lakier?
Bo ja mam zamiar w mieszalni kupic jakis kolor czarny galantowy i szary galantowy nabity w puszke pod cisnieniem i to bezposrednio na odtluszczona karoserie rzucic.
Dodam iz ten model jest caly z tworzywa.
W zasadzie to zostawil bym czarny plastik, ale widac na nim takie nieladne mikroryski.
No i widac, ze to nie lakier ale kolor materialu. |
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
|