Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt Cj5A By Patryk
Autor Wiadomość
Patryk Cj0 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt cjo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2018, 12:41   Colt Cj5A By Patryk

Witam przydało by sie wkoncu ujawić na Mitsu maniakach po 5 latach posiadania coltów ;) Posiadm od roku mitsubishi colta Cjo po swapie na 1.8 msx czyli 140 koni i 167 mn ;) zbiera sie zacnie ale juz troche mało jest colcik jest roche zmodyfikowany body kit cyborga zr brak założonych progów leżą czekają na założenie. lampy przednie zrobione na soczewce bi ksenon dopiero je skonczyłem robic ;p układ hamulcowy przedni założone zaciski z Evo e3 2 tłoczkowe 296 tarcza ;) tył zmieniony na tarcze z volvo v40 ;) układ wydechowy 2,25 cala od początku do końca koncowy wydech remus okrągły :P zawieszenie jak na razie seryjne Amorki na nich założone spręzyny - 40 Eibach Pro-kit nie jest twardy ale tak akurat i do zabawy i do jazdy na co dzien .felgi Japan Racing JR3 16x7 ET40 w kolorze Gunmetal
no i czas na środek cały wygłuszony car audio zrobione na nowo przewody głośnki firmy audio system na przód siedzi audio system hx165sq a na tył tez audio sysem ale juz nie pamientam oznaczen ;( radyjko sony 2 din ;) zegary ,kierownica i fotele założone od evo 5 i wysoki podłokietnik z cyborga .Plany na przyszłość zakuć silnik i uturbić graty do uturbienia juz mam dawcą był Mitsubishi lancer CM5A sterowanie bedzie przez det 3 i sondę szeroko pasmową . założenie Klimatronika z Galanta i zawieszenie gwintowane ISC sport ;) foty dodam za niedługo

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 12-11-2018, 18:37   

Plany ambitne, ale mody przydałoby się bardziej punktowo rozpisać, co by było widać co zostało zrobione :)

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 22-11-2018, 23:07   

Patryk Cj0, witaj na MM :mrgreen:
Więcej fot, więcej opisu i pamiętaj o tym, że to nie Coltmania czyli o Colcie piszemy jasno jak dla laika.
Co to jest pakiet z Cyborga ZR miłośnik Coltów wie doskonale, ale miłośnik Lancera, Galanta, Outka lub innego modelu dedykowanych smaczków z wersji limitowanych nie ogarnie :wink:

Poszukaj na podforum radomskim - ktoś tam ogarnął temat zaślepek dokładek - chyba , że masz ori :wink:

Na marginesie - pełny halogen na górnych zdjęciach wygląda wg. mnie dużo lepiej :P .

Patryk Cj0 
Forumowicz

Wysłany: 29-11-2018, 20:33   

Dobrze bede pamientał :) co do dokładki przedniej tak to jest dokładka z zderzakiem od przed lifta a buda jest po liftowa . niestety bardzo mało jest tych dokładek przed liftowych i nikt nie robi tych zaślepek widziałem do po lifta robią ;( co do halogenów tez to jest od jakieś wersji limitowanej w polsce widziałem z 3 pary jakoś lubie takie rarytsy w aucie =D Bardziej mi podchodzą te 8) ale za to średnio świecą ;/

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 02-12-2018, 00:57   

Fajnie, że są jeszcze osoby które grzebią przy ''starszych'' coltach :mrgreen:
Auto już fajnie zrobione, męski silnik :D i pomysły jeszcze są :wink:

Riceside 
Nowy Forumowicz
Riceside

Auto: Lancer
Wysłany: 03-12-2018, 08:24   

Co to za kolor? Jest po prostu genialny, naprawdę.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 03-12-2018, 08:36   

Riceside napisał/a:
Co to za kolor? Jest po prostu genialny, naprawdę.

Programem można zrobić wszystko :wink: .
Co do koloru to pewnie G84.

Jadwila 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 03-12-2018, 08:47   

Mitsumaniaki, Mitsumaniaki, Mitsumaniaki
Ostatnio zmieniony przez mkm 09-12-2018, 11:55, w całości zmieniany 1 raz  

Patryk Cj0 
Forumowicz

Wysłany: 08-12-2018, 16:47   

Witam Kleju, to juz moj 2 colt niestety 1 poszedł na zlom przez rudą ;/ co do Colta to gratów jest pełno do założenia a pomysłów jest jeszcze więcej tylko brak kasy :( i tak duzo zrobiłem przez rok czasu przy nim ;) Zbiera sie fajnie trzyma fabryczną moc hamowałe go ;) trzyma sie drogi tak srednio ta nieszczestna dupa jest zbyt lekka ale w lato wpada gwint i troche go zglebóje Riceside, Kolor to timber green preła mit9083 g13 Bizi78, Foty nie przerabiane =D colt był lakierowany 2 lata temu i cały czas dbam o niego polerowanie włoskowanie itp :mrgreen:
Jadwila, Dziekuje jak polujesz na takie auto z tym silnikiem to jest na sprzedasz w szczecinie ;) ale ogulnie to słabo jest zeby dostać taki silnik tych msx jest bardzo mało ;/ a nie zgnitych Coltów jeszcze mniej ;/
Dodam pare fotek zeby nie było ze mało ich ;D

Patryk Cj0 
Forumowicz

Wysłany: 09-04-2019, 19:45   

Colcik ma sie dobrze niedługo dodam więcej fot szykuje sie do blacharki i małych modów :mrgreen:

Patryk Cj0 
Forumowicz

Wysłany: 20-04-2019, 18:27   

powoli cos tam sie dzieje w temacie colta przyszedł blok i kute korby od lancera gsra a to dzięki Piorunowi załatwił i wysłał ;) i tez przyszła paczuszka od Ludinio z zwrotnicą i półosią
teraz sie zabrałem za konserwacje colta narazie poszedł przód nadkoła + przedni pas i przednie błotniki :niegrzeczny:
na goła blachę poszedł podkład stoczniowy 2 składnikowy a na bardziej zgnite miejsca ferten :) na sam koniec będzie płozona masa bitumiczna . Niestety bede zmuszony do wstawienia 2 progów bo nie wyglądają zbyt dobrze ;/ do łatania tez jest podłoga od strony kierowcy ;( i po zlocie jdm zobaczyłem ze przedni hamulec trzyma cylinderki ;/ więc pójdą da regeneracji + piaskowanie i malowanie proszkowe na żółty ;p na koniec 2 przednie felgi pękniete są nie będę ich naprawiać kupię jakieś nowe 4 sztuki używane albo jakieś nówki a to się zobaczy jeszcze ;) a tu pare fot z prac

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 20-04-2019, 18:46   

Patryk Cj0, nigdy nie wieszaj zacisków na przewodach elastycznych!

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 20-04-2019, 18:51   

Patryk Cj0 napisał/a:
na koniec 2 przednie felgi pękniete są nie będę ich naprawiać kupię jakieś nowe 4 sztuki używane albo jakieś nówki a to się zobaczy jeszcze

Czyli JR nie są zbyt dobrej jakości. Ile sezonów polatały?

Patryk Cj0 
Forumowicz

Wysłany: 20-04-2019, 21:34   

mkm napisał/a:
Patryk Cj0, nigdy nie wieszaj zacisków na przewodach elastycznych!
wiem chwilowo tak były ale tez idą do wymiany

larelijux napisał/a:
Patryk Cj0 napisał/a:
na koniec 2 przednie felgi pękniete są nie będę ich naprawiać kupię jakieś nowe 4 sztuki używane albo jakieś nówki a to się zobaczy jeszcze

Czyli JR nie są zbyt dobrej jakości. Ile sezonów polatały?

wiem przekonałem sie przeleciały 3 sezony ;( teraz kupie jakieś firmowe dobrej jakości bo dość juz mam badziewia

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 20-04-2019, 21:54   

Kurde, patrząc po tym ile tego jeździ na samochodach byłem pewien, że mimo niskiej ceny będą dość wytrzymałe. Sam się zastanawiałem nad nimi kiedyś nawet. No ale TE37, na których bazują Twoje ówczesne felgi to jednak dość wysoka półka cenowa. Od siebie mogę polecić Team Dynamics Pro Race 1.2. Bardzo lekkie, no i można je kupić okazyjnie w używce.

Odpowiedz do tematu