Zapytanie do warszawiaków o drogę |
Autor |
Wiadomość |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-02-2010, 09:53 Zapytanie do warszawiaków o drogę
|
|
|
Witam, w weekend 20-21 wybieram się do Józefowa i mam pytanie do tambylców czy żeby się tam dostać muszę się wbijać w Wawę, wg mapy musze dymać do mostu łazienkowsiego, a czy nie ma jakiejś przeprawy, mostu, tak żeby w Nadarzynie skręcić na Piastów, Konstancin i w tamtych okolicach przeprawić się przez Wisłę?
Wszelkie podpowiedzi mile widziane.
thx |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 09-02-2010, 10:16
|
|
|
Ja proponuję zjechać z Katowickiej w Mszczonowie na 50-tke w kierunku na Kołbiel. Masz tam sporo Tirów, ale jadących z tak dużą prędkością że nawet nie ma potrzeby wyprzedzać. Przejeżdżasz obok Grójca i dalej jedziesz prosto. Przez Górę Kalwarię przejeżdżasz na wprost przez rondo (jedyne miejsce gdzie możesz postać jakieś 5-10 min) i dalej przez most. Za mostem (jakiś 1,5 km masz kolejne rondo i tu już nie kierujesz się prosto na Kołbiel tylko skręcasz w lewo na Warszawę i Józefów. Później 1 lub 2 ronda na wprost i cały czas prosto aż do drogowskazu na Józefów w prawo (chodzi o skręt w ulicę Wyszyńskiego, bo drogowskazy mogą być wcześniej, ale sugeruj się mapą).
Wyświetl większą mapę
W ten sposób omijasz całą Warszawę i kocioł z tym związany. No i nie powiększasz nam korków Tą trasą leciałem w zeszłym roku do Łodzi w lecie. 50-tka jest świeżo po przebudowie, więc jest równiutko i jest bardzo mało skrzyżowań. Jest też pobocze (od Grójca) i ciągniki też raczej się po drodze nie włóczą
P.S. Nie wiem skąd będziesz jechał bo ja podałem Ci wariant od Rawy Mazowieckiej. Od Sochaczewa też możesz polecieć 50-tką tylko będzie dalej, ale spalanie na pewno mniejsze |
|
 |
jazy1
Mitsumaniak
Auto: Lancer 2008 DID
|
Wysłany: 09-02-2010, 10:38
|
|
|
cns80 napisał/a: | Później 1 lub 2 ronda na wprost |
1 ( w prawo Karczew, Otwock prosto Wa-wa , Józefów ), Jedziesz prosto jakieś 5 km i praktycznie jesteś w Józefowie a raczej na jego lewym skraju, więc żeby wjechać do centrum skręcasz w prawo . Jak dojedziesz do torów kolejowych to będziesz w centrum. |
_________________ jazy1 |
|
|
|
 |
yaro1976

|
Wysłany: 09-02-2010, 10:48
|
|
|
czyli sugerujecie Grójec - Kalwaria - Otwock? w sumie jechałem ostatnio do Nowej Iwicznej i droga była ok, tak więc tą drogę trochę już znam i teraz pytanie jak dalej się przedostać przez Wisłę? jest taka opcja? |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
|
Wysłany: 09-02-2010, 10:52
|
|
|
Wydaje mi się, że trasa podana przez cns80 jest najlepsza.Przynajmniej ja tak jeżdżę jeśli mam jechać w tą okolicę. Trasa jest naprawdę dobra. Nowy,równy asfalt i jeśli nei będziesz jechał bardzo wcześnie albo późno to niepowinieneś wogólę stać( a jeśli już to tak jak wyżej pisali koło 5min). |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
jazy1
Mitsumaniak
Auto: Lancer 2008 DID
|
Wysłany: 09-02-2010, 10:53
|
|
|
Wisłę przejeżdzasz zaraz za Górą Kalwarią
[ Dodano: 09-02-2010, 10:53 ]
Zobacz mapkę od cns
[ Dodano: 09-02-2010, 10:55 ]
na wysokości Józefowa mosty na Wiśle są tylko w Górze Kalwarii i później w Wa-wie |
_________________ jazy1 |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
|
Wysłany: 09-02-2010, 10:57
|
|
|
jazy1 napisał/a: | Wisłę przejeżdzasz zaraz za Górą Kalwarią | a następny most to dopiero Siekierkowski, a to już Ci się w ogóle nie kalkuluje.
Trasa CNSa wygląda na ciut okrężną, ale to naprawdę dobry wariant. Możesz go przyciąć, jadąc przez Rawę Mazowiecką i Biała Rawską, ale tam jest słabsza droga. Uważaj tylko w Koniach (jakieś 12 km przed Grójcem), Słomczynie (5 km za Grójcem) i przed Górą Kalwarią na miśki, maja tam swoje ulubione miejscówki. |
|
 |
yaro1976

|
Wysłany: 09-02-2010, 11:00
|
|
|
no cóż widzę, że nie mam wyjścia muszę jechać tak jak mi większość wskazuję
teraz tylko muszę dopracować szczegóły i w drogę...
dziękuję wszystkim za podpowiedzi
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
|
Wysłany: 09-02-2010, 11:02
|
|
|
yaro1976 napisał/a: | nie mam wyjścia muszę jechać tak jak mi większość wskazuję | Ano nie masz, bo na wysokości Konstancina nikt mostu nie chce popełnic Szerokości! Ja się jutro wybieram w przeciwnym kierunku, na koncert DM |
|
 |
mlun

|
Wysłany: 09-02-2010, 11:07
|
|
|
A tam dużo dalej nie będzie miał ale przez to że będzie mozna utrzyamć stałą prędkość spalanie będzie niższe:P |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 09-02-2010, 12:21
|
|
|
Cytat: | Ano nie masz, bo na wysokości Konstancina nikt mostu nie chce popełnic | Dwa mosty są tam już zaplanowane, ale jak zwykle zanim je wybuduja to ja będę emerytem.
mlun napisał/a: | A tam dużo dalej nie będzie miał ale przez to że będzie mozna utrzyamć stałą prędkość spalanie będzie niższe:P | W zeszłym roku jadąc dość szybko miałem spalanie 4,5 l/100 km, a jak zacząłem się kręcić po Łodzi to od razu mi wzrosło do 5,4
Jeśli chodzi o czas to dla porównania dodam że jak spadł deszczyk jesienny w warszawie to jadąc z Powązkowskiej do Mszczonowa jechałem 3,5 h a trasą, którą podałem na mapie tylko 1 h 40 min. A trasa miała 104 km zamiast 50 km. Więc mimo kilometrów zaoszczędziłem czasu, nerwów, hamulca, sprzęgła, a być może także paliwa. |
|
 |
mlun

|
Wysłany: 09-02-2010, 12:31
|
|
|
Cytat: | a trasą, którą podałem na mapie tylko 1 h 40 min |
Dokładnie, czasem jak do Słomczyna jade to mi zajmuje tyle samo czasu co dojazd do Centrum Warszawy a przecież na giełdę mam prawie dwa razy tyle.
Takze nie masz wyboru musisz gnać ta drogą:P |
|
|
|
 |
yaro1976

|
Wysłany: 09-02-2010, 12:36
|
|
|
THX wielkie i na co mi mapa była, wystarczyło zapytać
pzdr i do zo |
|
|
|
 |
|