|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 18-01-2010, 21:17 |
Ceny części |
Autor |
Wiadomość |
SHARKI
Forumowicz
Auto: sejas
|
Wysłany: 16-01-2010, 21:13 Ceny części
|
|
|
Witam
Szukałem na aledrogo, i w googlach i nic nie znalazłem...
Ma ktoś jakąś stronkę z cenami nowych części do miska ?
Rozchodzi się o Lancer Sportback 1,8
Chciałem znaleźć jakąś alternatywę nim do aso zadzwonię.
W chwili obecnej zastanawia mnie ile mogą kosztować typowe rzeczy, typu sprzęgło, amortyzatory, rozrząd, opony do tych 18. |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 16-01-2010, 21:25 Re: Ceny części
|
|
|
SHARKI napisał/a: | Witam
Szukałem na aledrogo, i w googlach i nic nie znalazłem...
Ma ktoś jakąś stronkę z cenami nowych części do miska ?
Rozchodzi się o Lancer Sportback 1,8
Chciałem znaleźć jakąś alternatywę nim do aso zadzwonię.
W chwili obecnej zastanawia mnie ile mogą kosztować typowe rzeczy, typu sprzęgło, amortyzatory, rozrząd, opony do tych 18. |
Filtrów czy amortyzatorów szukaj na stronach producentów, a na inne rzeczy, tj. zamienniki może jest jeszcze za wcześnie - o ile nie występują we wcześniejszych modelach. Rozrząd, sprzęgło - raczej tylko ASO., chyba że podejdzie coś od outlandera, do którego powinny już być zamienniki. Ale jeśli masz gwarancję, to nie powinieneś się przejmować. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2010, 22:33
|
|
|
SHARKI napisał/a: | rozrząd, |
może jednak warto w pierwszej kolejności zadzwonić do ASO ? |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-01-2010, 22:38
|
|
|
jaceksu25 napisał/a: | SHARKI napisał/a: | rozrząd, |
może jednak warto w pierwszej kolejności zadzwonić do ASO ? |
Ten telefon można sobie na prę lat darować. Rozrząd pędzony jest na łańcuchu. Jedynie co po 60k km trzeba zacząć myśleć o regulacji zaworów. |
|
|
|
 |
SHARKI
Forumowicz
|
Wysłany: 17-01-2010, 00:37
|
|
|
autko dziennie robi 100km wiec przebieg rośnie
puki jest na gwarancji to i tak pozostaje tylko aso
ale za 2 lata się skończy, próbowałem znaleźć ceny części dla sedana i nic
w necie sprzedają tylko do evo albo używane, a ja chce nowe oryginalne
co do łańcucha, kiedyś czytałem o gościu któremu się zerwał w Pajero i był 15k w plecy
na polskich drogach amortyzatory nietrudno zużyć... nawet omijając dziury
zresztą wątpię aby na gwarancji ktoś chciał za free je wymienić
ile kosztuje nabicie klimy i czy zależy od ilości km czy miesięcy ?
próbowałem w innym temacie ale tan zero odzewu, ile misiek rocznie traci na wartości ?
pierwszy rok to z 20% a potem ? |
|
|
|
 |
Radassss
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
|
Wysłany: 17-01-2010, 11:40
|
|
|
SHARKI napisał/a: | a ja chce nowe oryginalne | nie ma czegos takiego jak oryginalne czesci, nawet te ze znaczkiem mitsubishi robi podwykonawca... to samo w innych markach jest...
co do nabicia klimy to jesli chcesz ja nabijac w ASO tam kieruj pytania, jesli gdzies w prywatnym serwiie takich uzadzen to ja ostanio placilem 70 w innym samochodzie... nie mialo to dla nich znaczenia czy przyjezdza mercedes czy maluch (wiem w maluchu nie ma klimy ) cena jednakowa, chyba ze jakies duze uklady, w LAncerze jakiegos wilkiego ukladu nie ma wiec po co sie tym w ogole zajmowac...
rozrzad podlega gwarancji chyba ze bedziesz przekraczal okresy przegladow to juz wtedy nie problem ASO...
na wymiane do ASO zawsze mozna zabrac soje czesci wiec co z tego ze jeszcze 2 lata zostaly np tarcze hamulcowe i klocki bierzesz swoje i juz kupa pieniedzy zaoszczedzona...
co do amortyzatorow to sie tak szybko nie zuzywaja, a jak wpaniesz w jakas mega dziure i cos sie rozwali (raczej inne czesci niz amortyzatory sie w taki przypadkach "urywaja") to wzywasz policje i niech sporzadza protokol takiego zajscia, drogi sa ubezpieczone wiec zarzadca drogi (a raczej jego ubezpieczyciel) pokryje szkody (przynajmniej teoretycznie )
a najlepiej tak jak pisal jaceksu25 najlepiej zadzwonic do ASO i sie najpierw u nich dowiedziec jakie sa koszty, bo w tym watku wypisywanie ceny kazdej czesci jest chyba mijaniem sie z cele bo np. teraz cos moze kosztowac 500 a za rok 200 albo na odwrot, zreszta rozni forumowicze maga miec dostep z roznych zrodel dla Ciebie np. czesci w takich cenach moga byc nieosiagalne |
|
|
|
 |
SHARKI
Forumowicz
|
Wysłany: 18-01-2010, 19:52
|
|
|
nowe oryginalne znaczy nie chińskie podróbki |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-01-2010, 19:55
|
|
|
SHARKI, Musisz się zdecydować i określić Bo części "nowe oryginalne" od części "chińskie podróbki" najczęściej różnią się tylko ceną i tym że są sprzedawane w ASO z napisem GENUINE...
Czyli chcesz przepłacać czy nie chcesz? |
|
|
|
 |
Radassss
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
|
Wysłany: 18-01-2010, 20:44
|
|
|
dokladnie tak jak jaca71 pisze, najwieksze swiatow koncerny motoryzacyjne maja fabryki w Chinach, a do tego wspolpracuja ze soba i kupujac amortyzator firmy X mozesz miec w srodku amor firmy Y za ktory bys pod ich nazwa zaplacil polowe mniej i karzde czesci sa tak robione,... poczynajac od opon na podkladkach pod srubki konczac... narazie zreszta nie ma co pisac o zamiennikach dal niektorych czesci do lancera (chociaz dzisiaj widzialem w katalogu ze jakies amory Keyaba sa) bo ich po prostu na rynku nie ma, pytalem sie u moich dostawcow jak to jest ze ich jeszcze nie ma, powiedziano mi ze podwykonawcy zawierajac umowy na produkcje "oryginalnych" czesci czyli tych co fabryka montuje czesta sa zobligowani do tego zeby prze pewien okres czasu nie wypuszczac na rynek tych samych czesci pod swoja marka, zeby dac latwiejszy zarobek producentowi, owszem pojawiaja sie zamiennik, ale sa to narazie czesci nasladujace te z "oryginalu" czy cos takiego... nie koniecznie musza byc wykonane solidnie i z zalozeniami konstrukcyjnymi producenta... tak mi powiedziano ile w tym prawdy to nie wiem, ja akurat sie olejami szerzej zajmuje a nie czesciami , ale cos tam powiedziec moge hehe |
|
|
|
 |
|
|