Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulacja wysokości foteli
Autor Wiadomość
Misieklbn 
Forumowicz

Auto: Colt 1,3 94r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2010, 18:39   Regulacja wysokości foteli

Witam mam pytanie, czy istniała regulacja wysokości foteli kierowcy i pasażera w Eclipse 1G, jesli tak to w jakiej wersj???i ,a jesli nie czy istnieje możliwość montażu jakiś innych mechanizmów od innych modeli. Pozdrawiam

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Wysłany: 31-01-2010, 18:54   

ja podniosłem je montując fotele na dłuższych śrubach i stosując drewniane dystanse na wysokosc około 5cm z tyłu i 4 z przodu, jeździ sie super i pasażerowie mają miejsce na nogi, a ja lepiej widzę (wzrost 174)

Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj :D

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...

Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

Misieklbn 
Forumowicz

Wysłany: 31-01-2010, 19:27   

pytam tak orientacyjnie bo w colcie mam taką regulację:) może da się przeżucić z Colta do Eclipse cały mechanizm tylko ciekawe czy rozmiar będzie pasował??? a co do tych dystansów drewnianych to jak coś to zrobisz kolego fotkę i podeślesz ;) mam 183 cm wzrostu ale jakoś tak się zapadam w tych fotelach chodź są w stanie idealnym :D

barteski 
Forumowicz

Auto: 1G TURBO 1G N/A
Wysłany: 01-02-2010, 00:00   

Misieklbn,
kwestia przyzwyczajenia ja jak sie przesiade z ecli do innego auta to tak jak bym na taborecie siedział smieszne uczuce zenek_bb, tez mam 174 cm
moja zona tez mi sie nato skarzyła ze niewidzi lamp czy sa otwarte i konca maski o tym sposobie niepomyslałem dostala poduche i cisza ale jak sie ociepli działam

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 01-02-2010, 12:45   

Kwestia przyzwyczajenia, taki charakter auta. Ja bym się bał z jakimiś drewnianymi klockami kombinować. Nie życzę, aby w razie wypadku tak przymocowany fotel się oderwał bo może być nieciekawie...

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Wysłany: 01-02-2010, 18:12   

nie, spokojnie, są tak zrobione i mają takie wymiary że niema szans żeby cokolwiek się stało, hartowane śruby i gitara, jak masz colta to poprostu weź i sobie pomierz czy pasuje ;p

mogłem podnieść wyżej ale niechciałem, teraz mi się siedzi wygodnie i stylowo (dalej konsola zasłania koniec maski i lamp niewidac jak się rozsiądę wygodnie) a pasażerowie mają z tyłu teraz luksus, nawet jak na siedzeniu pasażera z przodu jedzie osoba otyła albo bardzo wysoka (kolega ma 194cm) to za nim można wygodnie z tyłu siedzieć i każdy ma miejsca full

kombinowałem jeszcze z pogłębieniem tylnych kubełków bo wyższe osoby niż 170 cm wzrostu czasami przy ostrej jeździe albo na dziurze/spowalniaczu wali głową o tylną szybę albo sufit ale niewiem czy niebędzie wtedy za twardo jak wytnę trochę gąbki czy coś...

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."

Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

Mitsudomin 
Forumowicz

Auto: Mitsu Eclipse 1G
Wysłany: 13-02-2010, 21:50   

Ja mam 184 i też nie lada problem Nie widzę przodu (brak podnoszonych lamp) i tyłu (brak spojlerów):D Narazie Nie jestem przyzwyczajony do tak długiej maski (renault safrane było większe ale wyżej się siedziało) Puki co odpukać nie miałem problemu się gdziekolwiek zmieścić:) Za to foteliki nieźle trzymają w zakrętach:)

Misieklbn 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2010, 23:16   

Za to foteliki nieźle trzymają w zakrętach:)
Z tym bym polemizował mogły by byc trochę twardsze, na dłuższe trasy trochę nie wygodne, ale ogólnie dają radę.

Mitsudomin 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2010, 23:48   

Wygoda porównywalna z renault - oczywiście siedzeń nie zawieszenia:)
Tak tak:) Wole w dalszą trasę w takich siedzeniach niż na taborecie w golfie:D

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Wysłany: 15-02-2010, 00:30   

ja jeździłem eclipsem w trasy po 1400km i powiem że bardzo mi się wygodnie siedziało, może niejestem wymagający ale niechciało mi się wysiadać po takiej trasie :D a to że nie widać maski niemożna zmieniać bo ecli straci swój klimat ;p moim skromnym zdaniem ofcourse :D

barteski 
Forumowicz

Auto: 1G TURBO 1G N/A
Wysłany: 15-02-2010, 09:40   

Mitsudomin napisał/a:
Wygoda porównywalna z renault - oczywiście siedzeń nie zawieszenia:)
ej to nie ta sama klasa auta jak i przeznaczenie
ja coprawda az takich tras nierobiłem co zenek_bb, ale ani na komfort jak i na siedzenia narzekac nie moge wkoncu to niejest limo
zenek_bb, ja mam inaczej jak jade tak do 10 km to jestem zły ze musze wysiadac i przectawienie dobiegło konca :D

[ Dodano: 15-02-2010, 09:41 ]
Mitsudomin, ale z tym taboretem to niemogłes lepiej trafic

[ Dodano: 15-02-2010, 09:43 ]
pamietam jak miałem krwiaka przez 3 tygodnie po enegicznym zalogowaniu sie w mk2 G60
PORARZKA jedyny plus to taki ze auto mało warzyło

Mitsudomin 
Forumowicz

Wysłany: 15-02-2010, 20:52   

[ Dodano: 15-02-2010, 09:43 ]
pamietam jak miałem krwiaka przez 3 tygodnie po enegicznym zalogowaniu sie w mk2 G60
PORARZKA jedyny plus to taki ze auto mało warzyło[/quote]

Chodzi o krwiaka na :butthead: ??:D Te siedzenia miały coś twardego w krawędziach Nie raz sobie po tłukłem kości:D J

Odpowiedz do tematu