Regulacja wysokości foteli |
Autor |
Wiadomość |
Misieklbn
Forumowicz
Auto: Colt 1,3 94r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2010, 18:39 Regulacja wysokości foteli
|
|
|
Witam mam pytanie, czy istniała regulacja wysokości foteli kierowcy i pasażera w Eclipse 1G, jesli tak to w jakiej wersj???i ,a jesli nie czy istnieje możliwość montażu jakiś innych mechanizmów od innych modeli. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 31-01-2010, 18:54
|
|
|
ja podniosłem je montując fotele na dłuższych śrubach i stosując drewniane dystanse na wysokosc około 5cm z tyłu i 4 z przodu, jeździ sie super i pasażerowie mają miejsce na nogi, a ja lepiej widzę (wzrost 174) |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Misieklbn
Forumowicz
|
Wysłany: 31-01-2010, 19:27
|
|
|
pytam tak orientacyjnie bo w colcie mam taką regulację:) może da się przeżucić z Colta do Eclipse cały mechanizm tylko ciekawe czy rozmiar będzie pasował??? a co do tych dystansów drewnianych to jak coś to zrobisz kolego fotkę i podeślesz mam 183 cm wzrostu ale jakoś tak się zapadam w tych fotelach chodź są w stanie idealnym |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 01-02-2010, 00:00
|
|
|
Misieklbn,
kwestia przyzwyczajenia ja jak sie przesiade z ecli do innego auta to tak jak bym na taborecie siedział smieszne uczuce zenek_bb, tez mam 174 cm
moja zona tez mi sie nato skarzyła ze niewidzi lamp czy sa otwarte i konca maski o tym sposobie niepomyslałem dostala poduche i cisza ale jak sie ociepli działam |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 01-02-2010, 12:45
|
|
|
Kwestia przyzwyczajenia, taki charakter auta. Ja bym się bał z jakimiś drewnianymi klockami kombinować. Nie życzę, aby w razie wypadku tak przymocowany fotel się oderwał bo może być nieciekawie... |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 01-02-2010, 18:12
|
|
|
nie, spokojnie, są tak zrobione i mają takie wymiary że niema szans żeby cokolwiek się stało, hartowane śruby i gitara, jak masz colta to poprostu weź i sobie pomierz czy pasuje ;p
mogłem podnieść wyżej ale niechciałem, teraz mi się siedzi wygodnie i stylowo (dalej konsola zasłania koniec maski i lamp niewidac jak się rozsiądę wygodnie) a pasażerowie mają z tyłu teraz luksus, nawet jak na siedzeniu pasażera z przodu jedzie osoba otyła albo bardzo wysoka (kolega ma 194cm) to za nim można wygodnie z tyłu siedzieć i każdy ma miejsca full
kombinowałem jeszcze z pogłębieniem tylnych kubełków bo wyższe osoby niż 170 cm wzrostu czasami przy ostrej jeździe albo na dziurze/spowalniaczu wali głową o tylną szybę albo sufit ale niewiem czy niebędzie wtedy za twardo jak wytnę trochę gąbki czy coś... |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
Auto: Mitsu Eclipse 1G
|
Wysłany: 13-02-2010, 21:50
|
|
|
Ja mam 184 i też nie lada problem Nie widzę przodu (brak podnoszonych lamp) i tyłu (brak spojlerów):D Narazie Nie jestem przyzwyczajony do tak długiej maski (renault safrane było większe ale wyżej się siedziało) Puki co odpukać nie miałem problemu się gdziekolwiek zmieścić:) Za to foteliki nieźle trzymają w zakrętach:) |
|
|
|
 |
Misieklbn
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2010, 23:16
|
|
|
Za to foteliki nieźle trzymają w zakrętach:)
Z tym bym polemizował mogły by byc trochę twardsze, na dłuższe trasy trochę nie wygodne, ale ogólnie dają radę. |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2010, 23:48
|
|
|
Wygoda porównywalna z renault - oczywiście siedzeń nie zawieszenia:)
Tak tak:) Wole w dalszą trasę w takich siedzeniach niż na taborecie w golfie:D |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 15-02-2010, 00:30
|
|
|
ja jeździłem eclipsem w trasy po 1400km i powiem że bardzo mi się wygodnie siedziało, może niejestem wymagający ale niechciało mi się wysiadać po takiej trasie a to że nie widać maski niemożna zmieniać bo ecli straci swój klimat ;p moim skromnym zdaniem ofcourse |
|
|
|
 |
barteski
Forumowicz
Auto: 1G TURBO 1G N/A
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 264 Skąd: okolice WROCŁAWA
|
Wysłany: 15-02-2010, 09:40
|
|
|
Mitsudomin napisał/a: | Wygoda porównywalna z renault - oczywiście siedzeń nie zawieszenia:) | ej to nie ta sama klasa auta jak i przeznaczenie
ja coprawda az takich tras nierobiłem co zenek_bb, ale ani na komfort jak i na siedzenia narzekac nie moge wkoncu to niejest limo
zenek_bb, ja mam inaczej jak jade tak do 10 km to jestem zły ze musze wysiadac i przectawienie dobiegło konca
[ Dodano: 15-02-2010, 09:41 ]
Mitsudomin, ale z tym taboretem to niemogłes lepiej trafic
[ Dodano: 15-02-2010, 09:43 ]
pamietam jak miałem krwiaka przez 3 tygodnie po enegicznym zalogowaniu sie w mk2 G60
PORARZKA jedyny plus to taki ze auto mało warzyło |
|
|
|
 |
Mitsudomin
Forumowicz
|
Wysłany: 15-02-2010, 20:52
|
|
|
[ Dodano: 15-02-2010, 09:43 ]
pamietam jak miałem krwiaka przez 3 tygodnie po enegicznym zalogowaniu sie w mk2 G60
PORARZKA jedyny plus to taki ze auto mało warzyło[/quote]
Chodzi o krwiaka na ??:D Te siedzenia miały coś twardego w krawędziach Nie raz sobie po tłukłem kości:D J |
|
|
|
 |
|