|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
woda w bagażniku Carismy sedan |
Autor |
Wiadomość |
woyt.aa
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 sedan 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-10-2009, 21:20 woda w bagażniku Carismy sedan
|
|
|
witam, kupiłem niedawno używaną carisme sedan rocznik 2002. samochód bardzo mi się podoba, mam jednak taki problem. gdy jest deszczowy dzień jest bardzo mokro pod deską przykrywającą koło zapasowe. mokro jest tylko z lewej strony, z prawej jest sucho. najbardziej nasiąknięta jest gąbka, na której deska ta się opiera. nie mam pojęcia jak ta woda się tam dostaje. od góry dywanik w bagażnku jest suchy, w samej wnęce nakoło też nie ma wody, głównie ta gąbka i pod nią. czy ktoś może miał taki problem i ma jakieś podejrzenia ? będę wdzięczny za pomoc. poprzedni właściciel tuż przed sprzedażą miał z tułu stłuczkę, właśnie po lewej stronie. po prawej gdzie jest sucho widzę w płycie bagażnika małą dziurkę być może to odpływ wody. z lewej strony, gdzie robi się tak mokro dziurki takiej nie ma. może ktoś naprawiając ten tył zaspawał lewy otwór odpływu wody ? czy może ktoś mi napisać, czy ten otworek w bagażniku carismy sedan jest tylko po prawej stronie czy powinien być po obu ?? za odpowiedzi bardzo dziękuję i będę bardzo wdzięczny. |
_________________ pozdrawiam,
woyt/. |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 3029 Skąd: Łęczyca
|
Wysłany: 28-10-2009, 12:41
|
|
|
woyt.aa,
Witam kiedyś sporo wody miałem w Xedosie ale była nieszczelność koło uszczelki, silikon i do dzieła, natomiast w Cari po lewej stronie też kiedyś troszkę wody zaobserwowałem ale olałem temat bo to w sumie parę kropli, aha w Mazdzie w podłodze bagażnika też były takie otwory i niektóre nie miały zaślepek więc też myślałem że od tego.
Może to dziwne ale może weź w butelkę1,5l wody polej klapę, rynienki i otwórz a może coś się ujawni
woyt.aa napisał/a: | czy może ktoś mi napisać, czy ten otworek w bagażniku carismy sedan jest tylko po prawej stronie czy powinien być po obu |
Tu Ci nie odpowiem bo mam zabudowę audio i sporo trzeba by wyjąć pozzdro |
_________________ Pomogłem?-nie krępuj się wciśnij pomógł
Najładniejsza Cari zlotu 2011
Najładniejsza Cari zlotu 2012
Najładniejsza Cari zlotu 2013
Najładniejszy Colt zlotu 2014 |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 28-10-2009, 13:10
|
|
|
woda w sedanie zbiera się przez wyrobione uszczelki świateł tylnich mialem to samo wystarczy jakiegoś uszczelniacza w ostateczności silkion(ale on jest korozyjny) |
|
|
|
 |
kosek
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9TD
Pomógł: 9 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 158 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-10-2009, 16:02
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | ....... jakiegoś uszczelniacza w ostateczności silkion(ale on jest korozyjny) |
Zdecydowanie nie silikonowy tylko uszczelniacz poliuretanowy !!! w kontakcie z metalem możne być stosowany.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
willson1981 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2010, 22:30
|
|
|
u mnie z kolei była mikro przerwa na łączeniu blach (pod zderzakiem). Dopiero udało mi się to zalepić takim czerwonym silikonem. Znaleźć przeciek też nie było łatwo. Ja zamknąłem się wieczorem do bagażnika uzbrojony w latarkę, a braciak lał wodą pod niewielkim ciśnieniem. Dopiero po paru próbach wyszło na jaw, że na szczelinie łączącej blachy jest nieszczelność. |
|
|
|
 |
|
|