|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Wymiana uszczelki pod głowicą (Gdzie na D. Śląs |
Autor |
Wiadomość |
jarek77
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-01-2010, 12:56 [Cari 1.9TD] Wymiana uszczelki pod głowicą (Gdzie na D. Śląs
|
|
|
Witam,
Niestety ale zbierający sie coraz bardziej olej w zbiorniku wyrównawczym układu chłodzącego, a także coraz większe ubytki nie pozostawiają złudzeń, trzeba zrzucić głowicę i wymienić uszczelkę. Chcę to zrobić raz a dobrze więc za jednym razem planuje zregenerować głowicę (czyli odkamienienie umycie, sprawdzenie na szczelność, planowanie, wymiana prowadnic i uszczelnień zaworów, docieranie gniazd).
Dlatego mam dwa pytania do osób z D. Śląska:
1. Panowie i Panie byłbym wdzięczny za podpowiedź gdzie jest dobry i sprawdzony mechanik który podejmie sie wykonania usługi demontażu i wymiany uszczelki oraz rozrządu?
2. Potrzebuję namiary na zakład który zajmuje się regeneracją głowic do diesli?
Do pytania 1: Mieszkam niedaleko Świdnicy, więc najchętniej widziany byłby mechanik z mojego terenu, ale także może być Wałbrzych, Strzegom ewentualnie Jawor?
Do pytania 2: Znalazłem w necie namiary na firmę w Janowicach w pobliżu Lublina i z oferty wynika że jest dość godna uwagi: www.auto-szlif.pl. Co do lokalnych usług to orientuję sie troszkę w temacie i wiem że pomimo wiedzy ludzi tam pracujących, starych maszyn nie da się oszukać i wychodzi nie do końca tak jakbym sobie życzył, przerabiane 3 lata temu w innym samochodzie.
Będę wdzięczny za info? |
|
|
|
 |
|
|